this is the first part time job

alhamdulillah..
dapat gak keje setelah gigih membuat muke kesian
"employla saye.."
dan beberapa sesi tipu sunat
di lapan tempat berlainan.
eh bukan sengaje nak tipu okeh..
sbb sis ely pesan camni:
"jgnla ko jujur sgt cakap yg ko tu baru abes wat degree.."
"cakap je sblom ni jage anak sedara"
ihiks~
jage anak sedara tu btul.. tak tipu.
tapi time dolu mase dorang kecik2..
sbb tu sblom ni tak penah wat part time pun pas spm or stpm.
baik je dok umah jd nanny tak bergaji..
tapi skrg dah naik pangkat skitla..
jd cikgu tak bertauliah!
dan arini baru nak start feeling2 keje..

actually tempat ni cume nak employ
baby yg lahir pada tahun 1987-1991 je.
atas alasan ape pun tak taula..
tapi camne baby yg lahir tahun 1986 ni bley diterima plak?
meh sini kasi tgk IC jap..
861224-..-....
kalo ikut bulan..
*kamu yg di situ semalam sile kire btul2.. jgn main reject je*
i'm still 22, rite?
that why la..
beruntung gak lahir akhir taun camni!
haha~
penat ke ape pasni mengadapla sesorang.
yang penting dapat experience dan income..

to en. pakwe:
jgn lupe blek sini ye
terminator da release tu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments :

QueeN said...

en.pakwe i dah kipnap..
10 bulan tak leh balik sana..
hahaha..

ely said...

Hahahahaaa.....
aku nak tengok kan orang tu nak mula keja...sehari 2 masih ok lah...tengok lah nanti dah dekat 2minggu...hahahahaa...mesti ada complen nya...
mesti lah kena tipu..kalau jujur sangat...takde sapa nak ambil keja...heheheheeee......

dyan . said...

hihi.. selamat menempuh alam perkerjaan yang sebenar.. hehe..

keje leklok..
lepas ni leh guna degree pulak carik kerja kan. hehe

nisadaud said...

tahniah2..
keje mana??

mRs.aJaQue said...

huhu..dapat koje..leh banje eskem..
keje lek lok ok..xpkai deg pn xpe..
jnji xtnam anggur sudah....

Bunga Binti Nordin said...

suka sgt lagu mocca nih...
;)

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

queen:
dear u,
cik queen yg pendengki..
nyah kamu dari sini!
kihkihkih..
i kidnap dak mok 10 tahun baru u tau.

ely:
yess stakat ni mampu bertahan walaupun kena buli cuci tandas mop lantai..
*sobbing*

dyan:
sgt tak sabar mao dapat degree..
;)

nisadaud:
keje klinik je. hehehe. saje cari xperience..

mrs ajaque:
sis nak eskem brape sen punye?
bleh je nnt tunggu kite gaji k..
nnt kite pos laju..
hikhihkhik..

bunga:
kamu mmg suke bagi komen lari tajuk..
hehehe..
best kan?