T for what?

T for t.h.a.n.k.s!!

thanks a lot my dear roommate..
surprise kamu akan diingati.
cheese itu..
blueberry nye..
and
that chocolate
seperti masih lagi terase..

u touched my heart la dear..

T_____T

mao hug kamu erat-erat..
hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

the dream

morning guys.. (",) i am still at terengganu right now but will be back to kL tonight okeh. jap lagi nak g shopping jap.. *i likkeeee!!!* eh.. maybe lame kot?! haha.. sejak bile bertobat shopping sekejap2 neh? da tukar identiti ke? *okeh oshinz.. stop crapping please!!*

semalam.. tido! dalam tido ade mimpi. dan mimpi tu oshinz nak labelkan as an idiot dream.. u know why? sebab mimpi si dia propose me kat airport..

dalam mimpi tu.. kononnye ia akan berlaku malam ni.
time tu die tunggu oshinz dengan sejambak bunge ros.. tunggu dengan penuh kesabaran okeh.. *kagum di situ!* right after die bagi bunge.. die kluakan plak satu kotak. dalam kotak ade cincin. then ade la sesi dialog bengong camni:

en. pakwe: will you marry me? *oh.. so sweeettt babeh.*
oshinz: ...... [speechless]
en. pakwe: please say yes..
oshinz: why now?
en. pakwe: because today is ur birthday..
oshinz: okeh, jom balek!!

haha.. it sounds like crazy kot. sebab en. pakwe takkan buat camtu okeh. die bukannye mat romeo.. mat bunge pun bukan. so it was a dream.. and just a dream.

moral of the story: cuci kaki sebelom tido. dan bace doa sblom terlelap.

*happy birthday to me!! [yeah.. suda tua lagi skit.]*

now bleh kluar buli orang.. bubbye!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i will be there!!


 i will go to kuala terengganu by..
-a.e.r.o.p..l.a.n.e-

wah.. tak nak naek bus pulak.
sudah pandai nak demand ke?
gedix gitu~

e'eh.. sori sket eh.
pegi sane sebab ade keje kat UMT.
tak kesah je kalo nak nek bus.
tapi nak jimat mase dan nak elak daripada sakit badan..
dan atas permintaan bos..
so ape nak tunggu lagi?!
bos da suruh kan..
laju je ah~
hehehe..

i will be there from tomorrow morning till 24th December.
sambil tu bleh ah meronggeng skali.

hah.. sesape kat KT tu.

jom.. meet me and misz wani..
kat beach berhampiran primula beach resort.
i loiikkkeee b.e.a.c.h damn much!!
okeh??!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ketinggalan


now blogger boy suda masuk season two..
but i am the one who is
baru terhegehs nak tengok season one!!
ketinggalan macam siput sedut..
hah.. tak kesahla.
siput ke.. semut ke..
baru sekarang ade time nak tengok tv okeh.
blah~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

anda percaya?!



entry ini khas untuk kamu yang drop comments kat entry ni-
 thanks for all the comments.

alhamdulillah..
majlis pertunangan yang berlangsung pada 12/12/2009 berjalan dengan lancar.
pheww.. lega beb!

pasni just get ready untuk majlis kahwin plak.
06/06/2010..
dalam tempoh mase sesingkat tu bleh buat semua persiapan ke?


[eh.. tak nak jemput ke?]
haha.. bukan tak nak jemput datang.
nak datang boleh je..
tapi tak manisla sebab tu bukan majlis oshinz.

[erk.. apekah kami sudah ditipu?]
ishk.. takde niat okeh!!
so sorry..
actually yang engage tu kawan oshinz.
kitorang close time secondary school dolu-dolu..
that's why oshinz blek kampung.

[then.. nape nak suro doakan yang terbaik plak?]
 sebab memang nak suruh pun..
hehe.
emm sebab takut tak reti nak hadapi dugaan yang mendatang..

[kamu tu bile lagi?]
kite tunggu orang hantar pinangan la..
lepas habes master.
dan lepas cukup duit untuk tempah baju nikah kat rizalman..
*statement tak agak2 btol!!*
kahkahkah..

mungkin dalam mase 2 tahun lagi.
kite same-same tungguuuuuuuuuuuu!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

time to engage now!!

engagement?!

da tibe mase untuk betul2 serius tu.

da btul2 fikir untuk beri komitmen..

da bersedia betul untuk hadapi cabaran yang akan datang.

tak kire senang ke..

susah ke..

kena makan batu ke..

makan pasir ke..

mesti hadapi bersame-same!!

tidak boleh tidak.

oh.. hal serius ni!!!

tolong doa yang terbaik ye..

p/s: okeh.. mao packing barang blek kampung sekarang.
nnt lambat kena bebel lak.
bubbye!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4:3

korang perasan tak..
yang start from now onwards.
tapi bukanlah untuk forever.
just for this week and next 3 weeks..
kite cume perlu bekerja dalam tempoh empat hari sahaja.
dan 3 hari lagi bercuti..
owh.. heaven!!

untuk yang bekerja di kawasan selangor..
sok cuti kan?
birthday sultan selangor.
then 18/12/09 plak..
cuti awal muharam.
next..
25/12/09
merry christmas.. hohoho!!
finally
01/01/10
happy new year..
anda sambut di mane ye?!!

so.. ape tunggu lagi?
raikan cuti anda bersama orang tersayang ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh sayang la pulak..


seperti yang anda sume readers tersayang tahu.. belog ni alwayz terbiar. setiap bulan entry nak cecah 10 pun susah. bukan merajuk sebab takde sape nak bace belog. *ye.. mmg sedor pun belog ni tak fofular.. i know that fact already. Tsk..* tapi busy keje jerk..  tapi bukanla selalu pun busy. tapi bile da busy tu sampai stress. sampai nak balek kampung pun tak boleh. sampai nak menanges bile tengok junior angkut beg besar balek kampung. sampai dating pun terpakse ditangguhkan. haisyoo.. sampai terpikir kalo da abes study tak mo ah keje dalam office. tak syiokk.. pagi-pagi pukul 8.30 a.m. da masuk keje. balek plak pukul 5.30 p.m. tapi selalu je ngelat.. kalo bos takde *yiiippppiiieeee!!* pukul 5 p.m. da cabot. tapi kalo bos ade.. selagi bos tak blek. selagi tu la kecut je prot nak angkat punggung. masing-masing kusyuk dan tawaduk mengadap PC.. padahal??!! *hihihi..*

