rm1.60 punye cerita..

kerana delivery pizza hut yang tercicir breadstick rm 1.60, dinner oshinz n the geng huru hara.. hehehe.

al-kisahnye arini perut tetibe rase cam nak makan fast food.. memandangkan bajet masih lagi mencukupi since aritu bos ade bagi elaun skit sebab keje lebih mase sabtu ahad [saaayyyyyaaannngggg bos!!] maka "jom kawan-kawan.. mlm ni kite makan McDonald okeh.." sambil terase touching habes ah sebab ade member bleh teman makan sekali together2 gemukkan badan.

tapi.. hampeh..  hampeh dan hampeh lagi..

bile..
operator tu cakap "maaf cik.. tiada penghantaran di dalam kawasan UKM"

wwwwhhhhaaaaatttttttttttttttt?!!! *frust woh.. da semangat sangat kot nak makan sebab tak sempat sampai bilik da buat order.. hahaha.*

immediately tros terfikir.. emm pizza pun okeh la. tak kire.. nak gak makan fast food untuk recharge energy berjalan kaki 30 minit blek dari keje ni. *kekunun je ni cipta baek punye alasan..*

ordering process berjalan lancar.. thai sea food pizza + breadstick + pepsi cans + garlic bread + chicken wings + coleslaw = yes yes yess.. misz wani done the ordering process!! *wani.. thanks ya!*

sampai je bilik.. tros tunggu. tak sempat mandi ke.. salin baju ke hape.. kat kepale da terbayang malam ni mesti dapat tido lebih lena sebab dapat makan pizza.. haha.. tapi encik delivery tak punctual pun.  da lepas kitorang call operator pizza tu blek, baru la nampak bayang moto pizza.. pinpinpinnn!! delivery sampai.. howyeeaaahh2.. *clap gumbira* encik delivery lambat sebab klua lambat dan salah blok. orang bagi alamat blok 15.. tapi die gi blok 5. ape kes ntah.. dah la salah anta pizza. orang nak thai sea food. die bagi hawaiian chicken. cili sos takde. breadstick pun tak nampak bayang. adoiyai.. memang nak kena btul ni.. nak belasah encik delivery tu pun tak leh sebab die da blah.. camno nak buek ni?!

ha.. takpe2. kite call operator blek. tanye mane sos n breadstick kite ni.

pertanyaan done!! masalah dalam proses penyelesaian.

sementara menunggu.. kami grab chicken wing sorang satu. grab lagi garlic bread sorang dua. makan coleslaw half. makan pizza slow2.. sebab mase da makan tu baru perasan.. "eh.. ini bukan pizza yang kite pesan ah.." T_____T nak benti makan tapi perot lapo... sobsobsob.. "kite ngap je la ye kawan2.."  

tik... tok.. tik... tok...

ishk.. hidangan da licin. tapi breadstick???!! senyappp jee.. moto pakcik ni pancit ke hape. mane ni.. mane ni.. time tu memang laju je la call operator pizza:

operator: ye cik.. ade sebarang masalah?
oshinz: ye memang pun.
operator: oh.. okay. berkenaan ape ye?
oshinz: saye punye order tadi tak lengkapla. first: pizza saye salah. saye order thai sea food tapi yang ade ni hawaiian chicken. kedua: breadstick takde. ketiga: 10 sos cili yang tercicir tengah jalan sebab ada dinyatakan dalam resit ni tapi sebenarnye takde.
operator: okeh cik. aduan diterima. pizza salah, breadstick takde dan sos cili tercicir. hihi.. nnt sy akan rujuk perkara ni ke ofis ya.. tq. tuuuuuuuuutttttttttttttttttttttttttttt....

dan selepas satu lagi sesi pertanyaan pihak pizza terhadap kesilapan pengambilan order *mereka salah dengar* serta lagi satu sesi pertanyaan mane-breadstick-saye-tak-sampai-lagi-ni. encik delivery yang same tadi sampai membawa.. breadstick dan mushroom soup!! kali ni tak tau la die salah anta order ke ape.. sebab dalam ordering list tu memang takde perkataan "mushroom soup" pun. kami tak kesah. yang penting breadstick tu ade. ini bukan pasal hal mengidam atau akan kempunan bile tak dapat makan breadstick tu. setakat harge rm1.60 untuk beli satu air tin pun lepas-so takde hal la kalo nak diabaikan je pasal breadstick tu. entri ini wujud sebab nak ingatkan diri sendiri supaye laen kali jangan careless. ape2 pun pas ni kena check dulu.. dan encik delivery tu sepatutnye double check untuk customers.

haha.. sorry la geng pizza bangi. jangan blacklist name oshinz because i'm concern about little thing like that. customers always right. ssoooo ssooorrrryyy!! [",] lalalala...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

miss_eliana said...

hee~ mesti cam bengang kan nk mkn tp xcukop ape yg kite order..
oshinz mel je link blog oshinz ni kat pizza punye customer service.. bia dorang baca.. hee~

syafawani said...

haha..PESANAN:
-lenkali kalu nak order sile bersabar ye..ni kat tepi jalan pon sanggop..kakaka..
-rasenye dalam rakaman perbualan tu ade bunyik "ponnnnnnponnnn"..lori lalu..kahkahkah..
-nampak sgt lapo..hik3
-cian kite kan..siap nak suh mamat piza tu antar semule Thai Seafood ..haha..sebagai ganti la kunun..padahal yang Hawaiian 'Chikchen'haha..da abeh..
-haa ade yang nak ngaku mengandung coz mengidam so die kene antar balik jugak..wakaka..ish2..memori toi tebahak2 gelak smalam..
-neway..thanks oshinz!hehe..such a wonderful night tuuu..heee

dafFodiLs (",) said...

heheh akhirnya dpt jgk breadstick tu ea..nnt i nk u blnje pizza gak ah
hahah

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

miss_eliana:
bengang tu memang benggannnggg.
naseb baek tak tuko jadi hulk. kalo tak abes la.. haha. never mind la. diri sendiri yang careless..

syafawani:
heppp dak ni mmg nak kena tau. typos la weh. geram.. tu pasal chicken pun jadi chickhen.. adoiyai.
naseb baek la tak membebel kat operator tu lebih2.. kalo tak harus la malu. hikhik..

daffodils:
yesss.. finally!!
haha.. bleh je. no prob.. datang ah UKM dulu. rindu kamu oh~

ely said...

wakakakakakakakaaaaa...apa apa ketawa puas puas dulu...lepas tu baru cakap kesian...kesian betul dekat adik adik aku ni....

cepat cepat balik ya...nanti letak motor dekat ofis...isnin aku boleh hantar pos laju...selaju lajunya...

dalam kes ni sapa yang ngeng ya...hahahahaa.....