before & after

last week adalah hari menyibukkan diri dengan sgale macam hal.. bz bertekak, bz memerah otak.. bz bz bz.. tiada yg lain melainkan bz je la. i'm busy like a bee!! tu yang bertimbun2 en3 lagu yg sesuai dgn mood duka lara menahan jiwa. tiada kesempatan mau ber'SPA' di blog sendri kerna tiada mood dan tiada waktu. mood dan waktu hanya ditumpukan kepada segala kerja yg semakin ari semakin bertimbun.. dan oshinz adalah berperasaan semakin ari semakin menyampah coz keje tak jugak surut2.. menyampah kat keje je okeh bukan menyampah kat lecturer.. kalo ade rase pun kena cecepat liquid sblm merana-menanges-tak-lulus-exam coz ilmu tak diberkati.. hahaha. sangatla dugaan utk memaksimumkan kesabaran. huh, letih! kepada sesape kat sini yg bakal graduate n mau menjadi lecturer.. oshinz harap sila la faham dan kena faham yg kami the final third-year students ni banyak keja nak dibuat. kami memfokuskan segala tumpuan kaseh sayang kepada project paper tu je.. hehehe. ececeh.. tetibe plak mcm menjadi wakil suara hati students yg gabra abes coz da masuk bulan mac masih lg tak proceed ke chap 4-analysis.. so pesanan kepada kamu-mr/miss lecturer yg baik ati, please la kasihan kat seniors n pass je esemen yang berciri2 adventure n challenging kepada juniors. mesti nnt students tmbh sayang. hehe.. buley gitu?

okeh.. cukup sudah segmen luahan rase rayuan gombal. skrg nak crite psl satu esemen yg telah disiapkan dengan jayenye.. pheww.. bley menarik nafas lega tapi sukatan kelegaan adalah ditahap suku ye. suku pun okeh kan daripada tak dpt menarik nafas langsung.. harus bersyukur tu! minggu lepas oshinz n d geng kena produce poster untuk comparative literature. ha tgk tu ade tulisan literature kan? so jgn buat2 tak tau plak yg kitorg berpenat lelah mencari gambar yg bersesuaian hanya untuk course literature. esemen membuat poster ni bukanlah sesuatu yg asing bagi kami coz spjg oshinz study subjek literature ni kami da produce tiga poster. walaupun muke kami ni tak berpotensi untuk menghandle photoshop setaraf dengan pakar tapi kami akan lakukan ape saje untuk menghasilkan poster yg menarik..

actually, kami bukannye kreatif bab nak memvisualkan cerita drpd teks kepada poster. memang dari dulu la.. asal sampai bab nak bincang poster je. u pndg i, i pndg u.. then speechless. hehe. no idea! memanjangla kekontangan idea. kami xminat literature.. tu yg jd camtu. tapi naseb baekla gak tetibe idea merepek oshinz diterima oleh geng.. tu pun sebab ternampak pic grave kat lappy wani. mmg merepek kot coz agak susah nak mendapatkn pic yg bersesuaian.. kali ni kami kena produce poster yg size A2. size A2 adalah lebih besar drpd saiz A3 ye kawan2. so wani kate kena cari pic yg bersaiz lebih drpd 500 megapixel. thanx to wani coz bersengkang mata mencari pic. oshinz pun tlg gak cari pic tu. tp saje je nak say thanx to wani. *ehehe..nak jugak gtau kat sini..* mase sibuk2 cari material utk poster ni, miss daff demam so kami-kawan-yg-baek-ati tak nak push die sgt. nnt die tmbh demam pulak. so die tlg beri idea utk bahagian quotation. yani plak tlg decide mane yg okeh bile oshinz n wani pening kpale nak wat pilihan. eh lupe nak cakapla, theme poster kami kali ni ialah 'DEATH'. hehehe. poster ni dijayakan dengan bantuan seseorg yg baek ati. wani, please say thanks to him ya.. eh, kenape minta tlg wani plak say thanks? uiks.. adalah!! wani, kenape kamu yg kena ye??

so, oshinz ade sertakan skali sgale material yg kami collect dan hasil kerja kami. hehe.. saje je nak publish coz bangge dengan hasil kerja gigih kami empat sahabat. nak menghasilkan 1 poster yg siap print pun susah tau. penat coz setengah hari ahad kami menerjah ke kajang untuk print poster ni. sudahla penat buang mase menunggu bus yg lmbt tu. name je rapid tapi bus mini yang kokak tu pun lagi laju.. *time ni mmg rase mcm service bus mini lg baek drpd rapid coz bus mini berderet je masuk ke hentian kajang tu. cube tgk bus rapid 430.. 1 jam tunggu baru ade.. hampehs!* pastu penat mencari kedai print yg buka ari ahad. kedai print yg ade tu pun print rosak. ape kes la.. tapi naseb kami mmg baek coz at last, jumpe kedai yg pintunye buka pun ala2 kadar je.. actually, kat depan pintu kedai tu tulis 'ahad & cuti umum: tutup'. tapi kami buat2 mcm tak reti bace n try call no kedai tu. cube naseb.. kot manela tau orang kat dalam tu mau angkat call kami ni kan. uiks.. pucuk dicita ulam yg datang. apek kat dlm tu bukan angkat phone tapi buka pintu, tanye kat kami yg tak phm bahase ni mau ape. ehehe.. nak wat camne kan. setelah kami menebalkan muke merayu kat apek di kedai 'one stop printing house' tu.. die sanggup tolong. haha.. memang lega gile la time tu. tak kesahla apek lu nak cas brape, kitorang sanggup bayar. asalkan keje kami settle!! naseb baik la ade apek tu ntah tokei ke pekerja pun kitorg tak tau.. apek, xiexie!!

:: BEFORE ::
1
2
3
4
5
6
7


:: FINAL ::

*drum roll...*

+the poster of comparative literature+
.:Tuesdays with Morrie & Tuesdays with Bapak:.
p/s: hopely, kami dpt A utk poster ni.. AMIN!
hehe.. korang rase layak ke?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments :

wAni Here said...

wow!!!haha

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

ekekeke.. wow utk diri sendri ke ni?

dafFodiLs (",) said...

osHinZ!!!!
hehe time kasih di atas kredit yang tuan hamba berikan kpd beta wlaupun keadaan di kala itu tidak berape mengizinkan beta utk memberikan yang terbaik kuikui...
**baru pas wat literature kn,2 ayt berbunga2 =p

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

daffodils:
oh.. itu tidak mengapa wahai miss daff. beta amat memahami saat2 kegeringan tuan hamba itu.
arakian, beta tiada menyimpan apa2 perasaan tidak senang terhadap tuan hamba.
hahaha.. sudah! hentikan lakonanmu.
ade nnt kena kerah buang negara.
well, i ok je.. as long as u cepat sembuh. hehehe.
*ini ayt bodek utk diminta belanja kfc.. miss daff segera tunaikan!!*