little things


your hand fits in mine . like it's made just for me . but bear this in mind . it was meant to be . and I'm joining up the dots with the freckles on your cheeks . and it all makes sense to me .

i know you've never loved . the crinkles by your eyes . when you smile . you've never loved . your stomach or your thighs . the dimples in your back at the bottom of your spine . but i'll love them endlessly . 

i won't let these little things slip out of my mouth . but if i do . it's you . oh, it's you they add up to . i'm in love with you . and all these little things . 

you can't go to bed without a cup of tea . and maybe that's the reason that you talk in your sleep . and all those conversations are the secrets that i keep . though it makes no sense to me . 

i know you've never loved . the sound of your voice on tape . you never want . to know how much you weigh . you still have to squeeze into your jeans . but you're perfect to me . 

i won't let these little things slip out of my mouth . but if it's true . it's you . it's you they add up to . i'm in love with you . and all these little things . 

you'll never love yourself half as much as i love you . you'll never treat yourself right, darling, but i want you to . if i let you know I'm here for you . maybe you'll love yourself like i love you, oh . 

and i've just let these little things slip out of my mouth . 'cause it's you . oh, it's you . it's you they add up to . and i'm in love with you . and all these little things . 

i won't let these little things slip out of my mouth . but if it's true . it's you . it's you they add up to . i'm in love with you . and all your little things .
kepada yang bekerja hari ini, enjoy lagu ni dulu.
jangan tensi-tensi ya. esokkan cuti.. take care guys~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kalendar baru

tiga.

dua.

satu.


tiga hari lagi mahu tahun baru.
harapnya semua akan baik-baik sahaja tahun 2013 nanti.
gud luck untuk saya dan anda semua.
=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kek mini

mula-mula: kasi zoom out dulu.

lepas tu: kite close up sikit.
terliur tak?

cubaan menjadi artistik katanya.
habis jadi colour biru. hikhik.
 
thanks babe. kasi i rasa mini pavlova ni.
selepas kita sama-sama teka-teka macammana rasa kek ni.
pendam je. sekian lama. berbulan-bulan kan. hehe.
nak beli yang big size, takut tak sedap.
tak cuba takut rugi sebab kalau sedap, macammana?
haha. kita selalu confius. tak reti buat keputusan.
nasib baik rasa dia tak macam macaroon.
manis dia secukup rasa. tekak i suka, sebab tu i berjaya habiskan sekelipmata.
hoyeaaahhh! eh. Alhamdulillah.
xoxo u. muahh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sometimes the world can make you feel

maybe i annoy you with my choices . well, you annoy me sometimes too with your voice . but that ain't enough for me . to move out and move on . i'm just gonna love you like the woman i love . we don't have to hurry . you can take as long as you want . i'm holdin' steady . my heart's at home . with my hand behind you . i will catch you if you fall . yeah i'm gonna love you like the woman i love . sometimes the world can make you feel . you're not welcome anymore . and you beat yourself up . you let yourself get mad . and in those times when you stop lovin' . that woman i adore . you can relax . because, babe, i got your back . uh, i got you . uh, yeah . i don't wish to change you . you've got it under control . you wake up each day different . another reason for me to keep holdin' on . i'm not attached to any way you're showing up . i'm just gonna love you like the woman i love . yeah i'm gonna love you . oh, yeah . i'm gonna love you . 'cause you're the woman i love . [the woman i love by jason mraz]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

of treat

bosses took us to lunch as a treat. #grin.
unfortunately, majoriti pekerja kat sini muka ketat.
senyumlah sikit.. tak tahu ke senyum tu boleh buat muka kelihatan awet muda.
service sedikit lambat. dan makanan saya yang paling lambat sampai. grrr!!
bos dah habis makan, kite baru nak baca bismillah.
nasib baik tak kena tinggal.

mine:
 makan: chicken-ape-ntah. lupe. sebab tak sedap.
minum: gummy bear. sedap!
hehe.
sekian sahaja daripada happy worker. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

oh .

