conteng atau tidak?

cube tengok tangan die..
dari jauh nampak cantik..

dalam camera pun cantik jugak..

tapi kan..
saya ada satu perasaan tak senang bila tengok tangan yang bercorak-corak camtu secara real.
kadang-kadang saya rasa cantik.
kadang-kadang saya rasa geli.
haha.. gedik tak?

...Dr Yusuf al-Qaradhawi menyatakan "bahawa hukum lelaki memakai inai di kukunya adalah di antara haram dan makruh kerana ia menyerupai perhiasaan wanita tetapi inai yang digunakan untuk perubatan tidak mengapa seperti inai di ibu jari kaki yang menghidap penyakit kuku rosak."

Tidak dibolehkan juga kepada wanita yang memakai inai dengan mengukirkan inainya seperti tatu sepertimana hadis Nabi yang diriwayatkan oleh Ibnu Umar ra katanya: "Bahawasanya Rasulullah s.a.w mengutuk orang yang menyambung rambut dan meminta rambutnya disambungkan. Dan (Rasulullah s.a.w) mengutuk pembuat tatu dan yang meminta ditatu."-sumber
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments :

miss Z said...

I xminat, tp teringin nak buat. boleh cmtu? haha

farahfatihah said...

boleh kalau nak buat tp jgn berlebih2an

DalilaMian said...

dear,for pelamin kt johor tu cube cek kat sini:

http://www.attbridal.com

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

pak zali pencen dah pesan awal2...

nanti pakai inai kat jari jer....jangan dok lukis2....

✿(^^,)✿

elymzz said...

kamu tu gedik + sengal
hahahahahahaaa....
;p

PutRee SeJiNjaNg said...

kalau tak ukir..inai kat jari je lah dear...hehhehe...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

miss Z:
ha tu macam parah sikit la. ehehe.

farahfatihah:
ye baek sis. thanks for the info ye.

DalilaMian:
orait sis. thanks!!!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...
pesanan yang kena semat dalam otak tu.

elymzz:
ahahaha. well??!!! tengok la adik sape. terikut perangai sape ntah kan?

PutRee SeJiNjaNg:
a.ah.. jimat sikit kos. ehehe.

Reen Tart Nenas said...

boleh. tp i preferred the normal one. itu yg saye pakai masa kawen ari tu :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

Reen Tart Nenas:
boleh ke sis? ehehe. ntah la. kite pun pening. boleh ke tak boleh. yang basic pun, kalo merah pekat. dah cantik juga kan?