ape kes?

blog terbiar da jadi perkare biase bile tuan blog dihimpit kesibukan. bile tibe time tak bz takde idea plak nak celoteh. bile lappy takde rase cam nak tulis psl inila nak tulis psl itula.. tapi bile da duduk baik punye gaye depan lappy.. idea tu terbang ntah ke mane. L.E.N.Y.A.P!! dua ari lepas try gak nak wat entry, tapi 7-8 aksara je yg mampu ditaip.. tuptaptuptap.. then delete blek. so arini mood nak update baru ade. at diz moment pun gigih lg menyeru idea..

mari mulekan pembacaan sekarang..

first week kembali ke student's world adalah minggu busy settlekan permohonan untuk stay in college dan minggu mengemas. time ni mmg sgt geram dengan pihak pengurusan. sekejap kate bleh check in bilik on 06/07/09 bile ade bilik kosong or kena mohon dulu on dat day and then tunggu 2-3ari baru leh masuk.. sekejap lg kate after 2 weeks from the earlier date. mmg sgtla chaotic time ni.. sblom tibe registeration day pun masing2 da pening2 lalat cari tempat untuk stay temporarily.

06/07: registeration day.

[before lunch hour]
ari yg tersangat penat bagi oshinz n frens.. first thing kena settle adalah pendaftaran kat PPS. then g college untuk permohonan penginapan. after that, rushing ke PPBL utk ambil borang dftr subjek baru sbb office da nak tutup.

[sementara lunch hour time]
kitorg g tgk bilik yg kitorg akan stay utk 2weeks tu dan angkat brg2 yg dibawa dari kampung yg indah permai.. dari brg yg ringan sampaila ke brg yg berat kami angkat dgn gigih dan penuh kesabaran hingga ke tingkat 4. time tuh rase cam terbakar segala kalori dan badan habes lembik tak bermaya tambah derita bile perut berkonsert dendang lagu syahdu.. sobsobsob. tapi takdela lembik sampai pengsan segala bagai.. ade gak la energy utk menapak ke kedai makan. hihihihi..

[after lunch hour]
pegi blek UKM utk amik password kat PTM. password ni digunakan olh setiap pelajar bile nak masuk kat SMPWEB. SMPWEB tu sgt bergune sbb kat situlah nnt leh register or drop subject, check result exam dan bleh tgk berape juta sen hutang yg blom langsai dengan pihak universiti. g PPBL smule utk penerangan subjek ape yg perlu apply utk first sem. pastu g PK lak anta x-ray.. naseb baekla tiga proses ni tak lame. then blek semula ke bilik tingkat 4 tu utk kemas2 brg. siap kemas sume kami turun lg utk duplicate kunci dan beli makanan utk recharge energy.. aktiviti di luar umah abes sekitar 7.30 pm.

07/07:
arini dapat tau drpd membe yg membe sorg lg da bleh dpt bilik. what?!!!! pergh.. time ni hangin satu badan la. utk dapatkan kunci je da kena byr rm100. nsb baek ade byk lg bilik yg bleh dipilih. so kami pilih bilik double sebelah-menyebelah.. tak kesahla kat tingkat 5 skali pun asalkan senang bleh together2. arini i lepak bilik u.. sok u lepak bilik i. bile da bosan kite lepak luar. kos sms pun bleh dikurangkan. nak cakap benda2 penting just knock the door.. kan senang tu? dan kerana ketidakpuasan terhadap college service, kami sepakat utk ignore je dulu yuran penginapan yg pd kami-"uit.. mahal gilos!!" nnt2la dulu.. tunggu duit masuk dulu baru wat payment.

08/07:
pagi2 da serah kunci kat owner umah. sedih je.. coz baru nak beramah mesra ngan tenants kat situ but unfortunately i have to say gudbye.. actually bilik tu dlm 1 umah. me n frens dok 1 bilik. lg 2 bilik da ade org. so totally dlm 1 umah ade 5 tenants. dan arini mereka kembali berdua semula.. dan oshinz adalah sekali lg dengan gigih mengemas bilik baru di college. adehai.. sepetang menghabiskan mase kemas2. penat woh!

utk sem ni oshinz ade rumate baru. name die farah dan berasal drpd johor. die ni coursemate oshinz mase degree. skrg pun still lg coursemate.. she is a clever girl! ini adalah fakta eh.. sbb die dpt dean's list from part 2-part 6. umo die baru 21thn tapi da wat master. hebat kan? sila kagum ye kawan2..

10/07:
attend klas kul 3-6ptg.. uish.. nak tunggu klas ni abes je da 5-6kali yawning-my bad! mmg majority kls 3jam coz lecture and tutorial combine skali. dan utk batch oshinz mmg ramai foreigners. ade yg dari liberia.. jordan.. iraq.. palestin. org2 middle east. malaysian tak smpai 20 org pun. nak tak nak kena la mix with them that i can call sister, brother, aunty and uncle. ecceeh.. bunyi da mcm satu family la plak. hehehe. if u all want to know, my classes only on three days which are thursday, friday and saturday. dah mcm wat part time study pun ade.. busan plak bile pikir lg 4ari tu tak tau nak watpe. hehe..

arini baru settle apply ptptn. tak taula bleh dpt ke tak. scholarship pun da try apply but till now still dont know the application status. wat master mmg byk pakai duit.. n u have to be independent. takde dah lagi zaman manje2 cam time degree dulu.. daftar je da siap sedia tempat tinggal. da confirm dpt ptptn. every month confirm berduit. kali ni tak tau camne. cube gak apply jd research assistant utk cari duit poket. tapi blom ade lg lecturer yg mao. i'm waiting patiently for it.. pray for me ya!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments :

.gaDis. said...

salam...
selamat kembali menempuh zaman belajar....
sesungguh nyer zaman belajar la zaman yg pling menyeronok kn even kite d hujani ngan pelbagai mcm jenis assignment n masalah yg harus d selesaikn...
moge success slalu...

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

gadis:
wslm.. thanks! mmg seronok n rase cam nak study je forever. hehehe.

syafawani said...

erkk!
yess i agree with u..
tggu duit masuk ke hape baru pk yuran kolej ye sis..xmo bayar awal2..
manyak lagi maw pakai duwet maa..
hehe

ehh u harus dapat la GRA tu..
semangat!
hehe
pray 4 u my dear..
aminnn..

dafFodiLs (",) said...

sis..
dun wry la
u can handle it very well, i
really noe that..
being independent tu xssh la utk u, ms degree pun da kena independent jugak kn..
neway, have fun la sis k =)

tengku_fir21 said...

selamat kembali ke kampus
good luck

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

syafawani:
kalo bleh wat2 lupe kan best..
ye i akan pastikan i dpt walau ape care skali pun!
*aish.. semangat je lebih ni..*

daffodils:
uish.. stakat ni blom bleh having fun sgt la dear. hope i'll be more strong la to go through next 3 parts.

tengku_fir21:
ye kembali semula.. tq!