sickness and addicted.. totally different

i'm sick la right now.. in fever mood actually. *sigh* T____T
tak suke la.. sakit badan. dizzy. tido malam pun asyik terjaga.

sakit2 camni pun sis ely ketawakan. die kate camne nak keje ni? blom keje badan da sakit sane.. sakit sini.. demam terkejut sbb nak keje ke? *hampeh punye kakak* oshinz pun tak taula camne ley demam. tetibe je ari selasa petang aritu badan rase tak selesa.. then malam tros suhu badan jadi panas.. padahal pagi tu sihat cergas lincah bergerak ke sana sini. tup tup malam da terbaring atas katil tak bley nak bangun then merengek2 kat bibik minta tolong urutkan badan. mengades! hahaha... *time ni la nak manje2 ngan bibik*

skrg ni oshinz semacam addicted to shop online. seriusla.. emm.. mentang2la blom jejakkan kaki ke mane2 mall even da seminggu lebih blek ke kampung halaman. eceeehhh.. macam suci je tak g bershopping or berwindow shopping. hehehe.. actually oshinz tunggu cousin a.k.a teman ronggengku blek dulu baru la ade feel mau bermarathon.. alhamdulillah die pun da abes blajar tapi dalam fasa diploma.. and da sampai umah isnin lepas tapi oshinz tak sempat lagi jumpe die coz demam tak larat nak bangun. cume dengar sayup2 je suara die. *kami berjiranla..* kitorg kamceng giler and slalu gakla berlepak2 bermain badminton bersama tapi kdg2 tu bergossip pun via sms. membazir btul!! argh.. tak pedulik! abes tu kalo dedua da bz tak dpt nak lepak mestila roger guna phone. kalo tak cerita terkini diperam lelame jadi basi. mane best! hehe.. okeh berbalik kepada crite asal tadi, disebabkan addicted tu maka oshinz cepat2 grab one shawl and one cloth di blog yg berlainan.. ye tak hengat padahal fulus semakin hari semakin kurang. pastu buat muke tak malu nak g dating pun minta duit ngan kakak. hehe.. *yela, nnt da keje tak minta lagi dah*

petang ni nak g cari keje.. oleh kerana abg ipar oshinz sudah inform beberapa tempat yg ade jawatan kosong. makanya, badan tak larat pun kena gagahkan juga g ke tempat2 yg da diusha oleh abg ipar tadi. thanks la bro.. tak mao berlengah lagi. grasp the opportunity sbom terlambat.. bubbye!!

mao bersiap2
mensemangatkan muka yg x bermaya
=)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments :

syafawani said...

alahi ratu demam la kite nih oshinz..heee..go3 chaiyok!
smoga dapt keje..hehe..nk jugak..jgn lupe kenenkan wani ae..:)

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

syafawani:
tu la.. bley link plak kan..
hehehe.
okeh bley je.
tapi nnt takut u nangis nak blek kalo dapat keje kat sini.

ely said...

hahahahahaaaa...
ialah mana tak di ketawa kan oleh kakak mu ini...
baru je kata nak keja...terus kena demam...
panas pulak tu badan nya...
aku akan ingat cerita ini...
dan bila ko ada anak...
aku akan cerita kan dekat anak anak ko nanti...hehehehe....
masa nak kenduri untuk arwah abah..
aku kana cerita dekat anak anak buah...huhuhuuu

iva saionji said...

~mamam ubat taU..kasi cepat sembOh..~

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

ely:
ha.. ni yg susah dapat kakak jahat ni.
naseb baekla baek hati even jahat.
hahahaha.

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

iva:
makan ubat tu wajib.. hehe.
tak mao lemah tak bermaya lame2.
rimas.. hehe