help me plz!!

:cinonet_15:
wargh.. tolong tolong!! somebody please help me.. oshinz bermasalah lg ni. [i think final sem is killing me..*ha.. boleh ke gitu?*] eh btulla.. lepas satu, satu lg prob timbul. non-stop eh.. serius oshinz tarak tipu. now, oshinz tgh bermasalah ngan penggunaan SPSS. erk.. ape kejadah tu? hehe.. SPSS tu ialah Statistical Package for the Social Sciences. bendealah ni diguna utk analisis statistik. slalunye akan digunakan oleh researcher yg wat quatitative research --> research ni melibatkan survey dan juga jumlah respondents yg ramai. selalunye researcher guna questionnaire utk collect data. bile da abes collect data tu baru la key in data ke dlm SPSS ni. ha.. tu ape yg oshinz phmla tp kalo tersalah fahaman tu hampunkan gue n kepada adik2 yg ade angan2 nak wat survey research tu silala amik tau dari skrg n nak tau lebih lanjut sila la rajin2 google sendri k. klu tak korang akan rase kepeningan n kesusahan nak handle bende tu mcm yg oshinz rase skrg ni.
:43:
:#16:
da demam ni mengadap laptop.. beku otak la camni tak tau nak proceed camne. adeh..!! so kepada sesiapa yg da tahap profesional tu tlg la gtau camne nak godeh SPSS ni. stakat ni oshinz baru tau camne nak cari frequency je. pastu nak cari perbezaan nilai antara ethnics-chinese and malay-tak tau camne. nak masukkan dalam bar graph utk tgk ethnic mane yg ade integrative motivation or instrumental motivation. hehe.. ala korang pening da ke? tak gtau tajuk research tetibe da nak crite isi kandungan. ntah ape-ape btulla oshinz ni kan.. okeh, meh sini oshinz kabo.. i'm doing a research that entitled "THE MOTIVATION TO LEARN ENGLISH AMONG MALAY & CHINESE STUDENTS OF THE FACULTY OF SOCIAL SCIENCES AND HUMANITIES, UKM". see.. kat tajuk pun da tau kan oshinz nak bezakan chinese n malay. *da terang lg bersuluh kan?* tu la skrg ni probnye.. tak tau camne nak produce bar graph gune SPSS tu ha. last sem lec da ajar camne nak wat n bg notes.. tapi oshinz rase cam tak membantula plak.. i'm quite slow dlm hal2 camni. kena ade org explain one by one baru bley wat.
:04::04:
letih+pening da pk.. pasni beruban la kepala. asik dok pk je. so kepada bloggers yg singgah sini yg bersimpati dgn prob oshinz.. eh lagi satu, yg pakar SPSS.. *yg tak pakar pun okeh, asalkan korang tau nak explain cmne nak wat benda yg oshinz nak wat tu.* please leave a msg for me. please!! let me know. tak baik tau kedekut ilmu. sharing is caring.. *o'oh.. jgn caring terlebih sudahla ye.* nnt dapat pahala tolong org dlm kesusahan.. *ceh.. mcmla org laen tak tau.*
:110:
tolongla eh.. sgt btul2 susah ati ni.. lg 4weeks nak kena submit smua chapters.. haiyo2.. sgt takutla. tension di tahap uncontrollable btul. en pakwe.. mane kamu? tolongla awekmu ni ha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments :

:: p R i n c E s S _ N :: said...

alamak yunk..mende tuh...x dapek nk nolong r gni...chaiyok yunk...

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

princess_N:
SPSS tu untuk analisa statistik..
hehe.. takpela.
tq ye princess_N..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

alalalal cian nyer dier....
takpe2 dik...
all da best k...hehhehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

intan payung said...

hye you...i pown ade mslh nak wat analysis...i lg la xpkai spss..tp still susa uwawawa tension gaban.

dafFodiLs (",) said...

huhu sis same2 la kite suffer ye?.chaiyok2!!!!

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

yanie:
hehe.. kesian btul kat kite ye kak..
i'll do my best!!
thanks for ur concern..

intan:
ha.. btul3..
gaban pun tak tension cam kite kan.
adus kesian sunggo la kat kite ni.
takpe2.. usaha lagi.
chaiyuk2!!

daffodils:
yes.. suffering pun still maintain cool babeh..
tomorrow never die..
hahaha~
but tomorrow i'll be insane.
project paper punye psl i stay tampoi la sat g..

nisadaud said...

ciannya..kena rajin menggodek..i'd use this software last year..its easier when u hv the guts to godek2..u hv 4 weeks and its more than enough..bole kuar graph n chart klu nk..chayok2..

ely said...

Hodoh betul gambar kartun yang mula mula tu...macam muka ko masa time tension...hahahahaaa

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

nisadaud:
oh ye ke.. thanx coz nak tolong.
ko la kawan aku dunia akhirat.
hehehe..

ely:
ehehehe.. la ye ke huduh? baru tau..
kesianla sis ade adik huduh.
naseb baek tak tuko jd hulk..
klu tak lg la huduhs..