membuat kek demi parut


resepi:
1 sudu teh baking soda
2 sudu teh air

cara aplikasi:
campurkan baking soda dengan air tersebut untuk membuat paste. kemudian, gosokkan paste diatas parut jerawat dan kedut. biarkan selama beberapa minit dan bilas secukup rasa.
*jangan biarkan sampai 20 minit.. nanti takut muka jadi kek pula.*

dear readers~
entri ini bukan pasal resepi kek raya la. amboi.. mentang-mentang lah dah nak puasa ni. masing-masing nak asah bakat memasak la ye? sorry. resepi masakan setakat ni unavailable. sila jangan marah saya. saya mane reti masak. saya reti makan tido kerja dan study saja untuk setakat ini. bidang memasak tu macam susah sikit la nak dicapai. tapi satu hari nanti mesti akan masak juga. hihi.

sebenarnya, saya tak pernah tahu pun baking soda boleh menghilangkan bekas jerawat. emm.. betul ke? sape yang pernah guna atau memang selalu amalkan benda ni, boleh share tak pro and con amalan ni. disyorkan atau tidak disyorkan ye? pleaseeeeeeeee share ye pretty women...

p/s: kalau positif, boleh la jimat duit tak payah buat rawatan laser. haha. artis ke?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments :

syafawani said...

haha..ni resepi farah ait..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

syafawani:
ahaha. pasti! u tak nak try ke?