tak perlu jadi superman

wassup guys?! i am back again dengan mood yg teramatttttt bagooosssss.. at diz moment suda bleh menari senang hati.. senang ati sebab dah khatam tengok drama 'adamaya' la. bukannye senang ati ape-ape sangat pun. hehehe. tau dah tau dah.. memang oshinz ketinggalan. busy keje weh. mane ade mase nak lepak depan tv. lepak atas katil lagi best kot. sila la paham!

mari oshinz hidangkan satu topic kupasan. topic tak besar sgt.. tak kecik sgt.. tapi yg paling penting.. paling febbbrrreeetttt.. sumpah febbrrreeeettt bile dpt spend time kupas psl satu isu ni.. isu sape lelaki paling kacak di dunia sampai bleh buat ati melting tanpe dapat dikesan ke mane jejak langkah ati tersebut menghilang di bawa arus lelaki hebat tersebut.. *okeh tipu.. mmg saje nak letak metafora terlampau..*

guys.. kupasan kali ni tidak mengambil kira lelaki tampan yang dalam list 10 lelaki diiktiraf dunia sebagai terseksi ke hape ke.. tapi setakat mengambil kira point of view sendiri. sile lupekan enrique, won bin, anuar zain, fahrin mahupun zac efron blahblahblah~~!! so jgn terlalu ambil berat mahupun obsess dengan setiap patah perkataan yg wujud di bawah. belog saya, pemikiran saye, penulisan saye, if anda suke, bace, tak suke tak pe. *tapi nak gak suro anda bace.. pakse ni!*

sometimes, oshinz rase tak perlu pun semua lelaki menjadi  
-lelaki-maskulin-pipi-licin-takde-jerawat-dress-up-from-head-to-toe-mmg-tahap-terbaik-punye- 
tapi cukup sekadar menjadi  
-lelaki-budiman-baik-hati-yang-sopan-tidak-hipokrit-tidak-panas-baran-sentiasa-concern-perasaan-perempuan-
pendek kate, tak perlu menjadi lelaki sebaik dan sekacak 'adam' [adam adamaya tu ah..]
tak perlu tau sebab..

seseorang lelaki itu kelihatan super duper kacak bile:

die mudah say sorry and thanks. dua perkataan mudah disebut tapi mungkin sukar dilafaz. tak perlu kot menjadi lelaki yang terlalu ego sampai sumer tindakan yang anda buat tu anda rase betul. memanjang betul sampai takde yang salahnye.. oh tersangat bosan la bukan kalau dapat kawan yang macamtu? dah la susah nak say sorry.. bossy lagi. nak dengar perkataan thanks??!! mesti jauh panggang dari api. dalam mimpi la beb!

[erk.. terlupe crop dari research mane.]

hey lelaki.. jika anda sayang si die, rasenye tak salah kalau anda appreciate ape yang die buat. tak yah ah memanjang bagi adiah segala bagai. sometimes, say thanks je da bleh buat awek sejuk ati. tak percaye? cube try test dulu la.. bukan susah sangat pun nak sebut 11 huruf tu- T.E.R.I.M.A K.A.S.I.H atau nak short sket.. T.H.A.N.K.S [6 huruf je.. 1 syllable kan?] tak pun nak lagi pendek- T.Q. tak salah kot kalo say thanks setiap kali si die jadi jam loceng anda dan kejutkan anda bangun tido untuk g kerja ataupun kelas. bukan kena bayar pun. paling busuk pun kena potong 1sen tak pun 10sen dari kredit. appreciate la weh sblom jam loceng anda say babai kat anda.. fikir-fikirkan!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments :

syafawani said...

kringggggg! bangun3! abeh la 30sen sy..hahaha..gila berkira..tp kalu dapat perkataan thanks tu memg dah cukup epi n ilang penat lelah tekan nombor+tahan telinga dengar bunyi tutt..tutt..bukan nk apa sgt..just enaf if si dia appreciate apa yang kita wat:) p/s: lelaki2, sila tapis ego anda..huhu

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haha.. bukan la nak berkira. tapi bleh cair tahi telinga kot dengar bunyi tutt.. tutt.. tu. kalo skali tutt.. tu takpe la jugak. pastu angkat plak cam takde perasaan. pergh..

| A N A K A H M A D | said...

lelaki berwajah licin?? hadoii cam bukan lelaki sejati je..ahak!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

dulu pernah bercita2 nak calon suami hensem...

tp hampeh!..dia lak "tidak lurus"

skang ni...terima la seadanya...yg sayang kita sampai bila2....

hehehehe

ely said...

Ialah tu...
belum nikoh...
berani cakap tulis apa kejadah,...
sekali dapat hubby yang sungguh sensitif....
nak kata apa...
simpan diam diam dalam hati ya...
huhuhuuu....
tak lari tajuk ya...
tajuk tetap yang sama ya...
hahahahahaa.......

.::WaNiE::. said...

i always smile kalau dia sms 'terima kasih'

tapi sangat sangat sangat jarang

helena's said...

cukup sekadar lelaki itu tahu tanggungjawab dia sebg lelaki =)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.heee suke ek adamaya!
.i pun sameeeeeeeeeee

.oh tibe3 rindu bakal roomate
T_____T

[z@ck] said...

ko baru khatam adamaya eyh?
nampaknya aku lebih maju dari ko.hahaha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

| A N A K A H M A D |:
haha.. dah tu? bunyi macam lelaki gay ke?

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
susah kot nak cari yang ensem dan baik ati skaligus tu.. so why not mencintai orang yang bleh mencintai kite seadanya.. sehingga akhir hayat.

ely:
kalo da dpt yg sensitif tu tak dapek la nak tolong. tapi manusia bleh berubah. so tak salah untuk mencube..

.::WaNiE::.:
emm.. lelaki memang selalu terlupe kot nak ucap thanks.. padahal perkataan tu la yang selalu buat ati perempuan berbunge.

helena's:
yeaa... tapi ini untuk tambahan markah kan? tak salah kalo nak buat awek sejuk ati..

intanurulfateha (◡‿◡✿):
opss.. jangan merindu bakal rumate anda sambil menanges di sini. nanti belog saye banjir. hehe..

[z@ck]:
a.ah.. aku baru abes tgk adamaya. tak sempat woh nak ngadap. banyak keje!! stress aku.