[oit oshinz.. ape kaitan sayang dengan keje lak ni? tak paham ah..]
ha.. ni yang nak kasi explanation skit. dulu kan oshinz ade story yang oshinz apply jadi research assistant time memule jadi masters student. time tu memang tengah sesak gile. tak tau camne nak troskan study kalo tak dapat scholarship or PTPTN. tapi time tu lame gak ah pending since takde lecturer yang approve application oshinz atas sbb dorang da ade RA n takde research lg. but then.. i am so lucky bile one lecturer gave me the chance to join my friend untuk tolong beliau dan RAs beliau handle one program. that program was related with her research actually. at that moment, mmg on je kalo bagi keje. asalkan ade bayaran. no money no talk ya. *euuw.. sejak bile lak jadi materialistik nih?*

after that, oshinz dipanggil lg untuk tugasan yang lain iaitu key in data ke dalam SPSS. data tu dikutip dari sebahagian besar kawasan malaysia. ade selangor.. sabah.. sarawak.. johor.. etc. total semua questionnaires tu were around 5000++. because of that, oshinz dipanggil untuk buat keje tu kat office beliau. time tu mengadapla SPSS sampai naik juling. naseb baek bile da nak dekat due date tu, ade gak orang yang baek ati rajen je nak tolong key in gak. kalo tak.. habes la.

so.. sejak dari first day [04/08/09] oshinz masuk office untuk key in data sampai la sekarang.. i am still working under Dr. Norizan Abdul Razak. even though she has 6 RAs but she still wants me to stay in order to help others to finish their works. tolong buat report ke.. buat surat ke.. tolong edar questionnaire ke. macammmm-mmmaaccaaammm taw...

dan yang paling latest.. oshinz involve secara tak langsung dalam projek women e-entrepreneurs. jadi pembantu jurulatih gitu. for this projek kitorang berdepan dengan golongan makcik-makcik dan kakak-kakak yang tak biase dengan dunia ICT. so kitorang kena ajar camne nak register email. and then wat blog.. specific kepada wordpress je. dengar macam kacang je kan?? emm.. memang kacang tersangat2la.. tapi kena banyak2 bersabar dengan kerenah para peserta. tapi ape2pun best taw dapat kenal ngan makcik-makcik dan kakak-kakak ni sumer..


tapi sayangnye.. bile bos cakap 31/12/09 ni oshinz dan beberape orang RA kena stop. sebab kontrak da abes. even oshinz xde pun isi borang untuk jawatan RA tu but tetibe lak bleh termasuk gak dalam golongan yang berkontrak. walaupun kat office tu hanye my PC je yang takde internet. *bos tak adil!! haha.. tetibe je salahkan bos.* tapi sayang woh keje ni. so sad!! sobsobsob.. mesti akan merindui officemates dan bau office yang enak. kahkahkah..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

raizo si pembunuh



-gambo senjata jadi tatapan utama-

hi readers..
suda disember..
cepat btol mase beredar..
dalam tak sedar..

weekend anda sumer camne? emm.. still holiday bersame family ke? raye lagi ke? takpun menjadi anak dara terbaik yang duduk di dapur mengasah bakat memasak? haha.. pehal lak sounds like typical woman neh.. eh takpe2.. bagi yang memang berniat untuk belajar memasak tu. teroskan niat anda. memang anda terbaik okeh.. *clap!! clap!!*

dan oshinz yang tak bleh berfoya2 meronggeng dan melepak di kampung halaman tercinta sempena cuti semester yang panjang neh terpakse memakse [ecehh.. pakse ke?] en. pakwe blek kL seawal mungkin untuk keluar dating bersame. actually bukan nak pakse pun tapi oleh kerana misz wani plan nak blek kedah jumaat malam coz cousin die nak sanding. tu yang gelabah sangat minta en. pakwe blek gak. *tak sanggup nak dok kat bilik dan menghabiskan mase bercakap ngan dinding..* that why en. pakwe diwajibkan blek. kalo tak blek siap ah die!! haha.. siap ah memang nak kena! dan die..

*yes3!!*

blek sini ari jumaat yang lalu. hooyeeahhh!! *ni yang sayang lebih ni..*

dan destinasi kali ni bukan ke One Utama mahupun Mid Valley. tapi menyimpang ke Subang dan tros ke Sunway.. bukan tros ke Sunway Lagoon tapi ke Sunway Piramid je. ehee.. itu Sunway Lagoon lain kali baru pegi.

then.. jalan punye jalan.. dan pusing punye pusing.. kami sampai kat cinema. yeah.. as usual. asal muke kami je. takde tempat laen la. kalo tak kat TGV. harusla di GSC. but sometimes kat bigcinema. actually tak plan pun nak tgk movie. memang takde pasang niat ke nawaitu ke mimpi sblom dating ke.. haha.. sumpah takde!! tetibe kaki macam menggatal nak ke TGV dan view latest movie dengan waktu tayangan yang paling awal sebab plan nak blek awal.

en. pakwe: movie ape yang ade?
oshinz: jap2.. emm love happens. love retreat. planet 51. ha.. planet 51 pukul 5.
en.pakwe: crite ape tu?
oshinz: cartoon. tu poster die.
en.pakwe: okeh gak. tapi sempat ke kite dapat tiket tu?
oshinz: tak sure. sbb queue pjg. then tiket tinggal few. tak sempat rasenye. ramai je parents yang bw anak ni. *siap analyze okeh.. tak agak2!!*
en. pakwe: lagi ade crite ape?
oshinz: twilight?
en. pakwe: tak nak la. tak best kot.
oshinz: then.. crite ninja assassin. pukul 5.30 tapi..
en. pakwe: eh ha.. tu bolehla.
oshinz: tapi 5.30 sold out.
en. pakwe: takpe. kite amik next punye waktu ok..

sementara tunggu waktu tayangan..
kitorang cuci-cuci mate skett.. beli-beli barang skettt.. survey-survey sketttt..
dan bile sampai time tayangan.
dalam kepala otak ni memang blur. cume tau en. pakwe mmg nak tgk crite ni dari aritu dan crite ni action movie. langsung tak tau sape pelakon. emm yela. kan tadi kate tak sengaje terpegi TGV. so mmg tak tau ape2 la pasal hero ke.. heroin ke.. sinopsis?? langsung ke laut..

obviously.. movie ni full house.
dan bile tengok je hero die.. eh macam kenal?! tapi.. sape ek? alamak sape ni.. familiar ah. [eceh.. kata2 hati tu mcm la penah berjiran dengan hero padahal.. jumpe pun tak penah.]

