day 29 : nicknames you have, and why you have them

oh saya tak banyak nicknames.
orang sekeliling saya panggil saya dengan satu nama sahaja.
oleh kerana nama saya terdiri daripada dua patah perkataan,
so saya lagi suka orang panggil nama kedua saya instead of yang nama pertama.
so majoriti orang lebih familiar panggil saya dengan satu nama tu je.

tapi kawan baik saya masa degree dulu panggil saya 'cu'.
hanya kawan saya yang bertiga tu je panggil saya macam tu.
maybe sebab saya anak bongsu dalam family kot.
dan i am okay with that nickname.

satu lagi nickname yang saya ada tentulah 'oshinz'.
bukan sebab muka saya macam minah jepun ke ape.
sajelah suka-suka nak guna nama tu.
sebab dalam name tu ade acronym nama saya dan my late father.

that's all.
explanation yang bosan kan?
haha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments :

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

cu..oh cu..panggil u cucu la pasni! bhahahaha =D

Encik Psychopath said...

people call me psycho. i dont know y.

elymzz said...

oshinz panggilan masa kecik(baby)
amoi panggilan bila dah besar sikit..
bila dah besar lagi macam sekarang...panggil nyonya je...hahahahaa

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

SyAfaWaNi ♥‿♥:
haha.. cucu eh? takpelah, kalau cucu i redha. jangan nenek sudahlah weh.

Encik Psychopath:
sebab bace ur blog terus terpsycho sendiri kot? hehe.

elymzz:
hahaha.. sikit hari lagi, kalau sape berani panggil ahso, memang nak kena karate fighter ah.

dafFodiLs (",) said...

eh macam tau je sape yg panggil cu tu..hikhik kan wani kan??

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

tawwww...kan miss daff kan..haha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dafFodiLs (",) & SyAfaWaNi ♥‿♥:
hehehe.. tu kawan baik kaw-kaw punye baik oh. sangat ketat-ketat same dia.