duapuluhenam tahun.
alhamdulillah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iium montessori

click for larger image

dok pejam dok celik, dok pejam dok celik, cuti sekolah dah nak habis. tinggal beberapa hari lagi je kan. amboi, kemain bawa anak pergi holiday. pergi legoland lettew. tau dah. tau dah.. hehe. time-time macam ni, saya pasti para ibu mesti tengah pening kepala. survey sana sini tempat yang sesuai untuk anak mereka memulakan sesi pembelajaran di sekolah. mahu yang terbaik katanya. eh haruslah wajib yang terbaik, untuk anak kot. kalau saya pun, saya mahu sekolah itu fun. persekitaran yang selamat. cikgu yang ambilberat, lemahlembut, tegas sikit, blablabla.. dan cikgu tu boleh buat suara upin ipin. atau sponge bob. atau boboiboy. eh? kihkih. em maksud saya, reti tackle hati budak-budak kecil. so nanti barulah anak-anak ni tiap-tiap hari seronok je mahu ke sekolah. anak seronok, parents pun seronok. lapang dada je nak hantar anak. betul? okeh, mari kita teruskan kepada isi penting je la eh.

ibu ibu, bapak bapak, siapa yang punya anak, mari sini, mari rapat.. mari mari mari lah baca hey!

iium montessori ni menawarkan pendekatan Islamic approach. ada belajar jawi, matematik, bahasa malaysia, bahasa arab, Iqra', dan macam-macam lagi lah. ada buat field trip uolss... dan yang paling penting, bahasa pengantaraan dalam kelas adalah bahasa inggeris. tak ketinggalan, ada juga belajar swimming dah taekwando.

 ni pergi tengok plane. kat tudm.
untunglah adik-adik. akak cuma dapat ulang-alik je kat tepi jalan tu.

ha para ibu, teruja tak? nak bawa anak pergi tempat macam tu, kadang-kadang tak sempat. rasanya, anak-anak pun mesti suka pergi dengan kawan-kawan. ramai dan meriah. wah pepandai je saya ni. haha..

kalau berminat, sila call 03-6188 4400. email pomboley: iiumontessori@gmail.com.

lokasinya:

IIUM MONTESSORI BANDAR TUN HUSSEIN ONN 

No. 1, Jalan Suakasih 3/3, Bandar Tun Hussein Onn, 43200 Cheras, Selangor.

IIUM MONTESSORI BANDAR BUKIT RAJA
No. 1, Jalan Sumazau 1D/KU5, Bandar Bukit Raja, 41050 Klang, Selangor.

IIUM MONTESSORI PUTRA HEIGHTS
No.2, Jalan Putra Bahagia 8/3J, Putra Heights, 47650 Subang Jaya, Selangor.
IIUM MONTESSORI GOMBAK
Batu 8, Jalan Sungai Pusu Gombak, 53100 Kuala Lumpur.

IIUM MONTESSORI DANAU KOTA
No. 9, Jalan 1/23E, Taman Setapak Indah, 53300 Kuala Lumpur.

IIUM MONTESSORI AU5 KERAMAT
No. 55, Jalan AU5 SC/14, Taman Lembah Keramat, 54200 Kuala Lumpur.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

inspirasi busana

sederhana tapi confirm mahal ni.

sumber: link
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#ikutjejaklangkah

mula dari kiri ke kanan.
hihi. weolss taksabar mahu ketemu uols. weols over-excited macam selalu.
sila helo update pantas sikit.
dan yang dua belah kanan tu sila ambil nombor. kihkih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

alternatif

kalau bosan dengan buku tetamu yang berbentuk buku.
kita boleh juga guna kad. letak dalam bekas comel macam dalam gambar.
lain kali, bekasnya boleh diguna lagi. jimat!
klik sini untuk tutorial.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bestfriend


kalau suatu masa dulu, awak dan dia pernah berkongsi macam-macam cerita. pernah berjanji untuk menjadi bestfriend forever. janji itu sepertinya hanya tersimpan dalam sejarah mudamudi sahaja. awak dan dia pernah bersengketa. salahfaham bukan sekali dua. berkali-kali juga. tapi masih boleh berbaik. masih boleh jadi geng bila ada cara untuk aman kembali. bila perang tamat, bertepuktampar kembali seperti sengketa itu cuma dalam mimpi. tapi itu dulu.