oshinz: raizo ni hero full house tu kan?
en. pakwe: ye ke? bukan la muke die lain tu.
oshinz: oh.. bukan ke?
en.pakwe: eemmm..

okeh.. takpe. kite tinggalkan kekonpiusan tu dan kite layan movie.
nnt movie abes baru kite tengok sape pelakon..
*haha.. punye la blur. nak tau sape hero pun kena tunggu movie abes. adoiyai!!*



-motif letak bendalah ni sebab konon2 misterila coz nampak gigi je. paham?-
[sile ikut mood penulis yang tengah sengal okeh..]



movie ni ganas..
skali zasssss...putus tangan!!
skali zzziiinnnnggg... putus kaki!!
skali dusshhhh.. percikan darah.
skali zupzapzupzap.. emm badan koyak.
skali kcinnnggg..
eh.. itu movie pisau cukur.

pendek kate..
sape yang suke action movie.
harus tonton crite ni kat cinema.
even oshinz time tengok tu dah euuuwww..
terase sakit woh. ngeri segale bagai.
tapi totap layyyaaaannnnn!!

sebab raizo tu nampak hebat.
walaupun die dianggap pengkhianat.
tapi die power.

dan..

4.8 out of 5 stars!

finally..
memang la hero tu R.A.I.N
die nampak lain sebab rambut die dalam ni kuyup.
takde peruntukan untuk gel segale..
tu la en. pakwe..
orang cakap tak nak caye.
naseb baek tak bet tadi.
kalo tak sesia je awak da kena paw ngan saye..
hehe~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

take my heart




You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

life & love..

Life is a maze and love is a riddle

i think it is true since..
hari ini oshinz sedar kehidupan time secondary school dolu-dolu agak chaotic.
bercelaru.. tak tersusun.
tak pernah plan ape-ape pun.
maklum la. time tu immature.
masih tahap bodoh bodoh jek lagi.
nakal tu tak yah crite ah.
malu kot bile flashback sorang-sorang. 

but sometimes..
bile da plan baek punye..
still tak leh nak go on.
rase macam susah..
time tu memang rase macam
berserabut je fikir tentang
life yang sentiasa diuji.

when it comes to love..
maybe semalam kite yakin betul dengan keputusan kite.
untuk hidup dengan die forever.
tapi mungkin arini kite akan rase hesitate untuk teruskan
sebab tibe-tibe seperti conscious
yang die bukan seperti yang kite kenal kelmarin..
  dan lusa kite seperti mau lari dari die..
leave him and tunggu saja future love itu datang
eh tapi tulat..
ati seperti rindu padanya.
terkenang dalam sedar..
termimpi bila lena..

 sebab tu
LENKA sebut
love is a riddle!!

-LENKA-
[the show]



this video is so cute..

-BUNKFACE-
[through my window]



Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real


this ads is sooo sswwweeettt!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

[sticky post] buatpe nak bercinta dgn orang miskin kalau boleh bercinta dgn orang kaya

wah.. statement snobbish berani mati sungguh tuh! haha.. en. pakwe kate tu ayat fasha sandha. hah?! btol ke? mmg btul minah tu ternyata materialistik.. *woppssiiieee.. sorry fasha's fan.. i admit that she's sometimes looks quite beautiful but she's mostly materialistic..* tapi nape macam tak tau pun statement tu statement yang klua daripada mulut die.. *hah.. okeh oshinz. awk ketinggalan zaman! sila blah sekarang* tak kesahla statement tu klua daripada mane kerana ape yang penting sekarang ni.. mari same-same bayangkan kalo anda wahai perempuan seantero malaysia dapat kawen dengan orang kaya. *hohoho.. mesti best kalo dapat kawen dengan orang kaye* bayangkan je eh.. jgn stubborn. dan seterusnye.. please answer the following survey. satu soalan je pun.. hehe.. sayang kamu!

ha.. yang lelaki tu jgn tak vote lak.. tak reti2 ke bayangkan satu hari nnt anda jadi jutawan. emm.. time tu anda nak isteri duduk rumah je ke or tak kesah pun die kerja..

tq my dear readers..
oshinz akan kate anda sangat bagoooossssss jika anda justify nape anda pilih jawapan tuh..
sharing is caring!!
hikhikhik..

**
poll has been removed and the result is:
majoriti iaitu sebanyak 77% readers bersetuju bahawa kite kena ade kerjaya sendiri even da dapat kawen dengan orang kaye dan hanye 22% je yang setuju tak yah keje lagi da...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

rm1.60 punye cerita..

kerana delivery pizza hut yang tercicir breadstick rm 1.60, dinner oshinz n the geng huru hara.. hehehe.

al-kisahnye arini perut tetibe rase cam nak makan fast food.. memandangkan bajet masih lagi mencukupi since aritu bos ade bagi elaun skit sebab keje lebih mase sabtu ahad [saaayyyyyaaannngggg bos!!] maka "jom kawan-kawan.. mlm ni kite makan McDonald okeh.." sambil terase touching habes ah sebab ade member bleh teman makan sekali together2 gemukkan badan.

tapi.. hampeh..  hampeh dan hampeh lagi..

bile..
operator tu cakap "maaf cik.. tiada penghantaran di dalam kawasan UKM"

wwwwhhhhaaaaatttttttttttttttt?!!! *frust woh.. da semangat sangat kot nak makan sebab tak sempat sampai bilik da buat order.. hahaha.*

immediately tros terfikir.. emm pizza pun okeh la. tak kire.. nak gak makan fast food untuk recharge energy berjalan kaki 30 minit blek dari keje ni. *kekunun je ni cipta baek punye alasan..*

ordering process berjalan lancar.. thai sea food pizza + breadstick + pepsi cans + garlic bread + chicken wings + coleslaw = yes yes yess.. misz wani done the ordering process!! *wani.. thanks ya!*

sampai je bilik.. tros tunggu. tak sempat mandi ke.. salin baju ke hape.. kat kepale da terbayang malam ni mesti dapat tido lebih lena sebab dapat makan pizza.. haha.. tapi encik delivery tak punctual pun.  da lepas kitorang call operator pizza tu blek, baru la nampak bayang moto pizza.. pinpinpinnn!! delivery sampai.. howyeeaaahh2.. *clap gumbira* encik delivery lambat sebab klua lambat dan salah blok. orang bagi alamat blok 15.. tapi die gi blok 5. ape kes ntah.. dah la salah anta pizza. orang nak thai sea food. die bagi hawaiian chicken. cili sos takde. breadstick pun tak nampak bayang. adoiyai.. memang nak kena btul ni.. nak belasah encik delivery tu pun tak leh sebab die da blah.. camno nak buek ni?!

