semalam hari bumi, hari ini hari kami..

hari bumi:
semalam oshinz takde kat bilik dari pukul 4.00-9.15.. buat keje kat bilik membe. then mase berlangsungnye earth hour tu, oshinz merayap ke blok lain utk mencari printer colour. so mmg bilik oshinz gelapla kan? nak bergelap sorang2 dalam bilik mmg harapanla. hehehe. lately makin menjadi pengecutla plak.. ni semua sbb teringat crite hantu punye pasalla. antu terbangla.. antu lompatla.. antu mengesotla.. emm antu naek skateboard takde ke? *dak oshinz ni klu tak merepek memang tak sah.. i'm senget!* mase mencari printer tu, sempatla gak observe lampu bilik orang laen.. ade bilik yg sgt gelap.. ade bilik yg separa gelap.. ade bilik yg terang tapi tutup kipas n ade bilik yg penghuninye tak berperasaan terhadap kempen earth hour ni. tak kesahla.. ade macam2 care lain lg nak tunjuk kite syg kat bumi. kempen kitar semula tu 365 ari sepanjang tahun. so ikut je la kempen yg tu pun okeh gak.. hehe.. ape2pun.. oshinz sangat sayang planet ni.. sunggoh!

hari kami:
29/03/2004 adalah detik bermulanya hari kasih-sayang kami. sweet moment utk en pakwe n me.. time tu kitorang declare utk kali kedua. dua tiga ari sblm tu da declare kali pertame tapi mcm rase dlm mimpi. coz macam tak percaye oshinz suda couple dengan mamat poyo yg dulunye oshinz sendri bersungggoh2la sgt tak suke kat die tanpa sebab.. ehehe.. ha.. sekarang perasaan tu bertukar kepada cintakasehsayangrindutakabessampaikesudah. magika sunggoh! *sila jgn geli..*

dulu mase memule couple ngan en pakwe..
ayat familiar yg menerjah masuk ke dalam telinge oshinz lebih kurang mcmni la:
"tak sepadan btul psgn ni.."
"brani btul minah ni couple ngan mamat playboy tu"
"wey minah.. ukurla baju kat badan sendri tu dulu sblom nak menggedik couple ngan die"
"pkla masak2 dulu.. nnt ape2 jd menyesal tak sudah.."
smpai sekarang oshinz masih ingat lagi. memule dengar tu panas ati n tlinge. tapi lelame da lali.. orangpun da penat nak bercakap. lastly, cakap2 belakang pun sepi. ini adalah feedback pertama yg oshinz dapat bile btul2 serius bercinta seperti orang dewasa time tu. haha.. slalunye cinta monyet je. tgk kekawan ade pakwe tu nnt mule la rase cam nak berpakwe gak. pdhal tak feel cinta pun.. membe frust menonggengla bile kena tinggal ngan si pakwe tu. oshinz? ehehe.. tiada rase. adehla.. declare tu declare la kan.. cume ntah. maybe time tu bodoh2 je lagi. maklumla.. tak cukup umo..

saat bermulanya kisah cinta kami.. oshinz akui terima gangguan dari luar mmg yg hebat la. rumours datang bertimpa2.. gangguan orang ketiga.. kerapkali gakla rase down.. uiks.. klu tak strong mmg dah lame dah quit. serious tak tipu! tapi naseb baek la kami masih lagi diberi peluang untuk bersama. sbbtu bile ditambah ditolak maka hari ini dengan jelas dan nyata, kami sudah bercinta selama 5 tahun! emm sgt cepat mase berlalu. harap2 esok lusa.. Allah masih lagi beri peluang untuk kami bersama.. satukan cinta dan hati kami smpai bebila..

