any solution?

okeh okeh.. kite tros direct kepada masalah ye.
kalau laptop:
bila kite pasang plug, die tros idup sendiri tanpa perlu press button ON, pastu tros pegi kat satu page yang die bagi pilihan sama ada tekan F2 utk set tarikh dan masa atau tekan F1 untuk set default dan tarikh tros ter-set 2006 dan masa jadi 12:00 AM tu kan. masalah die ape eh?
orang kat kedai kata: kena tukar u punye CMOS battery.

ok fine. sekarang dah tukar. tapi still jadi lagi macamtu. ade sesape tahu tak ape solution die? saya saje je nak tahu ape yang perlu ditukar. takut nanti bila pegi kedai. die suro tuka itu tuka ini. tapi keadaannya masih same. kan boleh menyebabkan hati sakit macam tu.

jangan ah bagi solution camni-beli new laptop pleeaaassseeee!!!

haha.. solution tu kena saya balas siap-siap macam ni: hulur duit pleaasseeeee.. (",)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments :

| RoziAhmad | said...

rendam laptop dgn air yang dah di rendam dgn kalendar dan jam loceng.. hahaha..

Liyana Lunia. said...

beli laptop baruuuuu ! haha serius xtahu :( ynn xdpt nk membantu tskkk