tangkap satu bom tangan untuk awak

gave you all i had . and you tossed it in the trash . you tossed it in the trash you did . to give me all your love is all i ever asked . cause what you don't understand is . i’d catch a grenade for ya . throw my hand on a blade for ya . i’d jump in front of a train for ya . you know i'd do anything for ya . i would go through all this pain . take a bullet straight through my brain. yes, i would die for ya baby . but you won't do the same . [bruno mars-grenade]
bile dapat tahu si pakwe kawan kite tu kadang-kadang sanggup datang menempuh satu jam perjalanan dengan stress terpaksa tersangkut dalam jem semata-mata nak teman si makwe makan dekat secret recipe.  stress tapi sanggup juga datang. si makwe dah mengidam sangat. padahal dapat jumpe si makwe tak lebih dari tiga jam pun. makan-makan. borak-borak sikit. pastu si makwe terpaksa balik sebab ade group discussion. kite rase si pakwe die tu sayang die sangat. sebab ape? sebab pakwe kite tak berkesempatan nak buat macamtu.

bile dapat tahu si pakwe kawan kite tu kadang-kadang sanggup berhabis duit belikan sejambak bunga ros seratus kuntum pulak tu sempena valentine's day siap complete dengan teddy bear gebu besar sepemeluk tangan. mahal kot weh? teddy bear besar lebihkurang macam tinggi si makwe. sampai si makwe nak angkut naik tangga dari aras tiga ke aras lima pun dah termengah-mengah. kite rase si pakwe tu romantik lebih dari pakwe kite. sebab ape? sebab pakwe kite bagi bunga ros tiga kuntum je. tu pun untuk valentine yang dua tahun lepas.

bile dapat tahu si pakwe kawan kite tu kadang-kadang sanggup tahan mata daripada terlelap padahal si pakwe tu penat kerja dari pagi sampai larut malam siap lengkap buat OT sekali semata-mata nak jadi orang yang pertama yang call and wish si makwe happy birthday. pastu bagi ayat romantik dua-tiga kerat: kite sayang awak, semoga awak panjang umur, murah rezeki, cepat grad boleh kite kawen blablablabla~. kite rase beruntungnya die. sebab ape? sebab pakwe die tak pernah pun lupe nak wish birthday tapi pakwe kite tu kurang peka bab tarikh penting macam ni. anniversary aritu pun die terlupe.. camne nak kire tu?

tapi takpela kan..
kalaupun pakwe kite takde buat pengorbanan macam pakwe orang lain.
mungkin pakwe kite sanggup buat ape yang pakwe orang lain tak sanggup buat.
dan kalau kite dapat layanan macam pakwe orang lain buat kat makwe die.
mungkin kite tak dapat nak balas macam makwe orang tu balas kat pakwe die.
hoi ape ni ayat pening ni? hahaha.
biarkan orang lain. abaikan.
asalkan kite same-same rase bahagia dengan ape yang kite ade.
bersyukurlah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments :

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

piwittttttttt=D
* sila baca ala22 gaya amy search okei







nak cakap tu ja..
ok bai..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

SyAfaWaNi ♥‿♥:
witttwwiiiitttttttt!! ahaha. hoi sewel eh? ok bai!

Mint said...

Dalam hidup ni biase la kite rase camtu tp sebenarnye bnyk yg kite xperasan yg pasangan kite tu bnyk dh berkorban & bg layanan yg baik untuk kita, tp sebagai manusia kite selalu nampak kekuranggan dari kelebihan pasangan kite.

Ape2 pun tu semua xpenting sgt sbb klu baru bercinta mmg blh camtu cube bandingkan dgn pasangan yg dh lama bercinta, klu baru 1 or 2 taun, mmg blh dtg jumpe makwe or pakwe yg perjalanan 2 jam then jumpe utk stgh jam je skali pun still sanggup cube tgk klu dh lame nanti.. =)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

Mint:
kan? saya setuju. tapi kekurangan tu boleh diperbaiki. cuma nak dengan tak je. hihihi. awal-awal percintaan semuanya pun indah. semuanya pun sanggup. dah lame-lame tu masing-masing back to normallah.