berkawan biar beribu..


dan berkasih tu biarlah satu.. kan?

macam makcik saya selalu pesan. pesannya macam ni: 
kalau berkawan dengan lelaki tu pandai-pandailah jaga diri, jangan kawan dengan banyak-banyak lelaki, kamu juga yang susah nanti. yang ini mahu. yang itu pun mahu. lelaki ni kita tak boleh nak jangka. layan baik sikit je terus jatuh hati. sanggup buat macam-macam sebab nak jadikan kita ni buah hati. jangan ambil kesempatan, jangan mempermainkan hati orang dan jangan sampai menyakitkan hati pulak. padahnya nanti kita takkan tahu.

emm.. nasib baik saya yang bukan jenis perempuan cantik. senang sikit nak jaga diri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments :

farahfatihah said...

huhuhu mengapakah? cepat2 update pasal wedding lynda yer

Anis izyan Abd Rahman said...

lelaki sume tak leyh pakai~
tak suke
hahah

tentang dhila... said...

blogwalking cni.nice blog n folow awk k

Fifi Rahmat said...

ehe. betul, jgn kwn byk2 sgt yunk. nnt pening kepala. tapi kebahgiaan tu bukan diukur daripada kecantikan. cantik tu time muda je bila tua, lendur habis. tengok hati. tengok perangai. ;]

shazmonaz said...

petua yg benar..

❤ Cik Ain ❤ said...

sgt btol kate makcikmu itu.. hehe. =)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

farahfatihah:
sorry sis.. takde pic la. malu tambah segan.

Anis izyan Abd Rahman:
ahahaha. ade yang berguna. tapi nanti la. jumpe jodoh kamu tu, mesti die buat kamu gembira.

tentang dhila...:
thanks!!!

Fifi Rahmat:
i ade satu je kawan lelaki yang betul-betul punye. stock nak wat laki. yang lain tu da macam lost contact je pun.

shazmonaz:
petua orang-orang tua kan?

❤ Cik Ain ❤:
tak dapat disangkal. saya post buat ingatan kita semua. =)