think think think!!

eh.. pagi-pagi yang tak brape nak buta ni da bagi publish tajuk stress macam tahap dewa. bukan reti nak bagi tajuk bahagia comel ke hape.. ehehe.. ampun dong! muffin gue.. eh. maafkan lah eh.. 

takde ah. tengah kepeningan ni.

runsing.

sebab..

rase-rase macam..
ishk.. macam semester depan complicated sket kot. tengah fikir camne nak manage keje ngan study. rase cam tak bleh nak buat dua-dua.. rase macam cannot go. serius!! duit nak tapi keje tak nak. emm bleh tak gitu eh? keje makin hari makin busy la. ade rase macam nak resign but takut gak ah bos tak lepas kan. kunun macam instinct yang bos tak bagi benti tu dah ade la.  ceh.. memang konon pun. sebab pekerja yang ni bukannye kesayangan bos. blurr memanjang! 

macam-macam betulla.

klu bleh memang tak nak extend study. sumpah tak nak! kalo terpakse pun.. tetap tak nak. tapi  till now masih lagi blur tak tau nak tulis ape la untuk proposal thesis next sem. adoiyai.. kenape perlu buat thesis ni? hee.. nyampahs kot. tak suke nak tulis. tak suke nak present. tak suke tak suke tak sukeeeee.. hee benci la! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments :

dafFodiLs (",) said...

ske ske ske....hehe...
make a best decision sis!

[z@ck] said...

serabut kan belajar dan kerja at the same time..
aku ni nk bt part time pun pikir byk kali..takut penat kang..ponteng kelas..pastu mai exam..kantoi..

Lean said...

Dropping by ere. =)

kenwooi said...

all the best in your decisions =)

.::WaNiE::. said...

you can do it ;)

if u have to choose, choose study first kot

helena's said...

takpenah rasa belaja sambil keje tapi mesti rasa stress kan kadang3..lebih2 kalo keje banyak pastu exam..

syafawani said...

fuhhh..memang sangat stress..mana ngan keja2 bertimbun..tambah2 bila family di rumah cakap dorg rindu..suh balik cuti lama2..hmm..sediy siot!!

MarlissaMusa said...

alamak..keciannya..cuba fikir side alternative lain? gaji berapa dan berapa yang diperlukan? buat study..then cari la, other alternative..for example...bizz tudung ke..lumayan tau kalau bersungguh2..jadi masa yang ader tu boleh fokus study je.. :)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

dafFodiLs (",):
eh.. ape yang tetibe suke suke ni? takde takde. takde kesukaan ni sini. hehe.

[z@ck]:
btul tu. kalo keje dan pulangannye lumayan. memang berbaloi-baloi. at the same time dapat experience. tapi takut tak terkejar je ngan study.

Lean:
yeah.. tq!!

kenwooi:
hopefully.. tq ya!!

.::WaNiE::.:
sememangnye akan kena dulu kan study. dah tak larat kot nak ngadap buku lame2. da berkarat dah otak ni.

helena's:
ye.. sangat stress bile time bos minta report dan nak disiapkan segera and at the same time kena submit esemen dlm minggu tu jugak. pergh.. parah btulla. nseb baek tak masuk spital tau.

syafawani:
sobsobsob.. memang sedih tahap gaban kot. emm tapi nak buat camne kan. terpakse bersabar. have to have to!!

MarlissaMusa:
sis.. thanks for the idea. mmg memerlukan duit since suda ade plan utk kawen. about bizz tudung tu, macam takut nak buat coz da ramai orang buat bizz tu. takut tak dapat sambutan je. saye takut nak amik risiko sebenarnye.