ada satu saat tu, tiba-tiba dia menjauhkan diri daripada awak. awak dan dia bawa haluan. haluan yang berbeza arah. awak tahu citarasa awak dan dia tidak pernah lari jauh. awak tunggu dia berkongsi cerita. awak rindu saat dia minta awak beri idea. tapi dia tidak kembali pada awak. dulu dimana adanya awak, pasti ada dia. setiap cerita dia, dia tidak lupa update pada awak. tapi saat ini, bila awak mendekat, dia semacam tidak mahu. ternyata, dia sudah lain. antara kamu berdua seperti ada jurang. setiap cerita dia ada limitnya.

awak kata awak terkilan. dia tahu, tapi dia membatu begitu.

kalau dia sendiri yang mahu tembok sempadan itu wujud diantara awak dan dia, awak perlu hormati dia. jangan ceroboh sempadan privasi itu. khuatir, awak dicop kurang adap.

apa yang terjadi ini pasti ada sebab. mungkin sebab itu datang dari diri awak sendiri. mungkin sikap awak yang teruk. atau mungkin bukan awak, tapi dia? entahlah. saya rasa tiba masa untuk masing-masing muhasabah diri. sama-sama cari panduan bagaimana cara menjadi sahabat yang baik, disenangi dan disayangi.

semoga berjaya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

trust

when you have taken a decision, put your trust in ALLAH.
[Surah Imran 3: 159]
take a deep breath.
breath in. breath out.
be calm and keep smile.
just myself know whether the smile is fake or real.
yeay!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

peplum

peplum style memang tengah in sekarang ni kan. trend 2012 gitu. ape kebenda alah peplum ni? sedara buah plum tu kot. ataupun spesis buah yang kacukan antara pelam dan plum. hehe. mengarut. takde kena mengena dengan buah-buahan. tadi kan dah tulis style. pastu tulis trend. entri ni pasal busana. okeh.. kita teruskan.

kalau wanita sebut peplum ni, tak payah nak kerut dahi sangat eh jejaka sekalian. tengah hot. cubalah ambil tahu sikit untuk tawan hati pasangan anda. eh? takde kaitan. meh sini saya kasi cerita. peplum ni adalah: a flared ruffle attached to the waistline of a dress or jacket or blouse. cara pronounce dia camni: [pep-luhm] atau /ˈpɛp ləm/. kalau nak kasi lidah melayu sikit, saya sebut 'pelam' je senang.

saya syak selepas scha pakai masa wedding dia tu, makin ramai yang berani cuba fesyen ni. macam makin bersepah pula design peplum ni. peplum dress. peplum baju kurung. peplum blouse. peplum jacket. haih.. macam-macam. nasib baik kat bahagian kain takboleh ditambah peplum. kalau tak, satu set. masak. saya tak dapat bayangkan. anda bagaimana? modern ladies memang suka bereksperimen. tapi time scha pakai ni, saya tak rasa cantik pun. sebab nampak kejung. wah gitu! pada pandangan saya lah. saya-yang-tak-berapa-reti-nak-berfesyen ni ha. hehheh.

takde perasan.

tak suka pun.

