tercabar kah..??!!!


wahai ladies seantero malaysia..
jika anda berada di dalam situasi di mana kekasih hati anda sangat mulus.. ape yang anda rase eh?

mulus?? mulus tu adik-beradik tulus ke?
eh taktaktak..
tulus tu hati yang ikhlas..
mulus tu flawless skin ye kawan-kawan..
*eh perlu ke explain cik oshinz oi? hehe..*

bile anda lihat kulitnye lembut macam bontot bayi..
pheewwiitt pheewwiittt!!

perlukah anda rase iri hati?

patutkah anda malu?

atau paling busuk pun..

tercabar?

T____T

pastu bile tanye kat kekasih hati..
 "awak pakai facial cleanser ape eh?"
 die jawab: "kite pakai shokubutsu je la awak.."
 "oh.. ye ke? shokubutsu punye facial cleanser tu ke?"
die jawab lagi: "oh.. shokubutsu ade facial cleanser eh? takla.. bukan. saye pakai shower foam tu je."
"oowwwhhhh... T____T"

dan lagi sekali T___T
bile terfikir..
jadi lelaki sangat senang kot.
tak perlu alat make up untuk tambahkan kecantikan..
but sometimes ade yang terfikir cigarette tu perlu untuk tambahkan tahap ke'macho'an.
tak perlu membeli satu set skin care setiap bulan untuk maintain kebersihan kulit..
tak yah nak merasa kesakitan PMS dan bersusah-payah mengawal emosi yang tak stabil..

jadi perempuan memang kena fikir macam-macam ke?!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments :

syafawani said...

shokubutsu??
kohkohkoh..
gelak wehh..
adehh..pompuan pk manyak..tp laki cepat pening sebab pompuan mintak mcm2..hihi

Jijahh @ f.k said...

hisss ... ada gak specis pakai memacam benda alah kooo ... letiss .
.
pencuci muka n pelembab ... mary kay
losyen ... sbb tangan kering ...
lip gloss sbb bibir kering ...
cologne ... n memacam agi koo ...
aku yg letiss sbb tak de laa cenggitu sekali aku nye menda menda ni semua ...

aku wanita biasa said...

ok la tu...lebey suka llaki jenis sempoi bbanding yg pandai bgaya...klu dorg lbh over bgaya than kite, tu bru sy rasa tcabar...=)


btw xchange link ye!

MarlissaMusa said...

saya mengalami masalah yang sama dulu..masa time study architecture,,muka macam kawah sgt..jerawat banyak..sebab tak cukup tido..bila bf datang studio, semua org puji..mak ai..lawanya kulit bf ko...mmg tercabar dan malu...sebab dia lelaki dan i pompuan T__T

tapi, setelah i dah besar..dah cukup tido..muka kami 2-2 mulus!yeay!tapi mmg jeles...bf kak mar pakai air kosong + kapas je cuci muka..tapi 1 dot pon takde..ha...apa kess???

Mr.P said...

sabun shokubutsu kt muka?flawless skin?terasa ni weyh..hehe

farhana ghafar said...

Hoh~memang lah tercabar..~ Adeyh. hehe :P Macam mana nak dapatkan kulit yang mulus+kudus! hehe :p

ween said...

best jd perempuan. boleh main masak2, kawin2, makeup2, tocang2. jd lelaki, blk2 polis entri wan tu jaga. huu.

kalau BF kulit flawless, xjeles kut. sukaaa rasa mcm nak jilat. HAHA :D

syahira ariff said...

hasben I plak pakai safi balqis,,, wakakakaka!


huhuhuhu,kummentlaa entri baru sy
(^_______^)hee~

dafFodiLs (",) said...

heheh ye harus la tercabar,plus klu dia komen2 plak kite ni ha,nyampah =p

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

syafawani:
fikir banyak sangat sampai kepala banyak uban dan rambut keguguran. haha..

Jijahh @ f.k:
pendek kate.. simple2 je dah ye tak? makin banyak benda nak jage, makin banyak duit yang terbang melayang. syg duit la..

aku wanita biasa:
kadang2 lelaki sempoi pun kulitnye masyaAllah licin weh.. kalah perempuan. tu yg jeles!

MarlissaMusa:
pergh.. dasat tuh. cube kite pempuan apply care yang same camtu. harusla tidak meninggalkan kesan ape2. jerawat yang meninggalkan jejak adelah kan?

Mr.P:
anda terasa part yang mane satu tu Mr. P? part yang shokubutsu tu ke atau part yang flawless skin? ehehe.. ampun pak!!

farhana ghafar:
soalan tu kena tanye specialist kulit kot. oshinz tak tau ah.. coz my skin is not flawless at all. ="/

ween:
jadi pempuan time kecik2 memang syiok oh.. permainan lelaki pun kite terjah je maen skali. lelaki tak bleh maen mainan pempuan. tak macho gitu.

syahira ariff:
pergh.. safi balqis!! whoa.. sangat ambil berat dan rajin okeh..

dafFodiLs (",):
soletape je mulut die tu. byk komen plak. hulur la duit. untung-untung bleh bli SK-II. pastu share pakai skali. haha..