desperate

bila desperate sangat nak guna duit.. rasa kalau dapat kerja jadi tukang mop lantai pun dah takde hal punye. asalkan cukup bulan dapat duit gaji yang halal, who cares?! hahaha. sounds sangat desperate la bukan?

semalam selak-selak newpapers.. sempat juga meneliti ruangan kerja kosong. terpandang tawaran jadi model. pendapatan quite lumayan. rm1500++ katanya. menarik!! tinggi mesti lepas punya. body shape rase bolehlah kot. sebab tengok peserta ANTM tu majoriti kerempeng je pun. tapi bila tengok cermin.. okeh fine. bukan muka pasaran. tak cantik macam nasha aziz. lupekan hasrat. hahaha.

pastu nampak pulak iklan resort world. kerja kat genting highland. sape tak nak weh kerja kat tempat sejuk-sejuk. tak dapat merasa sejuk oversea, sejuk highland pun kira okeh juga. tapi bila difikir-fikir.. macam bosanlah pulak. hari-hari mengadap benda yang sama je. bila cuti pun dok round situ juga. cancel!!

sape nak bagi saya kerja ni?!! how i wish i could earn much money via nuffnang ads.

sorry, ini entri ini full of crap.. stress cari kerja. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

Munirah said...

haha..kata desperate try je lah apply job2 tu :P

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

aikk? da kensel nak cari keja kat genting pulak?haha

dafFodiLs (",) said...

alamak nak cari keje jugak,nnt cuti allowance da xde,harus xdak duit utk shoping lopping hukhuk..keje oh keje...

Anna Boleyn said...

waa..kite pon tengah cari keje. sob sob sob.

oshinz said...

Munirah:
ehehehehe.. belum se-desperate itu.

SyAfaWaNi ♥‿♥:
u tak mo ikut i, tu pasal i kensel. sape nak kawankan i kat sane nanti..

dafFodiLs (",):
duit duit.. dimana kau duit?!! lalalala~

Anna Boleyn:
uhuk uhuk.. susah betul nak dapat keje.