tapi semalam, saya terjumpa satu design ni. black in colour. pastu kain die pun cantik. nampak classic dan expensive. wah gitu! dahlah warna hitam baju dia. iols suka okeh. terus save gambarnya. cuba tengok ni:

sumber: MM
cantik tak? smart kan. =)
harga: rm320.
masa 28nov aritu murah sikit, rm200. dah sold out. cheit.
kalau boleh custom, saya nak! eceh, confident je nak kan.. macamlah sesuai.. sedar diri.
tapi nak. tapi mahal. tapi membazir. tapi nak. tapi.. *sewel terus*
kalau awak terberkenan jugak, sila tanya MM sendiri.
nah email dia: mazlianulmaznan@gmail.com

saya lagi suka baju nikah scha berbanding baju kahwin dia yang lain.
hehe. ok bai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

being matured


hoyeaahh.. belog dapat baju baru untuk tahun 2013. hikhik. sebab utama penukaran ini terjadi adalah:

pertama: bosan dengan keseragaman warna kelabu-putih-pink-oren yang dulu. saya rasa macam terlalu stereotype sangat untuk golongan perempuan. asal perempuan je, main color nak pinkish. maksud saya, bukan semua. tapi kebanyakan. hehheh. pandai-pandai buat observation.

kedua: saya mahu something yang bersifat plain tapi colorful. taknak putih. sebab too plain. nampak suci sangat. oh.. baju belog yang dulu tu sarat. tarikh nak stripes, sidebar punya header pun nak seragam juga dengan background. semak woi! sendiri rasa macam sakit mata. kahkah. kali ni, saya combinekan warna-warna saya suka iaitu chartreuse, orange, light grey, sky blue, black, pink, dusty aqua dan sedikit grey, juga sedikit brown. al-maklumlah, selalu sangat surf pasal wedding theme sebelum ni. terus ter-suka macam-macam colour. tamak. eh?

ketiga: no more robot-hati. no more. no more. nampak budak-budak. tapi sebenarnya sayang gambar robot-hati tu.. sebab saya rasa comel macam bumblebee. oh tak sabar nak tunggu filem transformers 4. hero baru mungkin. tiada lagi shia labeouf. so, header yang baru lebih simple. bubuh nama belog. bubuh nama pemilik belog. walaupun setakat pseudonym je. saje nak letak penegasan. padahal bukan rajin pun nak mengarang panjang-panjang. padahal lagi satu, selalu je share info copy paste. lagi-lagi time hari jumaat. hehe.

keempat: nak nampak maturedla sikit kan. dah jadi woman katanya. aritu gegirl lagi. hehe. woman dalam ertikata 'a man's wife'. gegirl dalam ertikata 'bujang senang'. jadi, ada juga elemen yang masih dikekalkan. seperti icon loncat-loncat pink kat 'older' dan 'newer post'. 'profile photo' pun masih kekal gambar 'enakei' [nama korean anime]. cuma tukar gambar sebab ada tersama dengan blogger lain. dari segi penulisan, sama tingtong jugak. belum ada rasa nak buat perubahan lagi.

 sekarang punya.

dolu punya.

kelima: sebab stress. jadi kita cari benda yang kita suka nak buat. hehe. lagi pun, sekarang ni senang je nak edit baju belog. ting.. ting.. tingg!! dah siap. tak sampai empat lima jam dah cantik. tak perlu gigih tengok coding sampai juling biji mata. maksud saya, tekan je lah colour ape-ape yang kita suka kat customize template tu. cuma perlu tengok coding time buat blockquote dan kalau gedik nak buat minor changes.
 

 ceh.. being matured la sangat kan?!
basically, major changes dah siap. cuma bahagian footer tu ada nak ubah sikit. itu fikir kemudian.

satu kepelikan saya adalah, kenapa saya punya bahagian komen tu tak boleh tukar daripada 'comment' kepada perkataan lain. jenuh click 'save' kat 'configure blog posts' tapi totap begitu. ketegaq! cubit dia. rasa macam skema benor je guna perkataan tu. hudaluna boleh tolong explain tak? hehe. pesanan kepada huda, sila updet belog still counting. lama tunggu dah ni.

dan untuk sis 4feet8 yang tanya pasal camne nak buat blockquote, sila tekan linkni. saya tak reti nak explain sendiri. hehe. kalau takdapat sis email kite la eh.

