kerana nenek bongkok

pada suatu petang yang bingit. di tengah-tengah keriuhan manusia bersembang. diselangseli kemerduan senduk dan sudip berlaga dengan kuali hitam berkarat. fenomena biasa ciptaan chef tak bertauliah. terdapat sepasang kekasih yang sedang asyik menikmati santapan mereka. senyap tanpa bicara. perut harus dipuaskan dulu.. mungkin berbicara ketika makan boleh mengurangkan energi berdating nanti. haha. okeh ini formula tipu. jangan ditiru. =P

selesai makan, si lelaki memulakan bicara..
L: awak.. selalu kat kolej kan. orang selalu akan salah teka umur saye.
P: erm..? diorang kate umur awak berape tahun?
L: 19. takpun 20 atau 21. padahal umur saye dah 24. hehe. kire saye ni nampak mude la kan?
P: haha.. perasannye. ntah ke diorang tu yang juling kot. tak reti teka ke..
L: mane ade. agak-agaknyela kan, kalo kite kawen nanti. kalo kite keluar gi shopping. agaknye mesti ade orang cakap macam ni-e'eh.. baiknye budak tu. temankan maknye jalan-jalan.- haha.. takpun orang cakap awak nenek.
P: [-.-"] eh, nape plak?
L: ye la. kan perempuan cepat matang. fizikalnye cepat matang daripada lelaki la nenek. untungla perempuan yang pendek. dorang kan lambat nampak tua.
P: oh macamtu la eh? okeh.. kalo macam tu awak pergi la cari awek lagi muda.. tak pun yang lagi pendek dari awak.
L: boleh ke ni? alahai.. baiknye ati awak. ni yang sayang lebih ni.
P: =P malas nak layan.

5 saat kemudian.. si lelaki tiba-tiba menyanyi lagu nenek si bongkok tiga dengan confidentnye macam die sorang je yang tau lagu tu. *sape tak tau lagu nenek si bongkok tiga memang nak kena ah dia

L: nenek nenek si bongkok tua, siang malam asyik berjaga..
P: awak nyanyi camne tadi. ulang balik.
L: nenek nenek si bongkok tua..
P: cup cup cup. si bongkok tiga la.
L: tua.
P: tiga.
L: tua kot..
P: kite kate tiga.. tiga la. degil eh?
L: tak nak tiga. nak tua gak. =P
P: ishk.. degil ni. okeh.. kite bet. kalo tiga camne?
L: sape salah kena bagi seploh ringgit. ade bran?
P: emm.. takde hal. kacang punye hal. kite tengok la nanti.

en. pakwe: hey, tengok ape tu? nape gelak?
oshinz: haha.. tengok la dorang tu. pasal lagu nenek nenek pun nak bet. macam budak-budak.

agak-agaknye sape punye seploh ringgit yang akan melayang?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments :

syafawani said...

ala..nak bet pon seploh hengget je..cobe le bet banyak sket..:)

mummysyafie said...

macam bet world cup yer..

.::WaNiE::. said...

L

hahahahahah

| A N A K A H M A D | said...

en pakwe yg perasan muda tu memang tak pandai nyanyi.. sila la maafkan ye.. hahaha..

Mr.P said...

nenek nenek si bongok tiga lah...
mau bet? :p

tengku_fir21 said...

hahahaha...

Atan Athen said...

pakwe tu perasaan....itu menandakan pakwe die x matang...hehehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

syafawani:
biase la bet style budak-budak sekolah. mane ade duit banyak sangat kan?

mummysyafie:
haha.. demam world cup masih membara kot. tu yang beria sangat bet. padahal time orang bersorak 'goooaaaallll....', mereka sebenarnye tengah lena buat taik mata.

.::WaNiE::.:
fuyyoohhh.. yakin betul ni kak.

| A N A K A H M A D |:
haha.. maybe die kena pergi klas menyanyi dengan syafinaz kot. naseb baek tak hujan time die nyanyi tu. kalo tak haru la weh.

Mr.P:
e'eh.. nak join bet skali eh? boleh2. join the team tu takde hal.

tengku_fir21:
hihihi.. gelak besar ye die.

Atan Athen:
oh ye ke? perasan awet muda tu takpe. jangan perasan mude tros miang nak ngurat awek lain tu memang mencari maot la jawabnye.