psssttt.. GOSSIP?!


morning guys~ hari ini saya nak kongsi satu fakta. fakta ini bukan pasal Awal memang sah couple dengan Scha. ececewah korang dua bercuti kat bali eh aritu? pastu upload pic kat facebook. kan dah kantoi. *eh.. terrrrrgossip la pulak?* okeh, mari kita lupakan kisah mereka dan bercerita fakta berkaitan gossip.

sinonimnya, perempuan sering dikaitkan dengan dunia gossip. biasala perempuan kan. asal gather je mesti ada gossip. kalau tak banyak.. sikit pun jadi la. sampaikan bila lecturer tanye pasal gossip.. ade yang sampai hati bagi jawapan-"woman's genetic". haha.. means lelaki yang bergossip tu ade woman's genetic la? okeh, itu jawapan tembak saja. jawapan yang betul ialah: "gossip promotes social bonding between the gossipers". in short, gossip is a social bonding system. ape kaitan bonding dengan gossip? emm.. lecturer saya kate, sebab kite cume akan bergossip dengan orang-orang tertentu saja. yang boleh masuk kepala. dan dari situ terbit plak terms yang specific a.k.a slang yang cuma orang-orang yang belong to that discourse community je yang faham. haha.. faham ke? 

okeh, tak faham takpe.. boleh diabaikan saja. kita cerita lagi satu fakta pendek pasal gossip. yang ini bagus untuk wanita. para scientists mengatakan bahawa gossip adalah bagus untuk kesihatan wanita. sebab.. emm.. hehe. tiba-tiba saya terasa malas nak explain. kan tadi saya dah kate fakta yang last ni fakta pendek. kalo nak explanation, sila baca sendiri la. -klik sini. oh malas eh?

psssttttt... pasni gossip yang baik-baik je ye. bubbye~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments :

syafawani said...

woitt..tawu ah japg nak g kelas discourse..perlu ke cerite discourse community bagai?muahaha

cik helena said...

okey jom gossip!nak gosip apa nih?hahaha

nasazfrog... said...

hahaha ok la tu klu dorang bercinta.......

molmolla said...

HEHEHE :) GOSIP BAGUS UNTUK WANITA? BARU TAHU! HAHAHA. THEN, JOM GOSIIP YG BAIK2 JE.

Amni said...

suka bila tau awal dan scha.. yey... gosip! Hhi..

Bukan Eciz said...

akan ku sentiasa bergosip

susudalambotol said...

gossip itu adalah salah satu terapi untuk kaum perempuan. hehe.

p/s : senarai photographer candid syndrome tu macam dah tak update je? :p

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

syafawani:
haha.. i kan semangat waja. u tak tau ke kawan u sorang ni kadang2 tu sewel?

cik helena:
kite gosip pasal artis yang name popular die tu cik hel laa.. nak tak?

nasazfrog...:
btul tu. nak wat pe sorok2 kan?last-last nanti kantoi kan sah-sah la kena kutuk.

molmolla:
yesza yeszzaaaaa...

Amni:
mesti peminat dorg ni kan?

Bukan Eciz:
azam ke ape tu? haha.

susudalambotol:
bukan setakat terapi je sis.. malah bagus utk kesihatan. caya la.

p/s: ehehe.. ye baik. nanti kite update. =)