ha.. takpe2. kite call operator blek. tanye mane sos n breadstick kite ni.

pertanyaan done!! masalah dalam proses penyelesaian.

sementara menunggu.. kami grab chicken wing sorang satu. grab lagi garlic bread sorang dua. makan coleslaw half. makan pizza slow2.. sebab mase da makan tu baru perasan.. "eh.. ini bukan pizza yang kite pesan ah.." T_____T nak benti makan tapi perot lapo... sobsobsob.. "kite ngap je la ye kawan2.."  

tik... tok.. tik... tok...

ishk.. hidangan da licin. tapi breadstick???!! senyappp jee.. moto pakcik ni pancit ke hape. mane ni.. mane ni.. time tu memang laju je la call operator pizza:

operator: ye cik.. ade sebarang masalah?
oshinz: ye memang pun.
operator: oh.. okay. berkenaan ape ye?
oshinz: saye punye order tadi tak lengkapla. first: pizza saye salah. saye order thai sea food tapi yang ade ni hawaiian chicken. kedua: breadstick takde. ketiga: 10 sos cili yang tercicir tengah jalan sebab ada dinyatakan dalam resit ni tapi sebenarnye takde.
operator: okeh cik. aduan diterima. pizza salah, breadstick takde dan sos cili tercicir. hihi.. nnt sy akan rujuk perkara ni ke ofis ya.. tq. tuuuuuuuuutttttttttttttttttttttttttttt....

dan selepas satu lagi sesi pertanyaan pihak pizza terhadap kesilapan pengambilan order *mereka salah dengar* serta lagi satu sesi pertanyaan mane-breadstick-saye-tak-sampai-lagi-ni. encik delivery yang same tadi sampai membawa.. breadstick dan mushroom soup!! kali ni tak tau la die salah anta order ke ape.. sebab dalam ordering list tu memang takde perkataan "mushroom soup" pun. kami tak kesah. yang penting breadstick tu ade. ini bukan pasal hal mengidam atau akan kempunan bile tak dapat makan breadstick tu. setakat harge rm1.60 untuk beli satu air tin pun lepas-so takde hal la kalo nak diabaikan je pasal breadstick tu. entri ini wujud sebab nak ingatkan diri sendiri supaye laen kali jangan careless. ape2 pun pas ni kena check dulu.. dan encik delivery tu sepatutnye double check untuk customers.

haha.. sorry la geng pizza bangi. jangan blacklist name oshinz because i'm concern about little thing like that. customers always right. ssoooo ssooorrrryyy!! [",] lalalala...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tiptoes to royale chulan

aritu at previous entry, oshinz ade story yg oshinz lepak kat royale chulan kan.. do you still remember? so today i would like to share certain pictures so that you get the idea about how was that hotel looks alike.. *haha.. baru sekarang nak kecoh letak story yang da lapuk..* sorry update picture lambat-macam-siput-tapi-siput-lagi-laju since baru ade mase utk transfer pictures from camera to lappy. hectic tau!

actually, ade keje kat sini. some of them buat module, lecturers buat editing and tulis chapters dalam buku, wani and oshinz wat profiling respondents and so on. kami stay sini 3D2N and time ni mmg cukup makan.. serious!! haha.. breakfast suda tentu.. after dat 10.30 mkn lagi. then lunch pukul 1. next, hi-tea tapi i melantak mcm utk dinner.. then malam merayap cari makanan lagik.. fuh kesian perut proses makanan non-stop. tapi ape2 hal mmg two thumbs up kat makanan die. majority marvelous!! yumm yumm yummmyyyyy..

pastu nak tambah lagi two thumbs up kat environment hotel ni. konsep kat sini ade ciri2 tradisional melayu dari segi ukiran, name, background music kat cafe and whatnot.. maybe sebab beside kompleks kraf kot.. tu psl ade penekanan tersebut. it just my assumption. dan yang paling penting ialah hampir kesemua kakitangan kat bleh dikategorikan sebagai mesra sbb murah senyuman.. *thumbs up*  daripada akak vakum habuk sampai la ke manager. sennnyyyyuuummm memanjanggggggg!! *tak penat kot..*

cume kat sini kalo nak gune internet or wireless kena purchase. no money no internet access.

that's all for now... [",]
[meeting room]
*1*


*2*



[ladies room]


[lepaking area]


[event decoration]


[alley]
*1*


*2*


[room]
*1*


*2*


*3*


to get further information about Royale Chulan Hotel please click here
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

eaauuww.. hot la kamu!!

oversized sunglass mmg diakui hot item musim ini..

dengan melihat mereka yg hot ni
makin tambah hot bile
pakai hot item must have








tros rase mcm..

mao grab satu!!
dengan tiga sebab kukuh..

[sunglass bleh protect mata daripada sinar UV]
*ini fakta..sila percaye*

[bleh cover bile ade dark lines under eyes as well as eye bags]  
*time tu muke ugly betty 100% lg cantek.*

[bleh reduce kesilauan melampau bile drive]
*mate passenger yg dok seblah driver tu pun kena protect gak.. btol tak?*

thehehe..

in short,
even tak drive memane kreta pun stakat ni..
kalo rase nak grab juge
tak salah kan?

bukan mao jadi hot seperti mereka..
tapi
kepingin!


-E-N-D-


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

please don't!!!!


aduan pertama:
greasemonkey masih lagi xbleh fix with my blog..
oh man..
abesla script yg ade dlm list tu!!
tak best btul..
T_____T

aduan kedua:
ape perasaan anda bile....

situasi pertama:
anda tegur kawan
[dengan tujuan nak beramah mesra..]
well~~ org melayu
biaselah kan..
even dah nampak orang tu bersungguh sental baju
still lg mau tanye
"basuh baju ke?"
haha.. okeh slalu je buat gitu.
*back to the story..*
tibe2 org yg anda tegur tu wat slumber
mcm anda x cakap ape2 pun ngan die.
"hello cik mannequin.. anda tidak dengar kah??"

situasi sebenar:
sblom ni kitorang takde ape masalah pun!!
okeh je..
what's wrong pun tak tau.
"eh cik.. kamu sakit kah?"

