takde tajuk

 sumber: qippy

saya ada satu kawan yang dia punye kesukaan adalah update saya dengan info terbaru pasal kawan-kawan. dan info yang paling dia suka update adalah siapa kawan-kawan sekolah saya yang dah berjaya bertukar status from 'single' to 'married'. paling febbbbrrreeeetttttttt okeh.

kadang-kadang dia update satu-satu. kadang-kadang tu dia update sekaligus.. contoh macam ni-"majoriti geng si 'z' dah kawen." misallah kata geng si 'z' tu ada 6 orang. kalau majoriti, kemungkinan 4 daripada 6 orang sudah berkahwin. al-maklumlah, sekolah saya semuanya gegurls. yang tomboy pun kahwin awal. apetah lagi perempuan yang tulen.. mestilah masing-masing target nak kahwin sebelum umur bertukar dengan hebat menjadi 26 tahun. ehem!!! saya pun pernah target macam tu dulu. itu dululah. sekarang target sudah tukar.

dari satu sudut yang positif, saya fikir niat dia baik: mahu berkongsi cerita dengan saya. tak dinafikanlah, saya pun tumpang suka bila ada kawan-kawan yang dah berjaya menjadi ibu pada usia yang muda. tahun ni dah merasa dapat ucapan "selamat hari ibu." tapi kan.. haha. bila dah kerap sangat dapat update macam tu, lama-lama saya rasa macam; "eh, am i a loser?" dan dia pun keep on asking me, bila turn saya pulak. hadoi.. tolonglah. boleh gugur rambut tau ada kawan macam ni. boleh dapat gangguan emosi tau tak?

eh pada saya, okeh ape umur 25 tahun tapi masih berstatus 'single' kat dalam resume.. senang sikit nak dapat kerja. haha. ke salah?

terima kasih kerana kamu sudi baca entri ini sampai habis. saya nak pergi stabilkan emosi. till then, take care guys~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments :

~ NANA ~ said...

best jugak ek ada kwn camtu...hihi

btw cepat2 la yer u naik pelamin :P

Hidayati Farhan said...

hehehe, xpe. dah 26 pon ok je baru naik pelamin. hahaha

same lah sek sume gegurl, mmg rmai da yg pregnant pon hade

farahfatihah said...

hohoho tu la motif nya dia nk tnya benda tu hehehe

fyna said...

samela..bila ramai kwn2 semua dah kawen..fyna yg singel ni terasa jugak..tp xpe..annti ada la jodoh hehe bab yang resume tu..setuju! hehe

Anis izyan Abd Rahman said...

wink3x , bilakah giliran anda~

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

hello! hello! woitt! muda lagi ok..yg penting kita enjoy! *gaya yus maharaja lawak..hahaha

Encik Psychopath said...

7 YEARS, 1 MONTH, 1 WEEK & 5 DAYS.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

~ NANA ~:
a'ah.. best. takpayah ade fesbuk pun bleh dapat info. senang cerita.

amiiiinnnn.. semoga i dapat kesedaranla cepat-cepat nek pelamin.

Hidayati Farhan:
hahaha. kan? bila jumpa ngan kawan yang sorong stroller tu baru terasa tua.

farahfatihah:
hadoilah gugur rambut la kak macam ni.

fyna:
kan? status dalam resume tu penting. takpe, rezeki masing-masing kan. tak semestinya kawen lambat tak bahagia.

Anis izyan Abd Rahman:
ehem!!! betulkan tekak dulu.

SyAfaWaNi ♥‿♥:
hahaha. weh tak tahan okeh kalo buat gaya yus tu. gelis ah..

Encik Psychopath:
alamak.. kenapa perlu capslock eh? hehehe. duit tak cukup lagi kot.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

~ NANA ~:
hahaha. best sebab tak payah ade FB pun tak terlepas update.

=) insyaAllah kalo ade rezeki i naikla pelamin cepat-cepat. tak pun tumpang nek pelamin posing seblah u.. okeh tak?

Hidayati Farhan:
kan????!!!! ramai kawen awal la sekarang ni. nyampah..

farahfatihah:
emmm.. tau sangat dah. sampai rase malas nak layan.

fyna:
status bujang itu yang mau kite kekalkan.. haha. yang dah kawen tu hado? dengki okeh. hihihi.

Anis izyan Abd Rahman:
teeeettttt.. kena ambik nombor giliran dulu.

SyAfaWaNi ♥‿♥:
ouucccchhhhh.. part yang yus tu tahan. gelis okeh!!!

Encik Psychopath:
alamak.. kenapa kena caps lock?!