my works for the final semester..

ini entry mengenang kembali kerja yang oshinz n the gang produced mase final sem kitorg.. boleh dikatakan dalam sem ni agak banyak gakla product yang kitorg have to produce. usually after analysing, we just need to write it in essay.. tapi kali ni lain sket.. dlm byk2 esemen, 2 projects ni la yg agak leceh skit nak dibuat. but nasib baikla keje kitorg semuanya in group. so yg payah pun bley jd senangla sket coz oshinz wat keje ngan my colleagues. bukan tak nak mix ngan membe laen but da senang kot keje ngan geng sendri. tak byk songel and da paham perangai memasing. lagipun kitorg mmg sehati sejiwa.. so no probla. everything done perfectly.. bak kate pepatah "muafakat membawa berkat". takde yg makan ati coz terlebih wat keje ke ataupun takde yg patah kaki coz terlebih goyang kaki.. check it out!

ingat lg tak oshinz crite yg oshinz kena analyse advertisement? kena analyse every single words kat ads tu by going beyond the words? utk project ni, kitorg decide pilih ads RSPCA-Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals. RSPCA ni merupakan organisasi yg melindungi haiwan dan bagi education kat abuse victims supaya tak dera binatang. byk gakla fungsi organisasi ni n klu nak tau lebih lanjut sila klik sini>RSPCA. huh.. mmgla mencabar esemen ni. tapi alhamdulillah.. pening2pun kitorg berjaya gak analyse dan produce ads yg lebih menarik.. jom tgk betapa menariknya ads kitorg..

-before-
sgt kesian muke wanita cantik ni penuh lebam dan idung berdarah.. tapi sgtla xsesuai die expose sesorg dlm ads ni coz bley jdkan iklan ni ambiguity. memula kitorg ingat RSPCA ni protect wanita.. haha. sgt sengal time tu.

-after-
ha.. yg ni baru ok kot.
barula present fungsi RSPCA indirectly.
so korg jgn dera binatang tau..
kesian loh!!


ni lagi satu project kitorg kena wat.. produce game yg sesuai utk english learning and teaching. kire cam material yg digunakan utk students blajar english.. dengan cara ni, bley menarik minat students improve dorg punye english n buatkan dorg mudah ingat dengan new english words. pic ni oshinz snap mase game exhibition. even we felt a little bit frustrated with the judge at that time but kitorg happy ngan product ni coz ade coursemate puji kitorg kreatif. sedikit bangga disitu.. tapi tu la malang sket coz judge kitorg tu banyak songel kot. pastu buat muke plak.. pergh mmg berbulu je mate tgk. judge lain sgtla sporting coz dorg pun join je main skali game group yg dorg evaluate tu. tapi ape2pun.. oshinz sgt hargai kesabaran misz wani n misz yani same2 bersengkang mata n terbongkok2 pelbagai posisi utk settlekan project ni. korg mmg kawan yg best!!

hey guys, come and play with us!!

see.. circuit kitorg yg colourful.
adapted from litar F1 sepang tu..
tak caye? p google tgk..
litar kitorg lebih kurang cam litar sepang tak?
ape motif?
saje je nak amik feeling racing tu..
tq to misz yani atas kegigihanmu melukis circuit ni.


dlm group mesti ade teamwork spirit..
keje settle ati pun senang.
geng, kita tiada sengketa dendam durjana kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments :

joegrimjow said...

nanti kene ajo ni camne nak buat camni

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

aiyark..
yg ads tu bukan kitorg yg buat.
tapi minta tlg membe kitorg je.
kalo stakat nak design tu bleh la.

Tyazizul said...

good luck with final..btw..yeah boot is so sexy once u wearing it...it shows the nice legs though..even x lawa..heh!nape nk jealous??pakai je kat Malaysia...who cares rite..=S

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

tyazizul:
=) yeah, u r rite.
will grab one soon..
hehehe..
oshinz da abes studyla tya..
ni tgh jd penganggur terhormat..