masih nak berkira

dah kaye pun masih lagi nak berkire ke?
manusia macam-macam ragam.
ishk.. tak paham betul la.
 [-.-"]

Sesungguhnya, orang yang diselamatkan Allah SWT itu, semakin dia hartawan semakin meningkat rasa tanggungjawabnya, bahkan bersyukur kepada Tuhan yang mengurniakan harta melimpah. Dengan harta yang banyak itu mereka banyak pula mengeluarkan zakat, bermurah hati membantu orang yang memerlukan, kerana dia sedar bahawa harta dan dirinya hanya PINJAMAN dan AMANAH Allah SWT.-klik sini:sumber.

start from now onwards, mari kite same-same bersedekah. tak yah lah berkira sangat kalau nak bersedekah tu kan. why not kite share same-same harta yang kite dapat tu. kalau tak banyak, sikit pun jadi la.

Sebagaimana Firman Allah Swt yang ertinya: “(Iaitu) orang-orang yang menafkahkan/menyedekahkan (hartanya), baik di waktu lapang (banyak rezeki) mahupun sempit (tidak banyak rezeki), dan orang-orang yang menahan amarahnya dan memaafkan (kesalahan) orang. Allah menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan.” (QS. Al-Imron (3): 134)

hehehe. entri ini untuk ingatan kepada diri sendiri sebenarnya.

p/s: nanti jangan lupe bayar zakat ye guys~

till then, take care. eh.. till then, selamat meneruskan puasa. jangan ponteng okeh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments :

MOFASAD said...

yang kaya tu bagi la banglo gak pada yang merempat tu


>>___________<<

intan payung said...

budget zakat prepare siap2 hehe

syafawani said...

oho..not gud kalu kedekut2..huhu..kalu ade rezki lebiy apa slh tlg mnolong..:)

intanurulfateha said...

senyum pun kira sedekah kan kan kan? ;p

FyZa said...

mari kita mengeluarkan zakat..;)

edaolala said...

haihh marah nampak :p okey2 nanti i sedekahh dah dah u jangan marah. ahahha :p

enyheartsdiamond said...

i ada kawan yg kaya tapi berkira sedangkan i yg selalu kegawatan ekonomi ni tak de lah berkira sgt dengan kawan-kawan..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

MOFASAD:
a.ah.. bagi banglo sebijik sorang satu. seronok gak dengar camtu. ehehe.

intan payung:
yeay.. bagus la. beringat sebelum terlupe.

syafawani:
tepat sekali. rezeki Allah beri. share la same-same. bukan banyak pun.

intanurulfateha:
sedekah yang paling simple. boleh awet muda seklai kan?

FyZa:
wajib tu.

edaolala:
ahaha. mane ade marah. sekadar meluahkan je.

enyheartsdiamond:
susah kalo ade kawan jenis camtu. sakit ati tengok.