oshinz pun harap.. keluarga sentiasa merestui hubungan kami ni..
ssaaaaammmmppppaaiii beeeeeebbbbiiillllleeeeeeeeeeee~~~~~

dear my mom, sis n bro..
aunty hani, uncle kamarol n topiq's sisters;
"i'm seriously fall in love with him.
jangan suruh saya cari orang laen..
sebab saya tahu saya tak mampu melakukannya.
saya berusaha untuk stick dengan dia sahaja.
tapi saya tak pernah memaksa dia untuk setia.
andai satu hari nanti dia pergi juga meninggalkan saya..
saya harap time tu saya kuat untuk terima segalanya."

note kat atas tu bukan sesi repekan oshinz okeh.. that's reality. mao abadikan di blog sempena anniversary kami yang kelima. mane tahu nnt tahun keenam oshinz btul2 beri catatan ini kepada orang2 di atas. hehe.. kate anniversary so harusla ade sesi ucapan kepada orang2 tersayang.. tu je yang mampu nak buat.

dear en. pakwe

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa
Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita
Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

p/s:
en. pakwe,
ucapan utk kamu takdela..
so layan jela lirik lagu kat atas tu eh.
ehehe~
nah ni.. ros sekuntum!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments :

dafFodiLs (",) said...

uish sgt jiwang jgk cik oshinz ini ye..anyway,correction there, bkn 'CACATAN' tp 'CATATAN la sis...heheh hepy anniversary sis, wish u happy togehther wif him....

syafawani said...

eh catatan ke cacatan??
hehehe
em samat ulangtahun pcintaan yg kelima dari wani ok!
sukeee tgk u ol bhagia..
plz take a gud care of ur relationship ok..:)

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

daffodils n wani:
aiyark.. tersyilapla plak.. ye okeh.. catatan! hehe.. tq for d correction ye kengkawan..

miss daff,
nak jual taugeh ke? ahaks~
eleh, skaliskale jiwang di ari anniversary sendri.. jgn dengki k!

wani,
jage ur cikgu elok2 k.. hope both of u happy gak..

fwens, xiexie for the wish.. doakan kami sentiasa k.

ely said...

bercinta sembunyi sembunyi kan...
kan lelama pecah lobang...
ambil kesempatan bila time aku balik kg...
aku lah orang yang last tahu minah ni gi beraya..
mamat tu ambil dekat depan surau...semua tak berani buka mulut nak cerita dengan aku...
pasal...apa kes...belum ada kes aku telan orang lahhh...

;p

t00feak@MYsahabat said...

emm ape2 pun thanks cik makwe.. emm i love u so much t00...

emm pade k.ely, maaf la klu berahsia time tu tp bukan berniat nk tipu or suke2 nk berahsia tp biase la, masa tu kami sedar cam agak awal gak kami ni ade hubungan so takut la timbul salah faham or ape2 pun.. so ngan keadaan yg kurang matang time tu kami telah ambil keputusan tuk merahsiakan wat sementara waktu...

jgn marah yee =) ...!!

ely said...

Faten,alif,dayah,abg,kak ani mak,pipin,lina,yana,kak yu semua tutup mulut...apa kes...
aku orang last dapat tahu...
itu pun dah nak jumpa raya lagi...
baru eden tahu...
bila tanya ada bf taknak ngaku ya...
huhuhuhuhuuuu....
tak berani menghadapi keadaan ek...
kalau aku tahu..potong duit belanja...
hahahahaa........

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

eh.. mane ade dah nak jumpe raye lg. haa.. ilang ingatan la tu. sape suro garang sgt.. sendri mau ingatla sis.. haha.. ala time tu tak bersedia lg nak wat pengakuan. ekeke~
tak kesahla kan tau lambat ke cepat. yang penting time tu kite da abes spm.. =P

QueeN said...

wooooo...
sudah lama tak masuk di sini..
ada berita baru eh...
wahhh incik pakwe senyap² je ko eh..
patut lama menghilangkan diri..

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

ekekeke..
kitorg busy la queen..
i busy exam..
en. pakwe busy kumpul harta..
kan en. pakwe?