rumahku di bintang

oh akhirnya.. selamat gak sampai rumah semalam. syukur alhamdulillah!! haha.. tamatla riwayat segala kebosanan duduk kat bilik mengadap rumate study.. *eh..tipu je! bukan mengadap rumate tapi mengadap dinding n siling.. abes busan pun kire kipas syiling tu berputar brape kali seminit..* oshinz malas mao lepak bilik lelame.. nnt rumate asyik rase kasihan tak henti2 je.. so jalan terbaik adalah caaabooootttttt g lepak umah abang sementara tunggu project paper siap di'harbound'kan.. mane bley tahan woo stay bilik lelame wihout any activities. borringg gile btul.. da srupe mak andeh kehilangan pak andeh kot. resah gelisah tak menentu..
smlm smpi umah kul 6.30.. cambiasela rutin malam first sampai umah-tido mimpi indah secukup yg mungkin. wohoo.. nikmat seh tido atas katil sendri. boleh guling kuch-kuch-hota-hai dari kiri ke kanan dan dari atas ke bawah. terlelap smpai tak sempat nak tutup lampu bilik sendri. (ops.. pembaziran yg xdisengajakan!) hehehe. baru2 smpai umah mmg sumer benda pun feeling best2 je. nikmatla.. bestla.. syurgala.. cube tgk lg 2-3 weeks.. harusla entry oshinz disusuli dengan perkataan 'busan', takpun 'boring', takpun 'jemu', takpun ape2 jela deretan perkataan yg sinonim n sewaktu dengannya. tak caye? try tgk nnt k.

arini; berada dlm rumah di bintang, oshinz sudah bley bermalas-malasan sesuka ati kerana:
S.A.Y.A..
  1. dah tak perlu buat2 kuat iman lupakan bantal busuk dan selimut lena pergi ke kelas pukul 8 pagi.. *skrg pas solat subuh bley lena blek klu btul2 rase malas..*
  2. dah tak perlu pk psl dateline esemen yg pecah otak.. *naseb baek berjaya abeskan 105 kredit hour dgn mental msh ditahap kesihatan yg normal, tapi syg mata lak yg rabun*
  3. dah tak perlu atur jadual bile mao mandi.. bile mao rebut mesin basuh kat ground floor-kdg2 bile rase xlarat nak mendobi secara manual.. *kesian kat mesin tu bile weekend.. membasuh tak benti dr pagi smpai pagi blek.. sumpah tak tipu!*
  4. dah tak perlu ikat perut makan sekali sehari utk shopping..*eh takla.. mkn sekali je coz makanan kat kafe tak bley telan.. chef tak reti masak kot coz lauk slalu je tak cukup rencah..*
  5. dah tak perlu tahan sakit ati nak edit project paper lg.. *sbb ape nak sakit ati? ehee.. ops yg ni tak bley gitau lor.. let me keep it as secret je k.*
  6. dah bley ngadap tv 24 jam sehari *eceeaa.. mcm mampu je nak wat camni*
cuti ni oshinz mao makan banyak2 coz nak tambah berat badan la.. sem ni da turun 3kg.. so oshinz nak kena makan makan dan makan lagi smpai dapat berat badan yang ideal. kalo tinggi 167cm, berat badan yang ideal ialah 53-58kg kan? ade sesape ke bley bg tips yg mudah utk oshinz tambah berat tak? da takmo kena pggl papan ke, sekeping ke, kering ke.. tak suka tau!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments :

[z@ck] said...

sama la tinggi kita..
hehehe..
now berat badan 55kg..
rs cm gemuk je..
huuu

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

e'eh.. kite samela..
mane ade gemuks..
ok da tu..
mane tips?!!

syafawani said...

wani ada tips la oshinz..makan nagi goreng,nasik ngan ayam dua pinggan shari tyme tgahari,mlm makan spaghetti ke nasik ke..hee..kot2 u bley gemoks~ngeh3

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

aiyoo.. penat wo makan byk2.. u pon slalu tgk i makan camne kan? tahap ala2 melantak pun ade kan?

ely said...

Nyonya ni kalau melantak tahap macam hantu raya yang makan...tapi yang hairannya tak gemok gemok....tak hantu raya...dalam perut banyak cacing...
hahahahaa........

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

ely:
ewah.. mulut xde insuranla tu.
kang saman baru tahu! =P