*
*
*

ape perasaan nak rase ni??!!

aduan kedua:
erk?!!
tiada aduan lagi la..

situasi kedua:
perlu ke situasi kedua?
chiooowww..

moral value:
personal problem is yours..
be professional la beb!
takkan smpai sanggup wat tindakan
yg bleh guris ati kawan sendri kot.
sendri mau ingat ah..
yes i knew it is a small matter
but please don't ya.
coz kdg2 tu i tersentap lebih skit okeh!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

roger and out..

guess where am i?
hahaha..
bukan g oliday la.
stop dreaming..
i'm here in Royale Chulan Hotel.
beside Kraf punye bangunan Jln Conlay tu.

yeay..
bilik yg besar.
tilam yg empuk..
makanan yg super delicious.
i likkeeee!
marvelous okeh..
dan keje yg banyak.
meninggalkan rumate tinggal sendirian di bilik..
eh, rumate ku.. pekabo kamu?
ihihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

if i said..


i miss diz moment damn much..
what should i do?

p/s: 5 years together..
dun you ever claim us as
-cute, adorable or even great-
i warn you.. ahaks..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

haisyoo..


taddaaaaaaaaa..
me back to blog.
just for a while.. coz dlm class.
sementara lecturer evaluate coursemate yg tgh wat presentation.
hahaha.. jahat meh? tak pedulik.. ihiks.
eit.. sape da g tgk PAPADOM & SUROGATES?! best tak eh.. oshinz da siap plan baek punye pilih tarikh nak release tension. skrg ni still in tension mood coz ade lg 5 assignments need to be settled and due at the end of this month. hamik ko.. tak agak2 tul. sume lecturer pun nak bagi esemen.. adeh. stress!!!
okeh.. got to go. bubbye!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

owh man!!


i adore this gown la..
*
*
beautiful enough
*
*
pretty!!
*
*
gorgeous..

rizman ruzaini.. come here you!
hikhikhik..
(-.-")

KU PERCAYA ADA CINTA
[DSN]

Mereka meragui
Wujudnya cinta yang sejati
Tidak hati ini
Semenjak dari mula
Ku yakin ada cinta
Cintalah yang memungkinkan segala

Ku rela..
Biar betapapun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya..
Tidak sia-sia aku diuji
Demi cinta..
Tersembunyi hikmahnya pasti

Pandang-pandang alam ini
Sambil pandang difikiri
Mana bumbung langit tinggi
Mana lantai bumi
Tiap satu yang terjadi
Tidak mungkin tersendiri
Cuba cari jawapannya andai meragui

Ku rela
Biar betapa pun perit tertusuk duri
Jalan berliku tiada bertepi
Ku percaya
Tidak sia-sia aku duji
Ada hikmahnya pasti
Sejak mula ku percaya ada cinta

Cinta itu memungkinkan segalanya
Cinta suci
Dan abadi

p/s: oshinz suke lirik ni.. pure + true love really exist right? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wh3N a g!rL

wearing her BF's shirt




*
*
*
*
*
*
*
*
*

how m.a.s.c.u.l.i.n.e is she?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

siap ah!

sesape yg berani klua kan statement yg wat master ni senang.. memang siap ah die nak kena. hehehe. dahla banyak esemen individually. susah tahap pecah otak. dapat lak lecturer yg menjengkelkan. wopppsssssss!!!! kalo buat group dpt foreigner yang cam hape2 je. memang jem ah. sakit hati pun ade. perggghhhh.. dugaan tul la.

p/s: chantek kan bunge tangan tu? oh gosh.. asal tension je harusla view website yg ntah hape2. terapi minda.. hehehe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tidak lagi sendirian..

assalamualaikum sumer. oshinz kembali!! dan dengan rase bangge kembang kempis idung tampal pic konvo kat entry ni. bangge tau dpt curi mase post entry pertama pd september yg indah permai ni. rase sedikit kejayaan disitu. haha.. anda sumer tak yah ah nak rase pelik ke heran ke hape kalo tak nampak muke oshinz kat situ. hentikan usaha anda mencari oshinz ye. entri kali ni takde kaitan ngan tuan belog. cume nak cerita psl belog dan kawan tuan belog je. so tuan belog tak yah ah menyebuk tampal pic sendri kan?

lame btul tak crap pjg2 dlm belog sendri. rinduuuuu sama belog.. (-.-") tapi tak sempat sgt nak korek2 idea.. atau nak bina2 ayat.. atau nak cipta2 entri. kasihan belog sepi sendiri. nak singgah ke belog jiran2 yg laen pun takde mase.. busy mengalahkan ratu lebah. hehe.. ratu lebah busy ke tak eh? tak kesahla ratu busy ke tak.. yang penting skrg tengah ikut dondang dendang lagu raye.. part lagu raye plg pebret ah.. ~berlalulah sudah ramadhan sebulan berpuasa.. lalalala~ ewah! tinggal 13 ari je lagi nak raye.. yeay!!

so anda sumer sihat ke? camne ramadhan anda? masih bersemangat untuk bangun bersahur mcm 14hari yg lepas? da siap sedia nak buat persiapan raye ke? are u ready to pokai??!! hehehe.. jgn boros sangat ye. ingat mase tua.. bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian. erk?! okeh2 sy tau entry ni bersimpang siur. minta sorry! tak tau la ape sebab penulisan tidak well-organized. agaknye sbb da lame tak menulis.. tak pun terlebih dos excitement semasa membuat entry ni seperti sudah lame tidak bertemu peminat. thehe.. oh tidak2. tipu je tu. mane ade peminat ke kipas-susah-mati ke.. mengarut2.

dengan itu.. sesi suai kenal antara tuan belog dgn pembaca yg berlainan gender (yela.. kalo ade orang nak ngaku sbg pembaca blog ni) adalah tidak akan berlangsung secara rasminye kat sini. please dong! tak yah ah tinggalkan pesanan kat chatbox camni-hai, bleh kenal x? or camne2la yang sewaktu dengannye. jgn slhkan oshinz kalo msg anda tidak dilayan. then jgn nak pandai2 ckp oshinz sombong eh. oshinz sudah berpunyela. harap maklum ye. tak kesahla yg meninggalkan msg2 seperti itu niatnye cume nak main2 ataupun bersungguh2. oshinz cume mau anda semua sedia maklum.. even da jarang posting story psl en. pakwe, i'm still with him. we are fine together. eh tapi.. kalo anda tinggal pesanan camni -slm perkenalan- takpe tau.. *ops.. sori2. tuan belog punye stori mori terlebih plak.*

actually, oshinz tersangat happy bile tau kwn oshinz yg sorg ni da decide mane satu jejaka pilihan hati for her first love! at last! penat tunggu weh. bile la die ni nak ade pakwe.. bile la die ni nak bercinta.. bile la itu.. bile la ini.. bile la lagi.. tapi skrg tak perlu nak tanye itu dan ini. ehem2.. skrg ni die tengah musim bunga2 cinta. oshinz doakan semoga hubungan mereka berkekalan. amin!! dan raya kali ni.. die tidak perlu rase keseorangan lagi. bukan kami je berteman.. dan bukan kami je yg mungkin bertandang ke rumah bakal2 parents-in-law. *e'eh..mcm confirm je jadi daughter-in-law-in-the-future* tapi die pun mungkin sibuk juga raye ni. jgn dagdigdug sgt ye and gudluck! thehehe..

