ati saket

korang sume..
kalu tengah saket ati buley tulis blog tak?
mesti nnt oshinz penoh emosi..

bile ati saket,
emosi tak stabil,
marah mesti mau lebey,
sabar lenyap ntah ke mana..
tapi kan,
kekadang tu rase cam buley je sabar.
tak sampai ati nak marah2..
sebab orang kate kalu marah2 nnt cepat tua.
wargh.. tak mo la tua sbelum usia!!
tapi kan,
klu dah banyak kali tu camne nak kire?

oshinz geram sangat bile orang datang lewat daripada waktu yang dijanjikan.. serius geram, pastu mestilah ati pun saket, pastu tiada mood, pastu.. pastu? paham2 sendirilah kan.. haruslah nak marah.. cube cakap kat oshinz sape yang buley lagi bersabar bile janji pukul 10 datang pukul 1? ha sila angkat kaki.. oshinz nak bagi salute spring kat orang tu.. caya la!! pheewwiiittttt..

orang yang slalu lewat tu takde rase ape-ape ke? rase bersalah ke? rase nak tobat ke? ye la kan.. kate tahun baru, azam baru.. takkan takde sedikit rase mahu berubah. yes i know.. bile dah menjadi kebiasaan sangat susah nak berubah. oshinz pun slalu je datang lambat ke kuliah. kalo lambat 10minit tu.. masih buley tebalkan muke, masuk lecture hall ambil tempat belakang skali. tapi kalo dah lambat 20minit tu.. harapan untuk masuk lecture hanya tinggal kenangan.. hehehe.. mesti la takut!! time tu memang sangat mahu bertukar menjadi invisible.. oshinz bukan sengaje mahu lambat ye.. kekadang tu terbangun tido lambat. kekadang tu bus yang bergerak macam siput. kekadang tu penumpang turun naek bus sangat bersopan. so nak kate ape kan?

alahai..
kan oshinz dah kate,
kalo oshinz marah mesti penuh emosi..
kan dah terbuka pekung di dada.
ececewahh.. hehehehe.

geram punye pasal.. sementara tunggu pukul 1 ni. oshinz on la lappy.. on YM.. on blog.. on lampu.. on kipas.. ops.. terlebih sudah!!

sebaik saje on YM.. ani msg. wani msg. haruslah mereka kepelikan kenape oshinz tak keluar lagi. semalam mase oshinz cakap nak klua pukul 10 pagi. mereka buat muke pelik je.. hehehe. kenape korang? pukul 10 pagi tu awal sangat ke? tengokla sekarang.. kawanmu masih di sini. masih di bilik. masih di depan lappy. masih menaip. masih memblog. masih.. adakah? naseb baek dah mandi awal2. kalo tak harusla malas mahu keluar.. daripada wangi2 sudah seperti tiada bau lagi dah sekarang ni. tak suke betul.. naseb baek rumate oshinz ade kat bilik. takde la busan tunggu sorang2.. hehehe. macamlah rumate oshinz ade hati nak temankan oshinz menunggu kan? perasan je oshinz ni. ahh lantakla nak perasan pun kan.. tak de sape kesah pun.

maka.. berlangsunglah part lepas geram kan. bukan dengan en. pakwe.. tapi antara oshinz dengan wani. bukan bersumo tapi setakat sesi luahan rase nyataan jiwa je. tapi tak dapat nak share kat sini sebab dialog kami di YM tu dah lenyap. ini sumer wireless punye pasal. kejap ok kejap bengong. tapi tak pe la sebab kami pun banyak merepek dalam tu. biasela kami ni memang suke merepek meraban. tapi yang pasti kami lepas grad nnt adalah bercita2 mahu together2 mencipta bom. bom special khas untuk buah ati.. bom penuh rase cinta weh.. ha nak letak kat handset pakwe masing2.. then bile mereka tak angkat di saat kami call lebih daripada 5x.. handset mereka akan meletop!! kedebomm!!!

haha.. bior opocot teros!! opocot je tapi bukan kiok teros okeh. bior mereka tensyen abes bile handset mereka meletop.. baru padan muke. okes la tu kan.. at least kami masih lagi berperikemanusiaan. tiada melibatkan pengorbanan nyawa sebab kami tak mo jadi janda awal2. xmo jadi solo berhias.. bak kate wani janda vogue.. tak sanggup taw!! operasi ini akan dibuat secara rahsie.. tanpe pengetahuan pakwe masing2.. adakah ini rahsia kerajaan anda? yes.. INI RAHSIE KAMI!! anda berminat tak? hehehe. kalu nak bom tu nantilah kami pikirkan steps bagaimana mahu buat bom tersebut. google dulu ke.. tapi anda kenalah pikir banyak2 kali sebab kami ni mahasiswi pengajian bahasa inggeris.. bukan ahli kimia mahu pun apa sahaja kelulusan yang berkaitan dengan penciptaan bom itu. sebab kalu ade kejadian yang berlaku bukan seperti yang kami rancang.. kami tak berani nak tanggung. hehehe. kami buley tolong saja ya..

okesla.. apa yang pasti di saat ketika ini, oshinz mahu membuat kesimpulan bahawasanya oshinz tak suke nak menunggu orang yang lewat2 begini. takut nanti tak boley nak sabar. oshinz tak suke taw! wani pun tak suke.. rumate oshinz pun tak suke gak ye.. kami tak suke la. letih mau tunggu! tolong la paham ye.. kamu suka ka? kalo stakat lewat 10-15minit tu maseh buley diterima sebab oshinz pun slalu je lewat dalam tempoh yang begitu tapi sekarang sedang berusaha mahu lebih punctual sebab sudah tahu bagaimana rasa saket menunggu. oshinz nak kluar dah ni.. denda ape yang sesuai untuk en.pakwe ye? pancitkan tayar kereta die ok tak? hehehe..

p/s: sekarang sudah cool.. tadi je hot! peace no war..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments :

Bunga Binti Nordin said...

bunga link kan kamu...
hope kamu juga..

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

thanx bunge..
nnt oshinz link kan bunga juga ye..
visit my blog always okeh..

kutik said...

hahahawawaahahahahaaaaa.........
sendiri mau ingat lol....
lu punya olang mana ala lasa serik lol...
sulah manyak kali kena lol.
aiiyahhh..
lu pikir lol..

;p

Benrauf said...

salahkan diri sendiri dulu

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

kutik:
hehehe.. well mane ade manusia perfect kat dunia ni.
menerima pasangan masing2 seadanya adalah penting untuk satu2 hubungan itu.
so buley ke kate emm.. no comment loh!!

benrauf:
kenapa mau salahkan diri sendiri dulu? haiya.. tidak pahamla. maybe hukum karma kot. i got the lesson already.. so tak kesahpun sangat sebnarnye..