perihal belog ini

Apa nama blog dan kenapa letak nama itu?
dulu blog ni diberi name {me, myself & i} but da ditukar jadi -ai itu L.0.V.E- sebab semua entri yang ada dalam blog ni adalah berkaitan dengan kecintaan saye. saye suke perkara berkaitan wedding, so saye buat entri pasal photographer, pasal theme kawen etc. lately tak byk sangat entri yang direct menceritakan pasal life saye, that's why la tukar title blog jadi lain.

Apa nama URL blog dan dari mana datangnya idea itu?
url blog ni ialah www.oshinz86.blogspot.com. oshinz tu my online pseudonym. actually, dalam name tu ade my full name and father's name, but acronym je la which are -SHZ-. nombor 86 tu plak, bukan nombor bertuah ke ape, tapi bile ditambahtolakbahagidarab.. nanti akan dapatla tahu umur saye berape. haha.. menjawab soalan ke saye ni?

Apa method dalam penulisan anda?
alahai.. method ape eh? takde yang spesifik kot. selalunye akan tulis je ape yang terlintas dalam fikiran, ape yang saye rase menarik untuk dikongsi atau kadang-kadang tu berkaitan life gak. it depends la.. 

Penah terasa nak hapuskan blog?? Sebab musababnya?
pernah juge rase nak delete, bile tak dapat sambutan. takde follower dan takde reader dan bile earning nuffnang tak naik-naik. haha.. dasar mata duitan! kehkehkeh.. pernah rase nak delete, time tu mase lepas abes buat course berkaitan IT. actually blog ni wujud sebab course tu la. terpakse buat blog eh time tu. sebab tu ah kalo diselongkar entri yang awal2 dulu pasal computer semua. punye la skema kan entri time tu. haha.. takpe, bleh diabaikan okeh?

Pernah ahli keluarga baca blog anda?
mestila pernah.. my beloved sister bace blog ni. hihihi.. hi sis!

Apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain kata blog anda cantik? 
hehe.. setakat ni takde plak la orang kate blog saye ni burok walaupun hakikatnye memangla tak secantik mane pun. emm.. blog saye burok ke kawan-kawan?

Bila blog anda diberanakkan?
07/03/2007

Siapa orang pertama yang tahu anda ada blog?
harusla my lecturer yang sekarang ni dah jadi bos pun. seperti yang diberitahu tadi la kan, blog ni wujud adalah atas dasar keterpaksaan untuk dapat markah dalam kelas IT time tu..

Apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda di sekolah?
haha.. hello beb, zaman sekolah da berakhir lame. time tu xkenal lagi la dunia blog ni. tapi so far kat universiti ni takde la nak kecoh-kecoh sangat pun pasal blog. takde sape heran..

Sepuluh orang yang seterusnya bakal di TAG:
alamak.. part ni yang paling lemah. hehe.. taknak tag sape-sape la. boleh? tapi kalo nak, amik je la eh kat page si cantik fifirahmat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments :

Fifi Rahmat said...

thank you yunk, jawab tag. baru i tau u buat blog atas keterpaksaan kelas IT. lama ghiler ek u berblog. tabik spring kat u!!!!

eh, btw, apsal i jarang tgk u update blog da ekk

helena's said...

fuhh seb baik lah tak kene..hehe

nak tuka template nih tapi err..

Irine Nadia MaRceLLo said...

irine pernah terasa nak hapuskan blog :P

rathiqah azmira rosli said...

hye dear.tenz sudi dtg belog:)


safi ijau tuh mungkin pemalu kot tuh yg susah nak jumpa.hehe tapi safi ijau ni tak berminyak la syg.dia lebih kurg macam bedak asas gak