terima kasih kepada yang perasan perubahan baju belog ni. muuaahhh sekali. kihkih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

snow white

sumber: annaseaskey

dah macam snow white kan diana danielle ni.
suka tengok diana ni. time nikah simple. time resepsi pun simple.
berseri-seri pula tu. hehe.
baju diana danielle done by Mimpikita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

begitu-lah


upah selepas usai kerja hari pertama.
pekena sebaik sahaja hujan teduh.
terima kasih bos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sudah

sudah-sudahlah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

they don't know about us

people say we shouldn’t be together . we're too young to know about forever . but I say they don’t know what they talk talk talkin’ about . cause this love is only getting stronger . so I don’t wanna wait any longer . I just wanna tell the world that you're mine girl . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . just one touch and I was a believer . every day it gets a little sweeter . it’s getting better . keeps getting better all the time girl . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . they don’t know how special you are . they don’t know what you’ve done to my heart . they can say anything they want . cause they don’t know about us . they don’t know what we do best . that’s between me and you our little secret . but I wanna tell em . I wanna tell the world that you're mine girl . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . they don’t know about the things we do . they don’t know about the I love you’s . but I bet you if they only knew . they will just be jealous of us . they don’t know about the up all night’s . they don’t know I've waited all my life . just to find a love that feels this right . baby they don’t know about . they don’t know about us . they don’t know about us . [one direction: cover by almost hero]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Luqman Al-Hakim

Luqman Al-Hakim berkata kepada anaknya;
jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah.
jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu, maka jauhilah dia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

durian pancakes

sumber: link

last week, office-mates beli durian crepe. homemade. rm10 untuk 4 ketul. sedap katanya. amboiiii.. makin famous ya dessert ni. ada yang saya nampak tu, gigih buat sendiri. teringin punya pasal kan. bagus. lagipun, senang je caranya. bahannya pun simple. memang boleh punya kalau nak buat. intipatinya, isi durian dengan whipping cream. cuma yang complicated sikit nak buat lempeng (kulit) yang tipis-tipis tu. eceh.. cakap handal macam ada pengalaman. padahal, handal bookmark website yang provide resepi ni je. kihkih. pastu kalau cakap pasal pengalaman, mestilah pengalaman makan bendalah ni. first time pergi makan dengan roomate tersayang. last year rasanya. awal tahun kot time tu. dekat satu kiosk di MidValley, nama kiosk tu Sumptuous Desserts. kiosk tu dekat dengan Big Apple (lower ground floor). jalan nak menghala ke The Gardens, sebelum jumpa kiosk Chatime.

sebenarnya, durian crepe nama lain dia adalah durian pancake. kalau orang tanya saya sedap ke tak dessert ni. saya jawab; eh, mestilah sedap. rasa durian kot! sebab tu addicted tak habis-habis. hehe.

siapa teringin sangat nak makan durian pancake ni, bolehlah cari dekat Sungei Wang Plaza, Sunway Pyramid dan Ikano Power Centre. murah je, 2 ketul, rm4. 6 ketul, rm10. selain durian, ade jugak cempedak uolsss. cari sampai jumpa ya.. ok bai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

chevron wedding

 ring pillow

 the cushions

 invitation cards

for decorations

leave the boring plain wedding, dare to choose chevron.
to get more inspirations, please go to linkone, linktwo, linkthree.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

gaza: ketakutan mereka

hikmah kejadian di Gaza adalah: signal dari ALLAH. supaya umat Islam sedar, walaupun kita ramai, tapi kita lemah. kita tak bersatu. tak caya? cuba masuk mana2 kampung, lihat di kampung tue katakan ada 14 orang veteran, sekurang-kurangnya mesti ada 3 puak di kalangan 14 orang veteran. yang ni orang tok sidang, yg nie orang penghulu, tak ngam dengan tok sidang, yang tok sidang punya geng tak ngam dengan timbalan pengerusi surau yang ke-3. yang di jabatan2 tiap2 hari khamis pakai baju batik pula, ada 20 orang dalam satu organisasi, tetapi ada 4 team! team A baik dengan ketua pengarah, team B pula baik dengan timbalan ketua pengarah 1, timbalan ketua pengarah 1 tak ngam dengan ketua pengarah, ketua pengarah pula baik dengan timbalan ketua pengarah 2, maka team timbalan ketua pengarah 1 tak baik dengan team timbalan ketua pengarah 2. sumber: link
boikot McD. tukar selera kepada burgerbakar sekarang. eh?
kita sama-sama doakan mereka di sana ya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

jatuh. opsss..


