kualifikasi


tadi pergi satu laman sesawang.
ada kerja kosong katanya.
tengok jawatan macam menarik juga.
baca lanjut syarat kualifikasi.
syarat pertama [warganegara]: lepas.
syarat kedua [umur]: lepas.
syarat ketiga [ijazah kepujian]: lepas.
syarat keempat [pengalaman dalam bidang berkaitan]: errrkkkk?!

ada sesiapa nak jual pengalaman kerja pada saya?
satu tahun punya pengalaman saya bayar satu ribu ringgit. eh?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

Liyaa Mf said...

Ckp je la macam ni. Encik, kalau encik tak bg saya kerja, macam mana saya nak dpt pengalaman? Hehehe.

Err sebenarnya cuba je apply. Kalau ada rezeki, even takde pengalaman pun mesti dorang ambil bekerja. All the best ya! :D

noorliana zamri said...

Kalau tak berkerja mana nak dapat pengalaman kan...

Cik Yanie (",) said...

apply saja sis,bak ckapa org kat atas ni klu xdiberi peluang cmane nk ad experience..ye dak?ad rezeki tak kemana,pray the best for you...

Reen Tart Nenas said...

kalau x bg peluang mcm mana nak ada pengalaman :)

oshinz said...

Liyaa Mf:
hehehe. takde kekuatan nak cakap macamtu. mampu sengih je. nebes uolsss.

noorliana zamri:
memang pun. ngadela majikan ni semua. malas nak mengajar kita from zero la tu. hehe.

Cik Yanie (",):
thanks dear darling.. akan ku cuba. ihiks..

Reen Tart Nenas:
btulbtulbtul.. setuju sangat!!