Kau katakan cinta gunakan akal

derita merindu ni da lame berkumandang kat radio rite? i like this song much.. and i think it sounds so relax and the lyrics are meaningful. jom kite layaannn~~ rap yow..!!


(Rap)
Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan, kau yang tak percaya
Bagaimana nak bahagia

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu
Tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..

Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
 Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya.. kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
 
(Rap)
Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan..
Aku masih terkilan
Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai

 Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

(Rap)
Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu

Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
 Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa

p/s: jangan pernah kamu mencube untuk melukai hati orang kerna satu hari nanti kamu akan dapat kembali balasannya. what goes around comes around beb.. karma!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments :

syafawani said...

sangat suwit ini song kan..love it!love it!ehe
ur pesanan tu betul3..
*sometimes risaw gak..huhu

Aeddy Asdy said...

i like this song too..mmg betul kata awak tu "relax and meaningful"..

p/s::do visit my blog and follow ok..thanks...

ielamorry said...

yup.
karma does bites~ :)

♥ nur_solehan ♥ said...

i like this sOng!!

Ms.Independant said...

karma is so sweet!
huhu

:)

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

syafawani:
perlu risaw bile satu mase dulu u pernah lukakan ati orang dengan sengaja. hehe.. really kan?

Aeddy Asdy:
btul tu.. tak bosan pun kalo kena dengar setiap minit. ok.. will terjah ur blog.

ielamorry:
bite and bite again till we are not willing to face it.. rite?

♥ nur_solehan ♥:
me too.. me too!!

Ms.Independant:
owh.. really kah?