sebelum penat


berterima kasihlah
kepada kesayangan kamu
sebelum dia penat
dan berlalu pergi meninggalkan kamu

cinta bukan untuk kira-kira
siapa buat lebih
siapa buat kurang
siapa bijak
siapa bengap

bukan setakat meminta itu dan ini
bukan setakat menghalang itu dan ini
 bukan setakat lelaki mengarah
dan perempuan menurut

perempuan juga punya suara
lemparkan ego kamu
dengarkanlah rintihannya
kerana kesayangan kamu itu juga manusia
bukan mesin penjaga rasa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments :

~ NANA ~ said...

dear...sungguh mendalam kata2 tu :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

~ NANA ~:
=) i speechless okeh. hehehe. thanks sebab u sudi bace dear.

black_mel said...

nice walaupun ayat tak bunga2 tapi ada maksud tersirat...

dafFodiLs (",) said...

suke =)

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

grr kesimpulannya..wa sangat suka ;D

elymzz said...

jadilah kekasih..buah hati...pakwe..dan sewaktu dengannya...yang memahami antara satu sama lain...

jadi lah seperti sahabat..kawan..teman rapat...tapi hakikatnya anda ada lah kekasih sidia...

sesapa yang tidak faham ayat dia atas...bermaksud anda tidak layan lagi untuk mempunyai kekasih hati....huhhuuhuuu.......
harap maaf...

Reen Tart Nenas said...

*like

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

black_mel:
sematkan dalam minda ya? =)

dafFodiLs (",):
hikhikhik.. thanks dear.

SyAfaWaNi ♥‿♥:
wa pun manyak suka oh.

elymzz:
rasenye bukan untuk kekasih je kot, kalau dah jadi suami pun kena take note. hati isteri pun kena jaga.

Reen Tart Nenas:
hehe. thanks sis!!