24 tahun & perkahwinan

ehem2.. kamu ke blog ini kerana ape?
tertarik dengan tajukkah?
atau picture entri inikah?

entri ini sedikit serius ye kawan2..
hal kawin mestila serius. mane bley main2 kan?
ahaks~

sabtu: 09/05/09
ketika mood tgh swing..
*tak minat nak publish entry ketika mood tgh swing.. harap maklum*

oshinz dapat msg drpd kawan. kawan yg ni sgt close ngan oshinz time sekolah dulu smpaikan junior pk kami lesbo.. hakikatnya kami hanya bersahabat dan sy rasa mereka sgt sengal ketika itu. kami messaging untuk beberapa ketika dan diringkaskan begini:

she:
"salam. wtpe?
aku da ckp da dgn parents aku psl him n nk khwin.
ayh aku bg. alhamdulillah dorg sgt ok n fhm.
plan khwin taun dpn. plg awal bln 5.
psl master parents aku xksh nak wat ke tak.
kumpul duit utk khwin je parents aku ckp."

actually, sblom ni diz girl byk kali kecewa since secondary school. lelaki datang dalam hidupnya silih berganti.. die meninggalkan dan ditinggalkan. kedengaran seperti karma. tapi tak taula. namun, die tak pernah putus asa mengejar cinta and now die da decide utk berumahtangga tahun depan. dengan lelaki yg die baru kenal tak sampai setahun pun. pertama kali die suarakan hasratnya, oshinz sgt terkejut tapi oshinz tau kali ni die benar2 serius. as friend, i'm glad to hear that. dan berasa sedikit envy kerana cerita cintanya kali ini sgt mudah.
  1. pertama kali bertemu: ketika menunggu train.
  2. si lelaki memulakan perkenalan.
  3. berkawan utk beberapa ketika.
  4. lelaki itu bawa die berjumpa dengan familynya.
  5. mereka decide utk kawin selepas mak lelaki berkenan dengan kawan oshinz tu.
sangat simple bukan? mungkin perkenalan sesingkat itu x melalui banyak sangat konflik. kalaulah percintaan semua orang semudah ini.. pasti sgt seronok. tiada up and down. tak perlu senak perut fikir psl sesi pergaduhan. ape2pun, oshinz doakan semoga mereka akan bahagia untuk selama-lamanya.

dan kepada kamu yg kecewa, jangan terus serik untuk bercinta lagi.. mungkin ada insan yang lebih baik akan menjadi pasangan kamu selepas dia meninggalkan kamu. don't give up ya!!
:06:

cinta itu
kdg2 perit..
kdg2 pahit..
tapi tetap indah kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

fifi said...

whoa... dia sgt bertuah!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dik...
akak suker ayat yg last sekali tu...

"jangan serik bercinta.....mungkin ada insan yg lebih baik akan jadi pasangan kamoo selepas dia meninggalkan kamoo...."

dik...cinta mengajar kita erti kehidupan, kesabaran, kejujuran dan saling caya mempercayai....

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

helena's said...

kite yg buat cinta itu indah,kite juga yang buat cinta tu jadi perit dan kite suffer kerananya..

percaya saja pada jodoh,sis pon tgh mencari mr right..

[S]itie [B]Um [B]Um said...

jodoh die kot..

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

fifi:
ye.. die mmg sgt bertuah selepas byk kali gagal dalam percintaan..

yanie:
btul tu sis.. i feel it.
jgn pernah putus asa dalam kehidupan.
tu yg paling penting..
coz pasti ada ruang utk kita berjaya.

helena's:
hehehe..
sis, cepat2 tau cari mr. soulmate.
mesti nnt senyum siang malam.

sitie:
ya, mungkin juga.
hope die bahagia..