perlu ke?


bukan ke sepatutnye orang yang rapat dengan kite,
yang gebang kat orang,
kite ni sahabat baik die,
akan same-same happy bile tengok kite bahagia?

perlu ke nak rase tercabar bile partner kawan kite tu kejenye bagos?
mungkin juga partner kawan kite tu dah dapat permanent job..
kalo ngan kawan pun da sampai klua ayat lebih kurang camni:
"ko blh dpt pakwe keje kastam, aku pun blh dpt inspektor polis"
maksudnye ape eh?

emm.. pakwe saye orang biase je.
takde pangkat ape-ape pun.
so what?!!

p/s: manusia ni memang macam-macam ragam la.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments :

syafawani said...

cheh..baru dapat inspektor dah mcm dapat eksekutip..haha..em dia jadik mcm tu sebab tu dapat stakat tu n xlebiy..kang gebang sakan lagi..huhu

annfrendly said...

errr.. payahnya kalau dapat kawan macam tu..
seolah-olah nak bersaing dengan kita pulak.. padahal kita takde sikit pun rasa nak bersaing dengan dia.
erm kalau boleh jangan rapat sangat dengan orang camtu.. kawan boleh tapi bukan sebagai kawan baik.

sekali dua dia wat camtu mungkin boleh ignore..
lame2 mungkin TAK..
pasti makan hati

jane said...

entahlah...aku pon bengang ngan org mcm ni

dafFodiLs (",) said...

eleh macam la pakwe dia sorang yg best kn,ramai lagi yang ad lagi best tp xde pun show off mcm dia..

| A N A K A H M A D | said...

pakwe sy penganggur terhormat.. so what???

tengku_fir21 said...

biasalah manusia...fikirkah lah anda sebagai teman dia..adakah dia juga sebagai teman anda..

ely said...

eleh...
inspektor polis konon...
blah lah cakap dengan kawan tu...
setakat inspektor polis...
berapa sen sangat gaji dia...
cuba tanya berapa gaji pakwe awak...
tak heran lah weiiii.....
itu namanya sengal bercupin cupin...
huhuhuuu..
opsss terlebih pulak kan....

Redbloodsnow said...

dear...tuh dinamakan die ade PHD nyer perasaan. x baik di buat kwn org camtuh. zie pun pnah gak ada kwn sorg camtuh. sudahnya zie bye bye kan aje. wat sakit ati je nk berbanding² bagai...huhu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

manusia ni dik..
tak pernah lari dengan perasaan cemburu dan dengki.....

bersabar la dik...
yg penting kita tahu aper yg kita wat.....

kalau dengar cakap orang...sampai bila pun kita takkan bahagia....

Gyena Chobitz said...

biasalah tu...manusia ni PHD dia memang high level..sebab tu jadi lagu tu...ignore je..biarkan..janji kita happe dgn life kita skrg...

nisadaud said...

setiap org ragamnya lain2 kn..
dh ditetapkan dia dgn polis, let it be. take it as a positive way, mybe dia senang klu kwn2 dia dpt partner lbh kurg cm dia. so boleh arrange cuti sama2, pstu g buat family day skali ke..heh??

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

syafawani:
uish kalo eksekutip abes la die react serupe mak datin kot. tak yah gebang da time tu.

annfrendly:
thanks sis for the advice. memang makan ati la dapat member camtu. memule tu sabar gak tapi dah lame-lame tu.. babai la.

jane:
sape yang tak akan bengang?

dafFodiLs (",):
yeap.. tak perlu pun nak gebang lebih kalo dapat pakwe hebat camne pun. pangkat tak penting rasenye kot.

| A N A K A H M A D |:
haha.. btul tu. so what? status bukan kekal forever pun. bile-bile mase pun bleh kena buang keje.

tengku_fir21:
emm..tak tau la die anggap kite ni kawan ke ape.kat mulut kate kawan tapi kat ati takde sape tahu.

ely:
tak perlu cakap banyak.. kalo nak poyo sangat.. potong je cakap die tu n tanye camni "ade aku kesah?". pastu tengok respon die.

Redbloodsnow:
btul tu. bolayan je orang camtu. bile da takde kawan, agaknye baru die bleh fikir sendri kot time tu.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
yesss.. btul tu sis. buat pekak je la. kalo tak.. harusla sakit ati dan sakit telinga.. sape susah nanti? sendri gak kan..

Gyena Chobitz:
PHD.. memang tak abes-abes. tak pernah nak same-same happy untuk kawan-kawan. ishk.. ishk.. tak bagos utk kesihatan btulla.

nisadaud:
uish.. tak sempat nak wat family day da bergado kot. ari-ari show off, arini laki aku bagi aku ini itu ini itu.. emm pastu bersaingla kan masing-masing. yeah.. let it be. senang crite. tutup kes.. hehe.