seketika ku terfikir . perasaan yang tiba semalam . jangan pernah mengasingkanku . daripada damai pelukan . terhenti nafasku berlari . dibelai lembut seindah mimpi . berlagu berbisik hati mu . semulajadinya aku jatuh . beginikah rasanya kasih . yang tiada kacau keraguan . terkunci mata mu mencari . berkata aku lah yang dinanti . berlagu berbisik hati mu . semulajadinya kamu jatuh . tak ku mampu tak ku mampu . tak ku mampu tak ku mampu . tak ku mampu tak ku mampu . tak ku mampu tak ku mampu . tidur . terhenti nafasku berlari . berkata aku lah yang dinanti . berlagu berbisik hati ku . semulajadinya aku jatuh . tak ku mampu tak ku mampu . tak ku mampu tak ku mampu . tak ku mampu .[jatuh by liyana fizi].
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lelaki sempurna

lelaki sempurna;
cuma wujud dalam fantasi penulis novel,
terpulang pada setiap pembaca mahu menginterpretasi imaginasi yang bagaimana.

aku tidak kejar kesempurnaan seperti itu,
kerna apa yang aku tahu,
Allah pinjamkan kamu kepadaku,
untuk sempurnakan aku,
untuk kita bersama,
meraih cinta-NYA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

istanbul aku datang


masa movie ni release, saya siap-siap remind diri sendiri; "jangan nak gedik pergi panggung tengok cerita ni ya. nanti menyesal padan muka. tengok versi download je sudah." hehe. teruk betul. nampak sangat takde semangat sokong filem tempatan. tak patriotik langsung. eh, tetibe je tak patriotik. ape kaitan? haih.

tapi biasalah. orang degil memang tak makan saman. last-last, pergi juga tengok dekat wayang. ini semua gara-gara public holiday. hehe.

pandangan saya, filem ni lebih menarik daripada filem 'aku terima nikahnya'. ada duka dalam ceria. ada khianat bila berjauhan. wah gitu. dian [lisa surihani] ni tulis blog. apa sahaja perkembangan menariknya di istanbul, dia akan tulis dekat blog. gigih kan? macam kittew-kittew lettew. ahaks! tapi pengajarannya, confirmkan betul-betul info yang kita nak tulis dalam blog. kesian harris [beto kusyairy].. tak pepasal di-cop gay.

kesimpulan cerita ini; rancangan Allah tu memang cantik je tersusun. datang ke istanbul dengan plan A. plan A kantoi. buat plan B, tapi plan yang ni pula, chaotic. bila dah putus asa tu, Allah duga lagi sikit untuk Allah bagi reward. last-last, tercapai juga hasrat. tahniah dian.

tayangan filem ni dilanjutkan seminggu lagi di pagawam. ok bai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ZetaPark

him: saya rasa kita tak sesuai beli rumah yang macam ni.
her: eh kenapa pulak? okeh ape rumah atas mall. senang.
him: iyelah tu. nanti setiap kali saya balik rumah. awak takde kat rumah. saya call awak, "awak kat mane?" awak jawab, "saya kat bawah ni, shopping!!" setiap hari mesti ada je benda yang awak nak beli kan.
her: hehe. okehlah tu. satu hari satu pakaian. pastu nanti saya buka online shop. lagi pun, if bosan kat rumah, boleh terus turun tengok wayang. tak payah susah-susah cari parking. curlasss tak? hikhik..
him: (-_-")
verangan pomboley!! takde kerja. haih..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

