awak ni lelaki ke perempuan?

seorang perempuan macam saya, bila dia geram.. die akan buat dua perkara:

iaitu yang pertama:
angkat telefon. dail satu nombor telefon. dan bercerita. meluahkan sampai hati rasa puas.

makwe: hello awak, tengah buat ape?
pakwe: baru nak tengok movie ni ha. nape awak?
makwe: saya tengah geram ngan bos ni ha. die tu potpetpot. dah la potpetpot.. pastu potpetpotpet. die potpetpot. kite ni potpetpotpet.... *sampai beberapa minit berlalu*
pakwe: dahtu?
makwe: dahtu nak wat camne. kena jugakla buat. heee.. tapi benci tau. tak suka la.
pakwe: kalau tak suka, berhenti je.
makwe: eh mane boleh.. kena tunggu kontrak abes la dulu.
pakwe: kalau macamtu, sabar je la.
makwe: ha ye la ye la. okey la awak.. kite nak mendobi ni. bye..
pakwe: okeh, bye.
dan selalu yang menjadi mangsa keadaan adalah pakwe sendiri. nak buat macammane kan. nasib baik en. pakwe boleh pinjamkan telinga. agaknye sebab die tahu kot perempuan ni kalau tak puas hati mesti kena cakap panjang-panjang lebar baru lega. maka, dia pun layankan je la. dah kate pun makwe sendiri. redha redha. haha.

tamat perkara pertama.

dan perkara kedua yang perempuan seperti saya selalu buat bila geram adalah:
 menCUBIT!
haha.. kes ni bila geram dengan pakwe sendiri.
asal geram je, cubit.
geram lagi. kite cubit die lagi.
kadang-kadang terkuat. kadang-kadang takdela kuat mane pun.
satu hari saya boleh cubit die banyak kali. cubit sampai lebam-lebam pun boleh.
sampai die tanye:
awak ni lelaki ke pempuan? dahla selalu cubit saya. lebam-lebam sampai ade bekas itam tahu?

perkara kedua ni, en. pakwe kurang faham sikit. sebab tu die tanye. hoit hoit.. saya perempuan la. mane ade lelaki. saya pun tak faham kenape saya selalu cubit die. tindakan reflect kot. awak redha je la ye. tahun ni kite cube kurangkan.. ihiks!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

haha..jgn nak cakap itu azam tahun baru u eh! ngeng! haha

.::WaNiE::. said...

huhuhu

cubit tu dah macam tndakan refleks kan?hahahha

PutRee SeJiNjaNg said...

hehhe setuju ngan perkara pertama tu...hehhe...

| RoziAhmad | said...

habisla encik pakwe makin kurus.

eh eh kene cubit boleh kurus ke? abaikan..huhuhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

SyAfaWaNi ♥‿♥:
kalau betul camne u? ahaha. support ah i.

.::WaNiE::.:
yeap.. setuju tau. bukan tak kesian.

PutRee SeJiNjaNg:
ehehehe. kan? cair taik telinga.

| RoziAhmad |:
ahaha.. salah2. bile die sakit. die akan kuat makan. so die akan makin gemuk.