sekian.. tuan belog mau blah. bubye!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ramadhan kembali


semoga ramadhan kali ini akan lebih bermakna buat anda semua.
ceria selalu taw!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BIG di.e.wai

MAJLIS KONVOKESYEN KE-37
18 OGOS 2009
SIDANG 7

eh kawan2.. oshinz da graduate pagi tadi ye. alhamdulillah! akhirnya semua selesai dengan selamat. tiada insiden terpelecok atau tersadung atau tersungkur atau termalu sendri menggayakan high heels 3inci tu.. tapi segan skit ah bile kena pusing dewan utk naek pentas n duduk blek kat tempat khas para graduan. majlis berlangsung dlm tempoh 4 jam 1/2 je drpd 7.30-12.00.. dan tempoh berada atas pentas tu dlm 1 minit je pun. after dat, harusla sesi berposing! ha.. sesi wajib semua graduate kan.. so jgn byk cakap. pose saje.. pastu penat pun diam2 je okeh..

tu je up date stakat ni.
nak tido dulu.
sok da kena masuk keje blek..
gudnite with love~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i hate this part right here..

adoiyai..
i have something to tell
but
have no time to write it down here..

nanti la eh.
nothing special..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

dan sebenarnya

kini baru tahu..
belajar sambil bekerja tu memenatkan!

pen-off.

eh.. cup2!
btul ke kalo bulu mate jatuh tu maknenya ade orang rindu?


*ade sape2 ke rindu oshinz ni? baik mengaku cepat!!*

(-_-")

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi
[yasin-nur kasih]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

please don't leave me!



[P.I.N.K]
-please don't leave me-

da da da da, da da da da
da da da da da da

I don't know if I can yell any louder
How many times have I kicked you outta here?
Or said something insulting?
da da da da da

I can be so mean when I wanna be
I am capable of really anything
I can cut you into pieces
When my heart is... broken

Da da da-da da
Please don't leave me
Please don't leave me
I always say how I don't need you
But it's always gonna come right back to this
Please.. don't leave me

How did I become so obnoxious?
What is it with you that makes me act like this?
I've never been this nasty
Can't you tell that this is all just a contest?
The one that wins will be the one that hits the hardest
But baby I don't mean it
I mean it
I promise

da da da-da da
Please don't leave me
da da da-da da
Please don't leave me
da da da-da da
I always say how I don't need you
But it's always gonna come right back to this
Please.. don't leave me

I forgot to say out loud how beautiful you really are to me
I can't be without
You're my perfect little punching bag
And I need you.. I'm sorry

da da da da, da da da da
da da da da-da da
Please.. please don't leave me

Baby please don't leave me
No.. don't leave me
Please don't leave me no no no
I always say how I don't need you
But it's gonna come right back to this
Please.. don't leave me
No
No.. don't leave me
Please don't leave me
Oh no no no
I always say how I don't need you
But it's always gonna come right back to this

Please don't leave me
Please don't leave me
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

emak: angan-angan & realiti

bile bercerita pasal emak..
oshinz byk sangat angan2.
angan2nye..
mao emak senang ati.
mao emak senyum tak henti2.

kononnye bile konvo bulan ogos nnt.. mao mak hadir dan tgk sendiri anaknye naek pentas ambil skrol. angan2nye mao ajak mak bergambar supaya nnt bleh cuci gambar tu saiz yg paling besar sekali. nak gantung kat dinding umah. bukan nak bangge tapi nnt bile mak rindukan anak-dara-yg-sorg-ni-tak-dapat-blek-umah-sbb-sibuk-blaja, blehla mak tgk2 gambar tu.. biarkan emak senyum tak henti2 sambil mengubat rindu di hati.

kononnye bile da habes blaja peringkat master nnt.. mao cepat2 kumpul duit. pastu cepat2 kawen dengan lelaki pilihan hati. bukan anak dara yg sorg ni gedik sangat nak kawen.. tapi sementara emak masih ada. biar emak sempat merasa senang hati tengok anaknye yg sorang ni da ade orang yg jaga..

kononnye bile da keje nnt.. duit gaji mao dihulurkan setiap bulan kepada emak tercinta. tak kiralah berapa asalkan emak pun dapat sama-sama merasa. biar emak tahu anak dara yg sorg ni tak pernah lupekan die walaupun sibuk bekerja.

kononnye bile da berumahtangga nnt.. mao bina umah dekat dengan umah mak. sbb tu cari lelaki tak jauh dari umah. biar senang nak blek kampung sesame. biar senang tak yah nak gado nak duduk dekat ngan family sape.

tapi...
angan-angan akan kekal menjadi angan-angan.
kononnye pun akan selamanya menjadi kononnye..

kerana realiti;
manusia yang hidup pasti akan mati.

dan kerana kitaran hidup manusia mmg begitu..
emak pergi meninggalkan anak dara yg sorang ni..
emak tak akan pernah kembali untuk membiarkan semua angan-angan menjadi kenyataan.

Al-Fatihah..

-s.e.l.a.s.a: 21/07/09-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

it is so hard when..

oshinz terase susah bile kena wat pilihan.
bukan kadang-kadang.
bukan jarang-jarang.
setiap kali.
setiap mase.

*hidup ini sebenarnya menduga siapa sebenarnya kita*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

four here and there

dear nisa,
why must my name was there?


FOUR NAMES THAT FRIENDS CALL YOU :

they just call me -.a.j.a.-
my close colleagues call me -.c.u.-
bloggers call me -o.s.h.i.n.z.-
some call me -.j.a.j.a.-

FOUR MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
my mom's birthday: 25/12
my birthday: 24/12
his birthday: 18/6
declaration date with him: 29/03

FOUR THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:
editing task for tomorrow
YM-ing with my buddies
listening to music
reading online articles

FOUR WAYS TO BE HAPPY :
travelling
laughing
spend time with friends
think positive

FOUR PEOPLE YOU MISS FROM YOUR PAST :
my dad!! T____T
old school friends of mine
my cousin
hide & seek + galah panjang gang

FOUR GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE :
happily ever after with the person that i love
peaceful life
a house and a car
can i have my own mall?