by my side

i'm just listening to the clock go ticking . i am waiting as the time goes by . i think of you with every breath i take . i need to feel your heartbeat next to mine . you're all i see . in everything . i just want to hold you . i just want to kiss you . i just want to love you all my life . i normally wouldn't say this . but I just can't contain it . i want you here forever, right here . by my side . all the fears you feel inside . and all the tears you've cried . they're ending right here . i'll heal your heart and soul . i'll keep you oh so close . don't worry I'll never let you go . you're all i need . you're everything . i just want to hold you . i just want to kiss you . i just want to love you all my life . i normally wouldn't say this . but i just can't contain it . i want you here forever, right here . by my side . no one else would ever do . i got a stubborn heart for you . call me crazy but it's true . i love you . i didn't think that it would be . you who made it clear to me . you're all i need . i just want to hold you . i just want to kiss you . i just want to love you all my life . i normally wouldn't say this . but i just can't contain it . i want you here forever, right here . by my side . -david choi-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

a heart + the eyes


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kualifikasi


tadi pergi satu laman sesawang.
ada kerja kosong katanya.
tengok jawatan macam menarik juga.
baca lanjut syarat kualifikasi.
syarat pertama [warganegara]: lepas.
syarat kedua [umur]: lepas.
syarat ketiga [ijazah kepujian]: lepas.
syarat keempat [pengalaman dalam bidang berkaitan]: errrkkkk?!

ada sesiapa nak jual pengalaman kerja pada saya?
satu tahun punya pengalaman saya bayar satu ribu ringgit. eh?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

to the super h.e.r.o.

D.I.S.T.A.N.C.E: it is a test of love, many will fail, but for those who can withstand it have the answer: TRUE LOVE -by: unknown-

untuk yang melalui fasa PJJ:

ku kan terbayangkan dirimu dalam mimpiku . setiap saat ku ternanti pelukanmu . tahukah ku merinduimu . takkan terpisah di jiwaku . setia menunggu dirimu . jauh bintang di angkasa jauh dirimu dariku . separuh jiwaku menghilang namun tetap mencintai . bisakah kau merasa hati ini . tanpa dirimu ku akan sepi . ku kan terbayangkan dirimu dalam mimpiku . setiap saat ku ternanti pelukanmu . tahukah ku merinduimu takkan terpisah di jiwaku . setia menunggu aku dan dirimu pastikan bersama . tetap terlihat di mataku hanyalah dirimu kuinginkan . biarpun kau terjauh ku akan tetap menantimu . bisakah kau merasa hati ini tanpa dirimu ku akan sepi . ku kan terbayangkan dirimu dalam mimpiku . setiap saat ku ternanti pelukanmu . tahukah ku merinduimu takkan terpisah di jiwaku . setia menunggu aku dan dirimu pastikan bersama . takkan pernah melepaskan cintaku . pasti tiba saat itu . kau dan aku . akan terus kan berpaling . di hatiku hanya kamu . ku kan terbayangkan dirimu dalam mimpiku . setiap saat ku ternanti pelukanmu . tahukah ku merinduimu takkan terpisah di jiwaku . setia menunggu aku dan dirimu pastikan bersama . ku kan terbayangkan dirimu dalam mimpiku . setiap saat ku ternanti pelukanmu . tahukah ku merinduimu takkan terpisah di jiwaku . setia menunggu aku dan dirimu pastikan bersama : pasti [kilafairy].
lagu ni untuk married couple yang berjauhan selepas berkahwin.
antara kekangan utama adalah commitment kerja.
masing-masing bekerja di negeri yang berlainan.
perkara ni takkan jadi susah kalau ada sepakat.
InsyaAllah.
 
