H 0910


sape nak teka ape maksud kombinasi title entri ni? anda bijak? anda cantik? anda kacak? anda tak tahu? anda nak tahu? *jgn kepoci.. nnt Allah marah. =p* anda marah? *jgn marah2 nnt cepat tua.. =)* aiyork.. kan da serba salah.. lalalala tak tahu! hehe.. tak kisahla ape pun rupe bentuk anda. ape pun perasaan anda.. mehla sesame kite menggeledah *eit.. bersepah blog ni.. awas kamu!* ape kes tetibe timbul entri kombinasi misteri ari ahad camni.. jgn biarkan diri anda diselubungi misteri.. *kahkahkah.. misterila sangaaattt!*

cup cuuuup!! nak bagi intro lagi puitis sket..

“Kadangkala Allah sembunyikan matahari. DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya, kemana menghilangnya sinar. Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi” (Syuhadah, 2009).

syuhadah? wah.. tetibe skema alam buat quotation daripada syurga cinta (SC). *ape ade hal?* kite da tengok filem arahan ahmad idham tu semalam pukul 2.50 pm.. tapi semangat woo kul 10 dah keluar rumah. apesal? sebab plan ngan member tu nak tengok 2 movies.. so sblom layan filem terapi perasaan (babak pelakon-dan-penonton-sehati-sejiwa-gigih-kluarkan-air-mata) kitorg decide nak layan filem yg gelak2 dulu. Sampai je mall dengan sepantas mungkin merebut tiket night at the museum 2 (NATM2) pukul 12.00 pm. eh, nape kena pantas? sebab kawan oshinz tu lambat siap.. sudahnya pukul 11.55 baru smpai depan kaunter GSC. naseb baek sempat.. phewww!!

both films amat memuaskan hati.. ye tak tipu..

NATM2 masih lagi funny. monyet yg bijak, nakal dan comel. *ceh, tetibe rindu nak tgk monyet UKM terkejut buat2 lari kena sergah.. HAHAHA* barang2 pameran kat musem di washington pun alive gak memalam.. ade sotong kurita yg garang bertukar menjadi friendly bile dapat air. ade kumpulan Einstein kepala goyang2.. tak lupe gak ade Abraham Lincoln yg besar lagi ensem. dan Cik Amelia yg cantik.. rambut die ade class! *oshinz suke..* die sgt passion weh.. picture dalam museum tu pun alive gak.. pastu Daley dan Amelia bley masuk dalam satu picture yg ade couple kissing-non-stop coz nak sembunyi daripada diburu.. kumpulan cupid yg comel menyanyi lagu titanic.. sumpah comel! tapi kan tetibe Daley kena slap ngan Cik Amelia.. nape ek?

dan untuk film ni oshinz bagi 4.46 out of 5 star. anda akan ketawa dan ketawa dan ketawa lagi dan sedar bahawa kerjasama itu penting! wonderpet.. wonderpet~~ lalala..

ape yg best dgn SC? sebab oshinz nak bagi 4.45 star utk film ni tu pasalla best.. okeh, slapla kalo mahu. hihihi.. ye baik oshinz jwb soalan.. pertama sekali, skripnya!! ye betul skripnya menarik. banyak pesanan yg patut diingati untuk dijadikan panduan menghadapi realiti hidup. kedua, gelagat lucu Ikmal si kecil lapan tahun pelajar pintar membantu abangnya Irham yg dicabar oleh Alex dan Zainal untuk mengurat Cikgu Syuhadah dalam masa sebulan. Irham terpikat dengan Cikgu Syuhadah tapi sanggup melukakan hatinya kerana ego. emm.. tak bley solat coz puasa berkhatan? bace Bismillah sblom minum arak? it sounds weird, right? jodoh ade 3 jenis ye kawan2.. 1.jodoh oleh syaitan. 2.jodoh oleh jin. 3.jodoh oleh Allah. ape bezanye?

hey guys, just stop wondering and go watch it.. pasti takkan kecewa! i promise you.. oshinz nak tutup entri ini dengan:

Irham: Apa yg awk buat kalo org yg awk syg lukakan hati awk?
Syuhada: Sy akn redha dan terima segalanya. Walaupun ia melukakan tapi sy bersyukur die pernah hadir dalam hidup sy walaupun seketika..

dan ini:

H 0910 tu actually nombor seat kitorg dalam 2 cinema berbeza untuk 2 cerita berbeza.. tu je. mane ade misteri sgt pon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments :

bee said...

sedap puisi tuu...

syafawani said...

GSC~~here i come..wahh..hehe

maira adreanna said...

wahhhh !!! nak tengok both movie jugak .

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

bee:
puisi?
aiyo.. di mana? di mana?

syafawani:
here u go..
tergoda kamu?
i tak salah okeh..

maira:
g tengok cepat..
cepat cepat..
hehehe..

na[d]iEya~! said...

Syurga cinta memang maveles..
Ruginya x tgk NATM skali rie tu..
Xpe²,esok masih ade *grinned*

.gaDis. said...

wahhhh ni yg x sabar ni g tgk syurga cinta nie...
tp nmpk nyer gadis kena g tgk sowang2 ler sbb nyer gadis bru pas break ngan bf....huaaaaaaa
:(( sdey nyerrrrrrrrrr.......

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

nadieya:
*smile*
ye jgn keciwa..
sok lusa tulat pun ade lg..
hehehe

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

gadis:
pity you dear..
eh takpe2..
gi tgk movie sesorg pun best pe.
tak yah share pop corn ngan sesape.
tapi nnt jgn smpai kena culik tau! hehehe.. just kidding!!
be strong gurl!

LYA said...

best gila dpt tgk movie
kempunan na tgk wyg

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

lya:
gila pun tak best cam tgk movie..
ihiks~
ye best tgk wyg..
sbb tu oshinz jd addicted to watch movie in cinema..