oh sayang la pulak..


seperti yang anda sume readers tersayang tahu.. belog ni alwayz terbiar. setiap bulan entry nak cecah 10 pun susah. bukan merajuk sebab takde sape nak bace belog. *ye.. mmg sedor pun belog ni tak fofular.. i know that fact already. Tsk..* tapi busy keje jerk..  tapi bukanla selalu pun busy. tapi bile da busy tu sampai stress. sampai nak balek kampung pun tak boleh. sampai nak menanges bile tengok junior angkut beg besar balek kampung. sampai dating pun terpakse ditangguhkan. haisyoo.. sampai terpikir kalo da abes study tak mo ah keje dalam office. tak syiokk.. pagi-pagi pukul 8.30 a.m. da masuk keje. balek plak pukul 5.30 p.m. tapi selalu je ngelat.. kalo bos takde *yiiippppiiieeee!!* pukul 5 p.m. da cabot. tapi kalo bos ade.. selagi bos tak blek. selagi tu la kecut je prot nak angkat punggung. masing-masing kusyuk dan tawaduk mengadap PC.. padahal??!! *hihihi..*

[oit oshinz.. ape kaitan sayang dengan keje lak ni? tak paham ah..]
ha.. ni yang nak kasi explanation skit. dulu kan oshinz ade story yang oshinz apply jadi research assistant time memule jadi masters student. time tu memang tengah sesak gile. tak tau camne nak troskan study kalo tak dapat scholarship or PTPTN. tapi time tu lame gak ah pending since takde lecturer yang approve application oshinz atas sbb dorang da ade RA n takde research lg. but then.. i am so lucky bile one lecturer gave me the chance to join my friend untuk tolong beliau dan RAs beliau handle one program. that program was related with her research actually. at that moment, mmg on je kalo bagi keje. asalkan ade bayaran. no money no talk ya. *euuw.. sejak bile lak jadi materialistik nih?*

after that, oshinz dipanggil lg untuk tugasan yang lain iaitu key in data ke dalam SPSS. data tu dikutip dari sebahagian besar kawasan malaysia. ade selangor.. sabah.. sarawak.. johor.. etc. total semua questionnaires tu were around 5000++. because of that, oshinz dipanggil untuk buat keje tu kat office beliau. time tu mengadapla SPSS sampai naik juling. naseb baek bile da nak dekat due date tu, ade gak orang yang baek ati rajen je nak tolong key in gak. kalo tak.. habes la.

so.. sejak dari first day [04/08/09] oshinz masuk office untuk key in data sampai la sekarang.. i am still working under Dr. Norizan Abdul Razak. even though she has 6 RAs but she still wants me to stay in order to help others to finish their works. tolong buat report ke.. buat surat ke.. tolong edar questionnaire ke. macammmm-mmmaaccaaammm taw...

dan yang paling latest.. oshinz involve secara tak langsung dalam projek women e-entrepreneurs. jadi pembantu jurulatih gitu. for this projek kitorang berdepan dengan golongan makcik-makcik dan kakak-kakak yang tak biase dengan dunia ICT. so kitorang kena ajar camne nak register email. and then wat blog.. specific kepada wordpress je. dengar macam kacang je kan?? emm.. memang kacang tersangat2la.. tapi kena banyak2 bersabar dengan kerenah para peserta. tapi ape2pun best taw dapat kenal ngan makcik-makcik dan kakak-kakak ni sumer..


tapi sayangnye.. bile bos cakap 31/12/09 ni oshinz dan beberape orang RA kena stop. sebab kontrak da abes. even oshinz xde pun isi borang untuk jawatan RA tu but tetibe lak bleh termasuk gak dalam golongan yang berkontrak. walaupun kat office tu hanye my PC je yang takde internet. *bos tak adil!! haha.. tetibe je salahkan bos.* tapi sayang woh keje ni. so sad!! sobsobsob.. mesti akan merindui officemates dan bau office yang enak. kahkahkah..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments :

dafFodiLs (",) said...

heheh rilek la sis..
meh kje ngn i plak,lepak selamanya =))

syafawani said...

weit bos bace belog nih la..haha..
kantoiiii:)

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

daffodils:
eh u nak bagi keje kat i ke?
okeh set ah..

syafawani:
hahaha..
eleh bos busy.
tak sempat pon nak singgah sini.
ngeh3..