emak: angan-angan & realiti

bile bercerita pasal emak..
oshinz byk sangat angan2.
angan2nye..
mao emak senang ati.
mao emak senyum tak henti2.

kononnye bile konvo bulan ogos nnt.. mao mak hadir dan tgk sendiri anaknye naek pentas ambil skrol. angan2nye mao ajak mak bergambar supaya nnt bleh cuci gambar tu saiz yg paling besar sekali. nak gantung kat dinding umah. bukan nak bangge tapi nnt bile mak rindukan anak-dara-yg-sorg-ni-tak-dapat-blek-umah-sbb-sibuk-blaja, blehla mak tgk2 gambar tu.. biarkan emak senyum tak henti2 sambil mengubat rindu di hati.

kononnye bile da habes blaja peringkat master nnt.. mao cepat2 kumpul duit. pastu cepat2 kawen dengan lelaki pilihan hati. bukan anak dara yg sorg ni gedik sangat nak kawen.. tapi sementara emak masih ada. biar emak sempat merasa senang hati tengok anaknye yg sorang ni da ade orang yg jaga..

kononnye bile da keje nnt.. duit gaji mao dihulurkan setiap bulan kepada emak tercinta. tak kiralah berapa asalkan emak pun dapat sama-sama merasa. biar emak tahu anak dara yg sorg ni tak pernah lupekan die walaupun sibuk bekerja.

kononnye bile da berumahtangga nnt.. mao bina umah dekat dengan umah mak. sbb tu cari lelaki tak jauh dari umah. biar senang nak blek kampung sesame. biar senang tak yah nak gado nak duduk dekat ngan family sape.

tapi...
angan-angan akan kekal menjadi angan-angan.
kononnye pun akan selamanya menjadi kononnye..

kerana realiti;
manusia yang hidup pasti akan mati.

dan kerana kitaran hidup manusia mmg begitu..
emak pergi meninggalkan anak dara yg sorang ni..
emak tak akan pernah kembali untuk membiarkan semua angan-angan menjadi kenyataan.

Al-Fatihah..

-s.e.l.a.s.a: 21/07/09-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments :

tengku_fir21 said...

owwhh
tapi tak bermakna kite akan berhenti sayg mak kita

.gaDis. said...

takziah tuk oshinz....
sabar la erk...
byk kn berdoa tuk dy...
even x dpat wt sume tue at least kite doakn tuk dy...
ngan doa anak yg soleh or solehah dy akn gumbira n tenang d sane...
smoge roh nye d tempatkn dlam golongan org2 yg beriman...amin...

dafFodiLs (",) said...

sis,dun b sad ya..
byk2 doa utk arwah mak k,
study leklok..

syafawani said...

al-fatihah..
em oshinz kene sabar n banyak doakan dia ya..salam takziah..even xsempat nk wat cmana..asal dia tgk dari jauh..i'm sure dia da lega tgk anak dara dia yg sorg nih bjaya ya..u have me if u want anything ok!i'm always here for u ait sis:)

peAnut said...

mm..pinad bru tau
pas bca en3 ni..
takziah oshinz..sabar ye?
but life must goes on ok..
t8 cre! =)

Anonymous said...

Daling....sedih....sbb dulu roomate awk ni tau pkembangan arwah mak awk...sedih sgt...tp[ awk dah besar....mesti akan jd lagi tabah....mak pasti akan gembira biarpun bukan depan mata awk k....gud luck roomate ku yang terbaik....

Love,
-hawa-

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

thanks guys..
don't worry about me.
i'm big enough and will be strong enough to face this situation.
she will be loved forever.

.gaDis. said...

good...ur r strong gul....