time takde letrik adalah time meronggeng..

satu dua hari lepas kat UKM ni selalu la takde letrik. asal petang je takde letrik. blek bilik pun letrik main celup bah celup bah.. ehehe.. ape yang celup? ape yang bah ni? adoi adoi.. letrik dah serupa beskut kejap ade kejap takde. letrik ni pun satu, nak main-main pun time orang tengah struggle buat report. bile kat ofis takde letrik.. wohoho.. merdeka!! dan tros berdesup blek ke bilik dengan harapan "mari kite membuka lappy dan menaip secara gigih untuk siapkan report sepantas yang mungkin...yeayyy." wah.. bunyi macam pekerja dedikasi lah bukan? tapi kededikasian tu terus padam bile situasi letrik on off on off berpanjangan. tensi tau tensiiiii... t.e.n.s.i.o.n! taip satu baris.. laptop padam. pastu letrik on. laptop on. taip dua baris dengan semangat baru. laptop terpadam lagi. bile kali ni tak sempat save.. semangat terus pudar!! tengok tu.. tengok tu.. dek kerana marahkan letrik, pekerja tros dah tak nak jadi dedikasi. haha.. dan terus laju nodding kepala bile rumate ajak meronggeng. okeh.. babai report. next time kite jumpe lagi.

time tengah melepak kat satu kedai ni.. tetibe rajen plak nak selak-selak semua magazine kat kedai tu. selongkar satu persatu sampai jumpe "e'eh.. EH! la." oshinz jumpe magazine EH! la. bukannye terjumpe lipas ke hape sampai perlu terkejut dan express dengan caps lock huruf E & F pastu buat tanda seruan berjela-jela.. (-_-")  eh, orang takut lipas perlu ke jerit EH!! sebagai tande die takut binatang tu? kadang-kadang kalo mahu bleh juga jerit Oiii...!! kan? haha.. lari topik sudah.

eh kamu yang nak blah tu. nanti.. nantilah dulu. blom abes story ni.

okeh.. actually nak share satu fakta yang ade kat dalam magazine EH! tu je. tapi maaf la ye sebab bagi intro bukan main panjang berjela-jelaaa..

here is the fact:
Prof Simon Chapman (University Sydney) mendakwa kajian pada penapis rokok mendapati puntung rokok mengandungi hemoglobin babi. Ia dikatakan medium saringan nikotin paling efektif sebelum asap memasuki paru-paru. Menurut Chapman, penggunaan hemoglobin babi dalam penapis rokok adalah salah satu daripada 185 kegunaan industri babi yang telah dikenalpasti oleh penyelidik Belanda.

sekian.. saya melaporkan daripada kedai-auntie-nyonya-sporting. bubbye!

eh.. lupe nak tinggalkan pesanan la plak :  *~katakan TAK NAK kepada rokok!!~*

anda mungkin akan sengsara kerana rokok.. tak percaye lagi?! klik sini untuk enjoy.. eh salah.. I.N.S.A.F!! hehe.. bubbye!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments :

jfook said...

meaning that cigarettes are not halal?

.::WaNiE::. said...

ukm saja2 jimat elektrik kot

ahahah

kenwooi said...

tiada elctric really sad lah.. lol =P

Redbloodsnow said...

Akak sgt bengang taw bile lektrik xde. kompom kene senarah TNB..hahaha. keji keji. pasalnya kan...panas giler weh. sesak nafas meraba dlm gelap..hikss

ely said...

tak baik seranah TNB...
TNB ada perasaan juga dik oiii...
hehehehehe....

pasal rokok pulak....
penat bagi apa segala risalah ke maklumat ke....
diaorang dulik apa...
janji dapat lepaskan gian merokok...
tak caya sila tanya pada perokok ya....

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

majalah EH! memang syok
hehehhe bulan jun tema perkahwinan

bab rokok tu....dah habaQ kat incek jejaka...tp dia tetap isap gak...

hadoiiiii....pening2 nak bebel panjang2 kat dier

syafawani said...

weitt..ape kes reveal ronggeng tyme xde letrik?hoho..ops..auntie bek ati yang cakap "xprofesional" ada style tu?haha..i like!

Fifi Rahmat said...

i ade tag u di entry i, http://fifirahmat.blogspot.com/2010/06/al-kisah-nya-si-poyo.html

klu free jawab tag di komen section entry tersebut yer.

helena's said...

ukm!!!kite keje kat sana@!!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

jfook:
yups.. but i am not sure about it. will try to check it out.

.::WaNiE::.:
die nak bagi pekerja enjoy lebih tu. hehe..

kenwooi said...
haha.. takde la sad sangat. at least bleh kluar release tension.

Redbloodsnow:
hehe.. sabo kak. jangan emo terlampau. tengok kite, takde letrik g ronggeng. akak pun buat la. mesti bos tak marah punye.

ely:
perokok memang degil. tak nak dengar kate. konon perokok tegar. padahal membazir.. telan asap keluar pun asap gak.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
EH! mmg best. tak dinafikan. hehe. kalo die degil2 akak cubit je die tu.

syafawani:
auntie tu mmg style! da tua pun cantik lagi. rambut tu yang manttaaapppsss!

Fifi Rahmat:
beb.. i dtg blog u. tapi semua entri suda ilang la.

helena's:
ye.. kite bertemu juge warga ukm!