raizo si pembunuh



-gambo senjata jadi tatapan utama-

hi readers..
suda disember..
cepat btol mase beredar..
dalam tak sedar..

weekend anda sumer camne? emm.. still holiday bersame family ke? raye lagi ke? takpun menjadi anak dara terbaik yang duduk di dapur mengasah bakat memasak? haha.. pehal lak sounds like typical woman neh.. eh takpe2.. bagi yang memang berniat untuk belajar memasak tu. teroskan niat anda. memang anda terbaik okeh.. *clap!! clap!!*

dan oshinz yang tak bleh berfoya2 meronggeng dan melepak di kampung halaman tercinta sempena cuti semester yang panjang neh terpakse memakse [ecehh.. pakse ke?] en. pakwe blek kL seawal mungkin untuk keluar dating bersame. actually bukan nak pakse pun tapi oleh kerana misz wani plan nak blek kedah jumaat malam coz cousin die nak sanding. tu yang gelabah sangat minta en. pakwe blek gak. *tak sanggup nak dok kat bilik dan menghabiskan mase bercakap ngan dinding..* that why en. pakwe diwajibkan blek. kalo tak blek siap ah die!! haha.. siap ah memang nak kena! dan die..

*yes3!!*

blek sini ari jumaat yang lalu. hooyeeahhh!! *ni yang sayang lebih ni..*

dan destinasi kali ni bukan ke One Utama mahupun Mid Valley. tapi menyimpang ke Subang dan tros ke Sunway.. bukan tros ke Sunway Lagoon tapi ke Sunway Piramid je. ehee.. itu Sunway Lagoon lain kali baru pegi.

then.. jalan punye jalan.. dan pusing punye pusing.. kami sampai kat cinema. yeah.. as usual. asal muke kami je. takde tempat laen la. kalo tak kat TGV. harusla di GSC. but sometimes kat bigcinema. actually tak plan pun nak tgk movie. memang takde pasang niat ke nawaitu ke mimpi sblom dating ke.. haha.. sumpah takde!! tetibe kaki macam menggatal nak ke TGV dan view latest movie dengan waktu tayangan yang paling awal sebab plan nak blek awal.

en. pakwe: movie ape yang ade?
oshinz: jap2.. emm love happens. love retreat. planet 51. ha.. planet 51 pukul 5.
en.pakwe: crite ape tu?
oshinz: cartoon. tu poster die.
en.pakwe: okeh gak. tapi sempat ke kite dapat tiket tu?
oshinz: tak sure. sbb queue pjg. then tiket tinggal few. tak sempat rasenye. ramai je parents yang bw anak ni. *siap analyze okeh.. tak agak2!!*
en. pakwe: lagi ade crite ape?
oshinz: twilight?
en. pakwe: tak nak la. tak best kot.
oshinz: then.. crite ninja assassin. pukul 5.30 tapi..
en. pakwe: eh ha.. tu bolehla.
oshinz: tapi 5.30 sold out.
en. pakwe: takpe. kite amik next punye waktu ok..

sementara tunggu waktu tayangan..
kitorang cuci-cuci mate skett.. beli-beli barang skettt.. survey-survey sketttt..
dan bile sampai time tayangan.
dalam kepala otak ni memang blur. cume tau en. pakwe mmg nak tgk crite ni dari aritu dan crite ni action movie. langsung tak tau sape pelakon. emm yela. kan tadi kate tak sengaje terpegi TGV. so mmg tak tau ape2 la pasal hero ke.. heroin ke.. sinopsis?? langsung ke laut..

obviously.. movie ni full house.
dan bile tengok je hero die.. eh macam kenal?! tapi.. sape ek? alamak sape ni.. familiar ah. [eceh.. kata2 hati tu mcm la penah berjiran dengan hero padahal.. jumpe pun tak penah.]

oshinz: raizo ni hero full house tu kan?
en. pakwe: ye ke? bukan la muke die lain tu.
oshinz: oh.. bukan ke?
en.pakwe: eemmm..

okeh.. takpe. kite tinggalkan kekonpiusan tu dan kite layan movie.
nnt movie abes baru kite tengok sape pelakon..
*haha.. punye la blur. nak tau sape hero pun kena tunggu movie abes. adoiyai!!*



-motif letak bendalah ni sebab konon2 misterila coz nampak gigi je. paham?-
[sile ikut mood penulis yang tengah sengal okeh..]



movie ni ganas..
skali zasssss...putus tangan!!
skali zzziiinnnnggg... putus kaki!!
skali dusshhhh.. percikan darah.
skali zupzapzupzap.. emm badan koyak.
skali kcinnnggg..
eh.. itu movie pisau cukur.

pendek kate..
sape yang suke action movie.
harus tonton crite ni kat cinema.
even oshinz time tengok tu dah euuuwww..
terase sakit woh. ngeri segale bagai.
tapi totap layyyaaaannnnn!!

sebab raizo tu nampak hebat.
walaupun die dianggap pengkhianat.
tapi die power.

dan..

4.8 out of 5 stars!

finally..
memang la hero tu R.A.I.N
die nampak lain sebab rambut die dalam ni kuyup.
takde peruntukan untuk gel segale..
tu la en. pakwe..
orang cakap tak nak caye.
naseb baek tak bet tadi.
kalo tak sesia je awak da kena paw ngan saye..
hehe~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments :

helena's said...

oshin sambung master ke?

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

yups sis..
sambung master.
terpakse okeh..
hahahaha.
takde sape nak amik kite keje.
tu pasal sambung gak blaja..
padahal da berkarat otak ni ha.

Redbloodsnow said...

argghhhh!! zie sampai skrg lom lg tgk citer neh wehhh..sobsobsobsob :(

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

uit.. tak mo migrain kat sini.i recommend u to watch it before kehabisan di wayang. ajak ur fiance okeh sis.. hehehe..