makwe cemburu pakwe playboy

al-kisah di suatu petang.. ketika itu oshinz dan en. pakwe dlm kereta otw nak ke dot dot dot. hahaha.. bukan nak rahsia lokasi arah tuju tapi tak sure sebnonye nak ke mane time tu.. g umah abg kot. -back to the story- kitorg bergossipla. bergossip?? ape kesla makwe pakwe ni bergossip?! mcm tak sesuai je.. okeh correction! kitorg bersembang.. perbualan yg sempat dirakam dalam kepala oshinz lebih kurang tambah tolak.. macam ni la bunyinye:

T: Next week keng lepak kL..
O: Oh ye ke.. *sukela tu member kamceng dtg* Die still ngan awek tu lg ke?
T: Still lagi. Awek die turun kL dulu. Then dorg blek kedah sesame.
O: Ohh..
T: Awek die tu lecehla.. Kuat sgt cemburu.
O: Okla tu. Cemburu kan tandenye sayang.
T: Tapi masalah gak.. Awek die tu terlebih cemburu. Perkara yg sepatutnye org yg kuat cemburu tak cemburu pun die nak cemburu gak.. Ntah ape2 je. Kdg2 tu sampai buat orang rase x selesa lak.
O: Contohnye? *Sorryla dear.. I lambat pickup..*
T: Ala.. Susah nak cakapla. Kdg2, time ktorg lepak.. Awek keng ikut skali. Nnt klu ade ape2 yg x kena.. Awek die tros wat muke. So jd cam x bestla.. Kitorg automatically jd x selesa nak berbual sgt ngan keng. Keng pun x senang dudukla bile awek die camtu. Patutnye awek die tu cover2la.. nnt blek nak bergaduh tahap perang dunia pun takpe. Ni x.. Depan kwn2 keng pun nak wat muke camtu. Kan dah tak seronok.. Kali ni kalo ktorg nak lepak or ke mane2.. x yah cakap kat awek die.
O: Nnt klu awek die tau dorg x gado ke? Kate awek die cemburu?
T: Ntahla.. Hehehe. Tapikan awek kwn sy slalunye x suke pakwe die klua ngan sy.. Contohnye cam awek syazwan..
O: Emm? Nape lak? Takkan cemburu kot? *It sounds weird..*
T: Sbb awek die bajet sy ni playboy..
O: Hahaha.. Eh bukan die ke yg playboy? Opss… *erk.. ade sesape ke kat sini makwe syazwan?*

hi aweks syazwan sekalian!! *ops..intro salah ni.. dush! dush!* hey gadis2 cantik manis semua.. dengar sini oshinz nak pesan.. hehehe. pesanan berbau ingatan n nasihat kot. tapi kalo para pembaca tak suke bau yg sedia ada ni.. bley je tuko bau lain.. nak bau ape ye? BURBERRY SUMMER? CK IN2U? DKNY RED DELICIOUS? ETERNITY? PARIS HILTON SHEER? DARLING by Kylie Minogue? ala wangian kegemaran tiada dalam senarai? erk.. ye ke? takpe2.. bley pilih semburan memane je ikut bau yg idung korg suke eh.. tuan blog tak kesah!

ehem2.. penulisan ni utk couple yg junior2 je.. yg senior tu tak yahla sibuk2 bace coz mesti korg more expert than me dalam hubungan dua hala korg kan? utk awek syazwan khususnya jgnla feeling gabra lak.. dan yg penting jgn nak melenting membelasah pakwe memasing tak tentu pasal.. coz oshinz pasti dan benar2 pasti syazwan yang ni bukan pakwe korg la. so jgn nak perasan!! *tapi kalo nak siasatpun x salah kot.. kan?*


pesanannya oshinz berbunyi begini ye adik2:
kepada sesape yg x bley nak masuk ngan geng pakwe kamu tu.. better x yahla menggedik nak join sesi lepak dorg yang biasenye darimalamsampaitengahmalamdankekadangtaksedardapagi.. sila sedar diri yg kdg2 tu kan pakwe kite bukannya satu kepala ngan kite. *satu kepala bukan bermaksud kembar siam satu kepala or sharing kaki tu ye adik2..* atau diformularingkaskan begini:

hubungan{pakwe+makwe}=K.O.N.T.R.A.

so automatically kwn2 die mungkin bukannye bley jadi kwn2 kite.. stakat jumpe or terserempak dua tiga kali then lepak sesame tu no prob la kan. nnt tak join geng kate 'apehal awek ko sombong sgt beb? tak sporting seh..' susahla camtu kan.. takpun geng kate camni 'si A tu, da ade makwe lupe kwn.. asik berkepit je ngan awek. takde awek baru pndai cari geng..' yg ni pun tak sedap nak dengar coz kite couple ngan die bukan nak jadi perampas..
oleh itu time pakwe kamu nak lepak ngan geng die. biarkan je dorg melepak.. asalkan tak buat benda yg bukan2, ingat jalan blek umah n jage kesihatan. tapi kalo lepak smpai abes tiga kotak rokok.. emm pandai2la korg nak handle camne. yg ni oshinz tak campur coz oshinz mmg tak suke smoker.. *en.pakwe jgn sesekali k.. siapla kamu kalo oshinz tau!*
kalo korg mmg bukan sejiwa ngan mereka si geng pakwe tu, korg x yahla nak berlakon kot buat2 bley masuk ngan dorg or buat2 kamceng ngan mereka utk buat bahan nak bangga depan kekawan sendri ala2 'eh.. i takde hal ngan geng pakwe i tu.. slalu je lepak sesame kat kedai mamak nun..' n at last sendri yg sakit ati bile ade yg tak kena. pastu kalo da sakit ati tu kena plak tenangkan diri sendri dulu.. coz takkan nak wat muke cencurut bibir muncung segala bagai kan? nnt sesia je kena kutuk ngan geng pakwe.. baik2 nak jadi konon2nye makwe yg d best tros dilabelkan makwe hampeh.
kan imej x elok tu.. pastu klu geng tu komen kat awek memasing.. kan da tak best. tak pepasal jadi bahan entry publish kat blog. ops.. sorry!

so nasihat oshinz
better gadis2 semua buat benda2 berfaedah drpd korg pretending cool. tolong mak lipat kain kat umah pun dapat pahala.. hehe..

ha lagi satu.. sblom bajet pakwe si A ke si B ke si E tu playboy
, better spotcheck pakwe sendri dulu. mane tahu kot pakwe sendri lebih licik daripada pakwe org lain. playboy taraf profesional mmg susah mao detect woo.. be careful ladies!

en. pakwe..
kamu jgn mengade nak jd playboy eh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

t00feak@MYsahabat said...

emm macam pernah ku dgr cerita ini, tp dimana yaa...

ely said...

hahahahaaaaa......
itu nama nya awek yang sangat sangat sengal..
kalau dah kaki jeles..baik dok rumah je...
kawan dengan monyet...
hahahahaaa...
lagi satu...
tak yah cakap lah...
kita kaki brutel...
hahahahaaaa.....

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

t00feak:
ntah ye.. dimana?
ye encik.. sila gtau lokasi!
roger n out!
=)

ely:
eh, kat umah mesti ade monyet ke?
kalo ade tupai je camne?
brutal tapi tak belasah org kan?

helena's said...

ni rekaan ka kebetulan ka??hehe

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

helena:
tiada yg rekaanla sis..
kebetulan saja..