FOUR OF YOUR FAVOURITE HOBBIES :
watching movies
surfing
riding
travelling

FOUR PLACES OR COUNTRY YOU WANT TO GO FOR VACATION :
mecca & madinah
paris
vanice
islands in malaysia

FOUR FAVOURITE DRINKS :
sky juice
musk-lime ice
orange juice
all fruits juice..

FOUR THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR PURSE/WALLET :
money
license
atm card
ic

FOUR FAVOURITE COLORS :
red
purple
chocolate
black & white

TOP FOUR HANGOUTS :
if i'm at:
[bangi]
one utama
mid valley
klcc

[hometown]
depends on the mood

TOP FOUR U LOVE SO MUCH :
family
sweetheart
best friends-should i name it?

TOP FOUR "THINGS" SPECIAL TO YOU :
mobile phone
laptop
my house
the ring that he gave to me
his mr2
[coz dat car has its own sentimental value]

TOP FIVE WHO YOU WILL TAGGED:
m
i
s
z

d
a
f
f

TOP FOUR REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY :
bcoz i've been tagged n i'm very bored now!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

taking back my love

-c.i.a.r.a-





-e.n.r.i.q.u.e..i.g.l.e.s.i.a.s-
















.
.
.
when they featuring together in..

-TAKING BACK MY LOVE-


Red One.. Ciara.. Enrique..

Enrique:
Go ahead
Just leave
Can’t hold you
You’re free
You take all these things
If they mean so much to you
I gave you your dreams
Cause you meant the world
So did i deserve to be left and hurt
You think I don’t know you’re out of control
And then I’m finding all of this from my boys
Girl you said I’m cold
You say it ain’t so
You already know I’m not attached to materials
I give it all up
But I’m taking back my love
I’m taking back my love
I’m taking back my love
I’ve given you too much
But I’m taking back my love
I’m taking back my love
My love my love my love my love..

Ciara:
What did I do to give us the cue
I’m just confused as I stand here and look at you
From head to feet
All it’s from me
Go head
Keep your keys
That’s not what I need from you
You think that you know
[Enrique: I do]
You’ve made yourself cold
[Enrique: Oh yeah]
How could you believe them over me
I’m your girl
You’re out of control
[Enrique: So what?]
How could you let go
[Enrique: Oh yeah]
Don’t you know I’m not attached to materials

I give it all up
But I’m taking back my love
I’m taking back my love
I’m taking back my love
I’ve given you too much
But I’m taking back my love
I’m taking back my love
My love my love my love my love

Enrique:
So all this love I give you take it away
Ciara:
You think material’s the reason I came
Enrique:
If I had nothing what you want me to say
Ciara:
You take your money take it all away

I give it all up
But I’m taking back my love
I’m taking back my love
I’m taking back my love
I’ve given you too much
But I’m taking back my love
I’m taking back my love
My love my love my love my love

i'm willing to listen to this song many times per day.
addicted?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ape kes?

blog terbiar da jadi perkare biase bile tuan blog dihimpit kesibukan. bile tibe time tak bz takde idea plak nak celoteh. bile lappy takde rase cam nak tulis psl inila nak tulis psl itula.. tapi bile da duduk baik punye gaye depan lappy.. idea tu terbang ntah ke mane. L.E.N.Y.A.P!! dua ari lepas try gak nak wat entry, tapi 7-8 aksara je yg mampu ditaip.. tuptaptuptap.. then delete blek. so arini mood nak update baru ade. at diz moment pun gigih lg menyeru idea..

mari mulekan pembacaan sekarang..

first week kembali ke student's world adalah minggu busy settlekan permohonan untuk stay in college dan minggu mengemas. time ni mmg sgt geram dengan pihak pengurusan. sekejap kate bleh check in bilik on 06/07/09 bile ade bilik kosong or kena mohon dulu on dat day and then tunggu 2-3ari baru leh masuk.. sekejap lg kate after 2 weeks from the earlier date. mmg sgtla chaotic time ni.. sblom tibe registeration day pun masing2 da pening2 lalat cari tempat untuk stay temporarily.

06/07: registeration day.

[before lunch hour]
ari yg tersangat penat bagi oshinz n frens.. first thing kena settle adalah pendaftaran kat PPS. then g college untuk permohonan penginapan. after that, rushing ke PPBL utk ambil borang dftr subjek baru sbb office da nak tutup.

[sementara lunch hour time]
kitorg g tgk bilik yg kitorg akan stay utk 2weeks tu dan angkat brg2 yg dibawa dari kampung yg indah permai.. dari brg yg ringan sampaila ke brg yg berat kami angkat dgn gigih dan penuh kesabaran hingga ke tingkat 4. time tuh rase cam terbakar segala kalori dan badan habes lembik tak bermaya tambah derita bile perut berkonsert dendang lagu syahdu.. sobsobsob. tapi takdela lembik sampai pengsan segala bagai.. ade gak la energy utk menapak ke kedai makan. hihihihi..

[after lunch hour]
pegi blek UKM utk amik password kat PTM. password ni digunakan olh setiap pelajar bile nak masuk kat SMPWEB. SMPWEB tu sgt bergune sbb kat situlah nnt leh register or drop subject, check result exam dan bleh tgk berape juta sen hutang yg blom langsai dengan pihak universiti. g PPBL smule utk penerangan subjek ape yg perlu apply utk first sem. pastu g PK lak anta x-ray.. naseb baekla tiga proses ni tak lame. then blek semula ke bilik tingkat 4 tu utk kemas2 brg. siap kemas sume kami turun lg utk duplicate kunci dan beli makanan utk recharge energy.. aktiviti di luar umah abes sekitar 7.30 pm.

07/07:
arini dapat tau drpd membe yg membe sorg lg da bleh dpt bilik. what?!!!! pergh.. time ni hangin satu badan la. utk dapatkan kunci je da kena byr rm100. nsb baek ade byk lg bilik yg bleh dipilih. so kami pilih bilik double sebelah-menyebelah.. tak kesahla kat tingkat 5 skali pun asalkan senang bleh together2. arini i lepak bilik u.. sok u lepak bilik i. bile da bosan kite lepak luar. kos sms pun bleh dikurangkan. nak cakap benda2 penting just knock the door.. kan senang tu? dan kerana ketidakpuasan terhadap college service, kami sepakat utk ignore je dulu yuran penginapan yg pd kami-"uit.. mahal gilos!!" nnt2la dulu.. tunggu duit masuk dulu baru wat payment.

