aku terima nikahnya

wah sape yang terima nikah ni?
sape kawen?! saya kah?!!! atau anda kah?!!
cube citer.. ce la citer sikit.
hahaha.
siapa yang akan bernikah pada hari ini, tahniah buat anda.
dapat memulakan rumahtangga pada hari yang mulia ini..
=)

saya bukan nak cerita pasal siapa terima nikahnya..
tapi saya bercakap mengenai satu buku.
buku motivasi yang mencoretkan pelbagai jenis nasihat.
buku ini bukan sahaja sesuai untuk pasangan yang nak mendirikan rumahtangga je.
tapi bagi yang baru gatal2 nak bercinta pun kena baca..
suami boleh baca, isteri boleh baca.
makwe pun kena kasi pakwe baca.
supaya kita sama-sama menjadi insan yang sentiasa mahu memberi.
 dan bersyukur!!!

trilogi aku terima nikahnya by ustaz hasrizal
check it out eh..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments :

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

u jgn mengada tiba2 ja i dapat tau u dah nikah..u taw la u nak kena apa ngn i..haha

aTy _faRed~ said...

saye pon ade buku ni..siap dengan sambungan lagi.. tapi buku lame..sekarang buku aku terima nikahnya dah hard cover..lagi cantik..sesuai tuk buat hantaran jugak...
buku ni memang sangat menarik kan...:)

Reen Tart Nenas said...

buku tu mmg best! wajib baca :)

~ NANA ~ said...

nice dear buku tu!

Syima Syaz said...

yey...saya sgt teringin nak beli.
pas tu baru beli buku tun Dr. M...

JHaZKiTaRo said...

salam.. jemput2 la ke my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travel experiences ke 46 buah negara.. :)

L@dykiki said...

thankx 4 sharing..nanti nak cari.. ceh tetiba rasa nak nikah.ahahah

Hidayati Farhan said...

hehehe, tang bc buku mmg lemau la skek. ce bg twilight. laju je. ehehe. lempang sedas. ce awk bg sinopsis cket

Encik Psychopath said...

mood merenyam ke ape ni.

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

SyAfaWaNi ♥‿♥:
hahaha. mane bleh i nikah u takde. u kena ade.. sape nak temankan seblah i nanti?!!! kan u kate nak interframe..

Reen Tart Nenas:
yes!!! sangat wajib baca. dan semat dalam otak sekali.

~ NANA ~:
setuju!!! nana dah bace ke?

Syima Syaz:
buku Tun Dr. M tu belum sempat nak beli lagi. tengah pokai.. belila sis, tak rugi.. believe me.

JHaZKiTaRo:
insyaAllah.. =)

L@dykiki:
tak semestinya untuk orang yang nak nikah bulan depan je sis. yang nak nikah 10 taun akan datang pun kena baca buku ni.

Hidayati Farhan:
hahaha.. biasela tu. nak reti nak bagi sinopsis. buku ni mendedahkan isu rumah tangga. camne nak didik anak. camne nak faham susami. camne nak bersyukur. ha macam tu la. kite tak minat twilight.

Encik Psychopath:
taklah.. cume promote buku yang berguna sahaja. u pun patut baca buku ni.

Amni said...

dah baca... hihi... memang kumpul semua buku dia...=0

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

Amni:
wah.. siap kumpul gitu. kite beli sekaligus je. hehe. baru abes bace.