durian pancakes

sumber: link

last week, office-mates beli durian crepe. homemade. rm10 untuk 4 ketul. sedap katanya. amboiiii.. makin famous ya dessert ni. ada yang saya nampak tu, gigih buat sendiri. teringin punya pasal kan. bagus. lagipun, senang je caranya. bahannya pun simple. memang boleh punya kalau nak buat. intipatinya, isi durian dengan whipping cream. cuma yang complicated sikit nak buat lempeng (kulit) yang tipis-tipis tu. eceh.. cakap handal macam ada pengalaman. padahal, handal bookmark website yang provide resepi ni je. kihkih. pastu kalau cakap pasal pengalaman, mestilah pengalaman makan bendalah ni. first time pergi makan dengan roomate tersayang. last year rasanya. awal tahun kot time tu. dekat satu kiosk di MidValley, nama kiosk tu Sumptuous Desserts. kiosk tu dekat dengan Big Apple (lower ground floor). jalan nak menghala ke The Gardens, sebelum jumpa kiosk Chatime.

sebenarnya, durian crepe nama lain dia adalah durian pancake. kalau orang tanya saya sedap ke tak dessert ni. saya jawab; eh, mestilah sedap. rasa durian kot! sebab tu addicted tak habis-habis. hehe.

siapa teringin sangat nak makan durian pancake ni, bolehlah cari dekat Sungei Wang Plaza, Sunway Pyramid dan Ikano Power Centre. murah je, 2 ketul, rm4. 6 ketul, rm10. selain durian, ade jugak cempedak uolsss. cari sampai jumpa ya.. ok bai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments :

Sophie Al-Yahya said...

boleh telan air liur jela dari UK ni.
mana nak dapat durian crepe.. orang kat Malaysia asyik update pasal durian crepe je.. =(

oshinz said...

Sophie Al-Yahya:
ala.. ciannya sophie. boleh buat sendiri. nanti balik boleh cari dekat kawasan berhampiran ya. sekarang ni sabar sikit tau. hehe.

Zumie said...

sedap x dear?

Fara Fadzil said...

sgt femes durian crepe nih. but i'm still contemplating..nak try ke tak..nak try ke tak..hihihi

Liyaa Mf said...

Sedapp kannnn Oshinz??? Biasanya jarang juga terikut2 ngan citarasa org sana sini gembar gemburkan psl makanan moden2 ni. Tp ntah camne ntah tuhari teringin sgt nak rasa, terus order. Rasanya? Fuhhhhh mmg takleh handle laa. Hehehe. Over gila! Ntah2 org rasa biasa2 je :P

Depend laa, citarasa setiap org. Tp if org tanya mmg akan jawab ya, ya, sedap, sedapp. Ahaha! :D

cik violet said...

durian crepe ni memg da jadi fenomena kott..

oshinz said...

Zumie:
SEDAPPP!!! sebab rasa durian. hehe.

Fara Fadzil:
ala basically rasa durian. kulit luar tu tak rasa ape pun. pastu rasa cream skit. tu je.. hehe. kalau makan ni bukan musim durian, bleh ubat rindulah kirenye camtu. hehe.

Liyaa Mf:
kannnn???!!!! sedap kot sebab rasa durian. hehehe. takpernah cuba yang lain selain durian.

cik violet:
fenomena sangat! kalah amy search. eh tetibe.