08/07:
pagi2 da serah kunci kat owner umah. sedih je.. coz baru nak beramah mesra ngan tenants kat situ but unfortunately i have to say gudbye.. actually bilik tu dlm 1 umah. me n frens dok 1 bilik. lg 2 bilik da ade org. so totally dlm 1 umah ade 5 tenants. dan arini mereka kembali berdua semula.. dan oshinz adalah sekali lg dengan gigih mengemas bilik baru di college. adehai.. sepetang menghabiskan mase kemas2. penat woh!

utk sem ni oshinz ade rumate baru. name die farah dan berasal drpd johor. die ni coursemate oshinz mase degree. skrg pun still lg coursemate.. she is a clever girl! ini adalah fakta eh.. sbb die dpt dean's list from part 2-part 6. umo die baru 21thn tapi da wat master. hebat kan? sila kagum ye kawan2..

10/07:
attend klas kul 3-6ptg.. uish.. nak tunggu klas ni abes je da 5-6kali yawning-my bad! mmg majority kls 3jam coz lecture and tutorial combine skali. dan utk batch oshinz mmg ramai foreigners. ade yg dari liberia.. jordan.. iraq.. palestin. org2 middle east. malaysian tak smpai 20 org pun. nak tak nak kena la mix with them that i can call sister, brother, aunty and uncle. ecceeh.. bunyi da mcm satu family la plak. hehehe. if u all want to know, my classes only on three days which are thursday, friday and saturday. dah mcm wat part time study pun ade.. busan plak bile pikir lg 4ari tu tak tau nak watpe. hehe..

arini baru settle apply ptptn. tak taula bleh dpt ke tak. scholarship pun da try apply but till now still dont know the application status. wat master mmg byk pakai duit.. n u have to be independent. takde dah lagi zaman manje2 cam time degree dulu.. daftar je da siap sedia tempat tinggal. da confirm dpt ptptn. every month confirm berduit. kali ni tak tau camne. cube gak apply jd research assistant utk cari duit poket. tapi blom ade lg lecturer yg mao. i'm waiting patiently for it.. pray for me ya!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

hidup ni bukan forever gula..

06/07/09:
UKM tunggu daku!!
i'll be back to further master lak.
kembali semula ke dunia biskut, maggi dan roti..

nothing much to say actually..
cume terfikir;
tak nak menjadi dewasa.

nape ek?
bile dewasa byk benda kena fikir.
bile dewasa byk hati yg perlu dijaga.
bile dewasa semua tindakan kena matang.

kadang-kadang..
bile life da jadi semakin
C.O.M.P.L.I.C..A.T.E.D
rase cam nak bawa diri jauh-jauh je..
:naikmoto:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lelaki & kecantikan

lelaki pun pakai botox?
then lelaki tu nak dikategorikan sebagai macho ke ayu?
takdela..
selalukan perempuan je yg sebok nak cantik.
nak kulit tegangla.
nak dagu panjangla.
nak idung mancungla.
dan lelaki selalunya..
kemas,
bersih,
fashionable..
tu dah cukup.

boleh tahan gak lelaki zaman sekarang ni..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ops.. v.i.r.u.s ke?!

kadang2 tu kan rase cam pergaduhan tu satu virus. tersebar dikalangan kawan rapat. haha.. btul ke? just be careful ya. hope relationship yg korg pertahankan bertahun2 tu semakin hari semakin sayang. bukan semakin hari semakin benci. sekarang semacam trendla plak bercinta lama2. cousin terdekat kawen selepas 8 tahun bercinta. bercinta putus then bercinta lagi.. benci cinta benci cinta and last2 kawen dpt anak satu. naseb baek xjd bencinta. kalo tak hari2 ngadap lagu faizal tahir 24jam sehari non-stop melayan emosi tragis..

ye oshinz tau dah terselit mukadimah terpesong..
back to the topic ya.

meh hayati sinopsis ini secara laju2 ok?

critenye begini..
aritu misz daff msg oshinz. die ngadu la die gado ngan mr. darl.. makan hati bile mr. darl tersebut psl ex-girl. sentap woh!

then, a week after peristiwa tu..
misz daff sudah berbaik dengan mr. darl.. dan cik tuan punya blog plak krisis ngan chenta hati.. warghhh.. jem! pastu tros ngadu kat misz wanie:

oshinz: u.. i ngan die have a quarrel td.
wanie: nape u? teruk ke?
oshinz: takde ape la. skit je.
wanie: okeh.. cecepat baik eh..
oshinz: will be.

a few days after my tragedy..
misz wanie ngan mr. cikgu plak bermasalah. yg ni probnye ape eks? ala.. terlupa la plak. hehe.. jap2. nnt tanye tuan punya bdn ye.. wani oh wani!! di mana kamu?!

kesimpulan:
oshinz adalah no comment.
kamu cmne?
ape yg pasni ni bukan virus H1N1..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Allah lebih menyayangi dirinya..

[3 april 2001]

HUKM:
bila tiba saat nyawanya ditarik.. tiada siapa2 disisi. dia pergi dalam kedinginan pagi. tanpa siapa2 sedar. bukan kerana dia itu diabaikan keluarga. malah anaknya setia menemani setiap masa.. dia pergi disaat anaknya terlelap sekejapan cuma.

JOHOR:
diri ini kaku melihat wajahnya yang tenang setenang air di kali. air mata mengalir tanpa henti.. kesedihan itu tidak mahu pergi walaupun hati merelakan rohnya menghadap Ilahi.

di saat tubuhnya bersemadi abadi.. diri ini perlu tabah dan kuat menghadapi hari esok yang belum pasti. cemburu melihat insan lain lengkap berfamili itu tidak sekali-kali. terus tegar menunaikan impiannya menjadi realiti.. mahu anaknya yang ini belajar tinggi2. supaya hidup senang suatu hari nanti. supaya pandai berdikari sendiri. tak perlu susahkan sesiapa lagi.

dan hari ini..
hari bapa datang lagi. lapan tahun dia pergi.. rindu dihati tak pernah sepi. doa untuknya tak pernah henti. pusara dikunjungi dengan seikhlas hati.

dear abah,
selamat hari bapa!
wajah kesayangan hamba..
setiap masa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...