satu atau dua?

wahai readers tersayang..
saye memerlukan pertolongan anda sekali lagi. hehe.. sori la korang. lately asik minta pendapat je. da macam semakin dungu nak buat keputusan sendiri. adoiyai..
seperti yang korang sedia maklum, kalau takde hujan ribut angin puting beliung.. InsyaAllah, satu taun lagi akan tamatlah zaman makan mi-instant-jenama-maggi-ruski-pama. atau pun bila mi instant da abes.. menu akan tukar plak jadi biskut-kering-cicah-milo-panas-mari-kawan-kite-start-sesi-gosip-lapan-pusingan-nonstop. fuhfuhfuh.. camtu la life student kan? time duit ptptn tengah berbundle-bundle dalam bank. amboi.. makan lazat tak hengat. tros curang same mi instant dan biskut. hihi.. [okeh okeh saye cut sesi crap sekarang].

bile da tamat sesi studi-studo ni, macambiase la kawan.. akan start la pulak zaman tunggu-orang-masuk-minang-tepi-tangga-kayu-dah-sah-memang-i-tak-nak-jadi-anak-dara-tua-la-oiii. *blushing* kehkeh. ade hati plak nak selit sentimen oldies tunggu tepi tangge kayu.. tipu btolla dak oshinz ni.

so now, bile ade instinct macam ni dalam hati-"ishk.. dah tak lame lagi je kot nak jadi isteri orang ni. makin hari makin tua.." maka, dengan automatiknye timbul macam-macam persoalan-"eh sempat ke nak fikir time study ni?" "eh sempat ke nak buat persiapan rapi?" "eh sempat ke nak merealisasikan impian kawen stok geli-geli tu?" haha.. tengokla brape banyak kali eh yang terkeluar. memang confusela kan. therefore, saye rase macam dah patut kot plan awal-awal.. sebab bile dah plan awal, baru ade target kan? bile ade target, kite pun akan berusaha untuk capai target tu. btol tak cakap saye ni? ditambah plak ngan diri sendri yang selalu blur lambat buat keputusan. so memang afdal sangat la saye kena start thinking sikit-sikit dari sekarang. ecececewaaahhhh..

so perkara pertama yang merunsingkan ialah:
 ~*majlis walimatul urus*~

yang part wajib [majlis nikah] tu memang dah sah la kena ade.
part majlis resepsi camno lak eh?
mao gabung jadi satu je ke?
yeah.. bergabung meletop ah~~ lalala..
atau nak pecah dua?
means.. satu majlis pihak lelaki, satu majlis pihak perempuan.

saye fikir.. 
buat satu majlis resepsi je dah cukup.
boleh jimat mase.
boleh jimat tenaga.
boleh jimat duit juge..
so nanti cukup la duit saye nak hire candidsyndrome jadi O.P.
opsss... terberangan pulak!

tapi takut juge family tak setuju.

camne eh nak decide?
haiya..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments :

♥ cik mija ♥ said...

buat sekali je...hihih
kalau fmly nak buat grand2..ikut je..

Anis izyan Abd Rahman said...

ikut bjet la..
ikut family jugak~
hihi

Redbloodsnow said...

HAA...YG TANG MAJLIS RECEPTION TUH. KALAU BOLEH BERGADUNG BARU BEST KAN + JIMAT BUDGET GAKS..HEHEHE

TP ZIE NYER MAJLIS NNTI LAK, X DPT BERGABUNG. MAK DILLAH NK PECAH² :( ADEHH..HEHE

ely said...

pasal apa...
rumah lelaki...diaorang punya pasal....
rumah perempuan...
no kongsi...

♥z@z@♥ said...

bincang bersama...then make a decision..=)

syafawani said...

aiyooo..nak plan2 kawen da lupa kawanmu di sini ehh..majok ahhh gini..hoho..em wat skali je pon ok gak..sonang pon sonang..

ooo nak hire candidsyndrome aje la?
da pk ke nak hire pengapit mana? muaahhaaahaha3..

nisadaud said...

klu gabung memang jimat,
tapi tmpt laki kan selalu mcm majlis menyambut menantu.nak sambut awk lah sbg menantu rumah tu..

cik helena said...

tanak tolong!tolong carikan pakwe dulu boleh?




lalalalaalaalarikkkk

enyheartsdiamond said...

kalau kedua-dua family dekat2, buat sekali.. kalau jauh2, buat 2 kali :)

Lilianna Mardiana said...

hahaha, I pun selalu je time bukak buku nak exam ni, dok fikir eh majlis kahwin nanti nak buat tema ape ye, lol.

geram la tengok nona, asyik tunjuk pasal kahwin2 je, tu yang makin meningkat tahap gatai nak kahwin tu *ececeh salahkan tv pule

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

*dear ladies:
thanks for the opinion.
i have decided to split the ceremony.
takde gabung-gabung pun.
there will be three event la nanti. insyaAllah. hehe.