p/s: bolehlah nanti diana danielle bagi lagu ni kat farid kamil. eh?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

recipe for happy marriage

sumber: link

berpesan-pesan kepada para lelaki.
nak tunjuk macho biar kena pada tempat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#13: lesson learned

pegang janji Allah, masa bercinta akan penuh dengan kesedihan tapi Allah akan gantikan dengan kegembiraan selepas perkahwinan. kena selalu beringat, kalau orang buat salah dengan kita, ampunkan. yes ampunkan. tak kira lah dia minta maaf ke tidak, lantak dia lah. bila ada orang susahkan hidup kita, merancang runtuhkan masjid Allah yang kita nak buat, nanti Allah marah. biar Allah bagi kesusahan kat mereka. itu tugas Allah untuk bertindak sesuatu. kita jangan nak menyebuk. sumber: totinx

when people ask me how's your married life? i don't know how to answer it.
i feel afraid if i over-expressing my feeling, people will feel bad.
but deep inside my heart, i feel blessed and wonderful! double happy actually.
Alhamdulillah.

sorry if u feel annoying.
peace!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

teka filem

first!

second.

sebelum bernikah.. me and my partner started to guess which movie gonna be the first movie sebaik sahaja kitorang sah menjadi husband and wife.

he said: EXPANDABLE 2.

i just stared at him with a slight smile. hehe.

of these two movies. dua-dua best. tapi kalau mahu dibandingkan antara taken 1 & taken 2, rasanya the first part lagi best kot. skyfall tidak mengecewakan sebab musuh yang mahu ditawan tu licik gila. dan skyfall ni rupanya nama kampung james bond. ingatkan ape benda..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KhadimulQuran

membaca setiap kata-kata dalam tumblr beliau beri saya kekuatan, ketenangan & kesedaran.
nah link-nya:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

OMG

breakfast sebelum memulakan kerja:

OMG by Cher Llyod.

suka gila solekan mata dia.
hewhew.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

hlovatesays

sumber: link
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

#12: lesson learned

konsep rumahtangga ni - JODOH. kalau panjang, segala jenis bala malapetaka pun kau tetap akan bercinta sampai ke syurga. kalau pendek, hari ini kau bilang cinta. esok anytime kau boleh bagi hati kau kat orang lain.-perempuanjomblo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

want want u back!!


hey, I was done playing games . knew I needed to upgrade . so I went and walked away way way . now, you see I've been hanging out . with that other girl in town . at least she doesn't bring me down, down, down . remember all the things that you and I did first? and now you're doing them with her . remember all the things that you and I did first? you got me, got me like this . now you're taking her to every restaurant . and everywhere we went, come on! now you're taking her to every restaurant . you got me, got me like this . boy you can say anything you want . it don't mean a thing, no one else can have you . I want you back . yeah I want you back . I broke it off thinking you'd be fine . but now I feel sick looking at you crying . I want us back . yeah I want us back . please, rid me of jealousy . you know you belong with me . and I'm gonna make you see, see, see . you clearly didn't think this through . 'cause I had everything for you . and now I don't know what to do to do .

remember all the things that you and I did first? and now you're doing them with her . remember all the things that you and I did first? you got me, got me like this . now you're taking her to every restaurant . and everywhere we went, come on! now you're taking her to every restaurant . you got me, got me like this . boy you can say anything you want . it don't mean a thing, no one else can have you . I want you back . yeah I want you back . I broke it off thinking you'd be fine . but now I feel sick looking at you crying . I want us back . yeah I want us back . ohhh, I thought that you'd be fine . when I kissed you goodbye . ohhh, you might be with her . but I know we can work . boy you can say anything you want . it don't mean a thing, no one else can have you . I want you back . yeah I want you back . I broke it off thinking you'd be fine . but now I feel sick looking at you crying . I want us back . yeah I want us back . ohhh, I thought that you'd be fine . when I kissed you goodbye . ohhh, you might be with her . but I know we can work . - boyce avenue ft. hannah trigwell : want u back [cover version].
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

hantaran inspiration

if your tastes are same as mine, i bet u will love the idea of decorations as below:

mas kahwin

wang hantaran

clutch & shades

instant camera

heels

 blackberry

sumber: link

it is modern and minimalist.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

of kertas





cute enough kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...