perpisahan itu..

:rlove::.P::.E::.R::.P::.I::.S::.A::.H::.A::.N::what::rlove:

ops.. please say

:pandaGeli_12:

kalau boleh oshinz tak mao sebarang perpisahan terjadi dalam hidup ni.. tak kesahla perpisahan yang camne skalipun. berpisah ngan family ke.. cinta hati ke.. sahabat ke.. fwen ke. for me, perpisahan adalah perkara yang amat pedih bile kite berpotensi untuk teros terputus hubungan dengan insan yang kite sayang ataupun pernah sayang. oh.. percayela perasaan itu adalah amat memeritkan dan menyakitkan.. sumtimes kite terpakse berlakon macam tak pernah kenalpun sblm ni.. tapi smpai bile bley bertahan? susah mao menjadi hipokrit sebenarnye.. kite akan merasakan kesusahan tu apabila kata-kata yang dilahirkan dari mulut tak selaras dengan kata hati. di mulut kate benci, tak suke tapi sebenarnye dalam hati masih ade cebisan rasa rindu kasih sayang tu. once kite pernah memulakan satu perhubungan tu why not kite stick forever? stay together -saling menghargai dan menyayangi antara satu same laen- slagi diberi peluang olehNya.. kan tu lebih baik.. at least bile perpisahan itu berlaku, perasaan menyesal tak sudah tu takkan wujud dalam diri.. takdelah nnt kamu menyesal meratapi pemergian insan tersebut jauh dari sisi.. dan menanges stiapkali membace nota luahan hatinya yang sepi serta titipan harapan supaya kamu sentiasa bahagia..

Sebuah cinta dan harapan
Menjadi debu berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa jiwa kerana kehilangannya
Mengapa terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari dia takkan kembali

Rintangan dari orang yang tak sudi
Menerima cinta dari hati ini
Menarik diri dan pergi
Membawa serpihan hati yang sepi

p/s: kalo perpisahan terjadi tanpa kite sempat ucapkan selamat tinggal tu pasti lebih saket kan?
so start from now, sayangilah semua orang di sekeliling kite ye..
~syg pd org yg kite rasekan perlu~
:sweet_23:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments :

My Blog said...

setuju sesangat... camar pernah mengalami bagaimana perpisahan berlaku dalam hidup .. apatah lagi perpisahan yang mempunyai ikatan kuat.. apa pun kita kena terima ketentuan qada' dan qadar..

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

camar:
hehehe..
mesti redha dengan ketentuan takdir.
so harus sentiase bersedia kan?
coz stiap pertemuan pasti akan berakhir dengan perpisahan..
cume kite tak tau bile ia akan berlaku..

kin said...

it does hurt us alot aite?

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

kin:
yeap.. absolutely!!

MarlissaMusa said...

huihhhsss..jiwang semacam je ni dik apsal??hehe..kes cintan cintun ke ni?? :)

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

marlissa:
ekeke.. jiwang ke kak?
part time job je tu..
bukan btul2 jiwang pun..
hehehe.. topic ni adalah mixed!
tak focus on cinta yg tuttt je..
friendship skali.. hehehe~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kak yanie pun dah penat dengan PERPISAHAN.....

makan hati dek uit...penat nangis...

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

[yanie]:
a'ah.. perpisahan mmg meletihkan.
rase kehilangan tu yg sgt tak tahan.
kecian kat kak yani..
jgn sedey2 ye.
smile olwez..
nnt tambah cun!
hehe~