alamak tertinggallah..

29/12/08: berdialog di dalam kreta on the way blek UKM
etot: bu, bantal busuk adek mane?
sis ely: ade atas tu.. ambilla sendri.
etot: ibu ni..
oshinz: alamak..!!
*ekspresi muke seperti mahu menanges*
sis ely: nape?
oshinz: bantal busuk kite.. tertinggal.
sis ely: la, td kat umah sis ingat nak tanye tapi bajet sendri da ingat.
oshinz: ala.. terlupela. patut ade rase cam tertinggal something td..

masuk arini, maknenye dah seminggu lbh mata oshinz lena tanpa aksesori-perlu-ada sebagai pelengkap tido.. ingatkan nak balek kampung esok. tapi ade masalah teknikal pulak.. sis ely cakap blek nnt je time cuti tahun baru cina tu. adeh.. lame lagi la.

sangat tidak best bile tido takde bantal busuk tu. tak syiok coz tak ley nak feeling2 dulu before lena. tido pun asyikla nak terjaga. hee.. sangatla menyampah. *geram geram geram*

en. pakwe pernah tanye "tak malu ek dah besar2 pun masih ade bantal busuk?"
oshinz pun jwbla "tak malu pun, biarla.. bantal tu mak yang buatkan. jeles!"

perlu ke malu? hehehe.. oshinz tak kesah pun orang nak cakap ape.. mestila semua orang ade bantal busuk mase dolu2.. kan? cume mungkin tak kekal sampai beso. so what?

aritu membe oshinz ade dapat teddy bear besar dr pakwe die. die letak elok2 je kat penjuru katil.. oshinz sangatla geram tengok teddy tu.. cute weh!! tetibe rase jeles plak.. sbb en.pakwe takde pun bagi. (hehe..bukan die tak nak belikan, tp oshinz yang tak kasi die beli).

best ke ade teddy bear tu? ntah.. tak tahu sebab oshinz tak heran sangat ngan teddy bear. tak minat nak letak atas katil sebab rase macam semak je. semua teddy yang oshinz dapat semestinya selamat diatur dan disimpan dalam almari.. seperti tiada rase mahu memeluk teddy ketika tido.. bermimpi lebih indah dengan memeluk bantal busuk. takde la rase rimas dan lemas dengan bulu segala.. hehe. betul ape..

p/s: wargghh.. sangat rindu bonda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments :

QueeN said...

tido dgn tedy bear lagi syiok wooo...

ely said...

ahaa lah terlupa pulak yang bantal busuk hang tertinggal...
nanti kawe tanya abg norli ada turun putrajaya tak..
kalau ada kawe tumpangkan batal busok dengan hp sekali ya...

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

ely:
ha tau takpe.. tak best tulla takde bantalnye. seksa yang amat.

queen:
ye ke? tak penah ade rase la queen. takut lemas ngan bulu. nnt ade kang mati tercekik bulu teddy kang.. hehehe.