cerita tahun baru

satu, dua, tiga...
eh, lagi tiga hari akan menjelang tahun baru la..
ape ye azam baru?
pasti ramai yang sudah siap senaraikan azam tersendiri.
mesti berkobar-kobar ni..
ape crite dengan azam yang lame?
sudah dilaksanakan segalanye?
kalau ade azam yang tak settle tu,
rasenye tak salah kalau forward ke tahun baru..
bukannya ade sesape yang tahu.

entri ni diwujudkan lebih awal
bukan sebab oshinz berkobar-kobar nak sambut tahun baru.
*sila jangan salah anggap*
tapi kerana oshinz dah nak balik semula ke UKM,
menjalani semula kehidupan sebagai seorang pelajar.
*baru rasa sangat takut untuk menghabiskan project paper*
maka bermulalah fasa-fasa derita,
apabila terpaksa mengadap assignment
yang boleh tahan menyakitkan otak..
dan
kerana kadang2 tu
kurang tido
kurang makan
kurang waktu
pendek kate segala2nye kurangla..
*bukan nak mengadu naseb tapi just nak story je*

oleh itu,
kepada adik2..
*wah.. oshinz sudah perasaan menjadi kakak..*
sila membuat persediaan mental dan fizikal
sebelum memasuki mane2 institut pengajian tinggi
sila kuasai bahasa inggeris
supaya anda tidak berasa susah
sehingga timbul rase:
"i want to quit!!"
*janganlah rase begitu*
sila nyahkan perasaan itu segera..
kerana kita perlu berusaha
untuk membuat yang terbaik,
dan jangan pentingkan diri sendiri!
kasihankan ibu bapa yang mengharap,
yang sanggup mengeluarkan belanja yang banyak,
untuk mase depan kita..

so,
kepada students,
sempena tahun baru ni..
selamat mencipta kejayaan demi kejayaan
yang memuaskan hati anda dan ibu bapa.

"dan ingatlah,
tidak ada kejayaan yang besar,
jika kita tidak menghargai kejayaan yang kecil"
(kata2 ni oshinz cilok kat dara.com)

kepada en. pakwe,
thanks a lot for
being the most understanding person
and always support me..

*let's countdown together*


~~SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU!!~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments :

kutik said...

betul tu betul(bila bercakap ikut gaya upin dan ipin ya)jangan lupa..
apa yang oshinz bebel dekat atas tu...memang ada benarnya...
sokong sangat sangat...
anak anak yang sengal aje yang xtahu menilai susah payahnya mak bapak nak cari duit...untuk tanggung kos ke U...bukan setakat sengal...cangap pun ya...

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

kutik:
yea yea.. ade orang sokong kite.
ni yang suke nih.. hehehe..
ops ops.. nak tanye sket. cangap tu ape?

kutik said...

cangap tu adik beradik kepada benggong..biol...bigau...sangap!!
heeheeheehee!!