school oliday sudah tibe!

school oliday suda start satu ari.. dua ari.. emm.. empat ari lepas kan? teringat time kat primary school dolu-dolu. saat paling heaven time hingusan adalah cuti sekolah. melompat melompat dan melompat tinggi tak hengat.. yess.. tak perlu bangun pagi-pagi subuh dan tak perlu mandi air-tahap-sejuk-beku-otak untuk perah keringat mengayuh beskal ke sekolah. time cuti ni gak la akan selalu kena marah sebab selalu akan bermain dengan geng seblah umah macam takde ari esok. hari-hari bermain macam esok tak sempat nak jumpe. haha.. tiap-tiap ari pun akan ade idea baru nak main ape. kalo takde idea pun, tak akan ade rase jemu nak main permainan yang same walaupun diulangmain ntah ke berapa ratus kali. pastu tak ingat nak makan nasi.. tak ingat nak balik umah bile cukup waktu. dan bile balik umah comot comot.. emm.. get ready tadah tangan kena rotan. padan muke! sape suro blek time tok imam da ready nak azan maghrib?! thehe.. time tu kecik lagi. kena rotan pun lusa buat lagi. cube kena rotan sekarang? sentap woh sentap!!

tapi.. bile dah besar sket sekarang ni. time cuti sekolah je.. da menggedik nak g majlis kawen orang. haha.. memang tau dah. time cuti sekolah ni la orang semua sebok nak wat keje kawen. kadang-kadang tu.. satu ari  sampai empat lima jemputan. perut kenyang makan nasi minyak je la. tak payah masak nasi kat umah. bleh la jimat sket gas tu. haha..  bleh gitu?

ahad lepas.. oshinz kena attend dua majlis kawen. kawan-kawan satu kelas time sekolah menengah kawen, rase bersalah lak kalo tak hadir.. *~congratulation to nurul liyana and sharifah farah!!~* fuh.. naseb baek en. pakwe sanggop teman.  ni semua salah sendri. busy sampai terlupe nak set time ngan kawan-kawan lain untuk pegi sesame. walaupun dah tau mesti akan kekok nak pegi berdua camtu. tapi takpe takpe.. kite practice eh. thanks taw en. pakwe. kalo takde die jadi peneman.. menangesla i segan silu nak g majlis kawen sorang-sorang. haha.. en. pakwe, sabtu ni ade lagi satu wedding invitation la.. mao teman saye tak? hehe..

okeh la okeh la.. since semua orang pun sebok cerita pasal wedding day kawan sane, wedding day sedara belah mak, wedding day jiran seblah umah.. mari kite ubah sket topic. sebab school oliday bukan time nak makan nasi minyak sajork.. ade gak orang yang plan nak berjalan. berjalan mencari ketenangan mungkin.. meninggalkan segala keserabutan minda di tempat keje atau kekacauan jiwa di rumah untuk menghayati keindahan alam ciptaan Tuhan. hidup ni bukannye sentiasa kena-keje-cari-harta-untuk-bahagia tapi hidup ni juga berkaitan dengan tinggal-keje-untuk-bahagia. sesekali.. tak salah kan? jomla ajak family tu pergi bercuti..

dan kepada pencinta alam sekitar.. yang suke pantai.. yang suke laut. atau yang belum lagi naik firefly tu.. nak try test naik itu belon dan bercuti tiga ari dua malam di pulau pangkor dengan pakej yang terbaik dari ladang sile tekan sini. mestila terbaik sebab dapat tido kat otel lima bintang, siap dengan breakfast dua kali dengan hanya perlu bayar RM 380 untuk full package. memang sangat WOW!! it's summer break guys~  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments :

annfrendly said...

hehhe.. ann pun teringat mase kecik dulu.. kena sebat kat kaki pasal main sampai maghrib kat luar umah gan jiran... hahahaa...

memang best kalau bf dapat teman gi umah orang kawen.. adelah teman nak makan, cakap2.. kalau tak tengok orang masing2 datang gan family, bf.. rase cam tak syok pulak kite sorang..

waaa.. murahnya pakej tu...
hotel 5 star lagik tu.. perghh...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

annfrendly:
time kecik-kecik memang time paling best kan? tak perlu pikir pasal masalah, tak perlu pikir pasal camne nak tambah pendapatan. hehe..

yeap.. seronok bile ade teman nak ke majlis kawen kawan. takde la termanggu sorang-sorang.

emm.. berminat? jom la bercuti bersame. hehe..