dengar ckp bonda

oshinz ade satu story neh..
pasal ank sdare oshinz yg sgt nakal n aktif terlebih
(ntah makan ape smpi terlebih dos agaknye..
energetic thp melampau).

jap nak introduce empunye diri..
name die aziq ataupun klu nak pronounce ala gedik sket --> a-jiq

[wajah kesayangan hamba]
left to right-arif, aziq, hakim, ira


::D.I.A::
~umo 6 taun~
~anak sdare oshinz yg ke-6~
~jenis yg tak reti dork diam~
~sekejap merempit ngan beskalnye~
~sekejap berguling ala2 wrestling ngan adiknye~
~mulutnye kalah pak nil yg best tu~
~potpetpotpet xbenti ckp~
*pening kpale bile tgk*

then,
aritu die xdengar cakap ibu die..
ibu die kate:
"abg, jgn maen beskal tu..
beskal tu rosak, nnt ibu nak p btulkan.."
die bley wat pekak je
smbil dengan slumbernye die naek gak beskal tu..
skali tu terjatuh
*gedebuk!!!*
(ye kite sessuwaikan sound-effect dgn bdnnye yg 33kg tuh)
yg tragiknye..
dahi die terkoyak (daging terkeluar sket)
kna bucu pagar yg boleh tahan la tajam..
mak ai.. ngeri x ek?
(ishk naseb baek la oshinz takde time tu)

bile p klinik,
doktor pun bertukar menjadi tailor..
hehehe..
xdela smpi menjahit sehelai baju ataupun seluar
tp stakat menjahit dahi sebanyak 4 jahitan
die menangis mengalahkan pompuan
ayah die plak da pucat
(sbb xley tgk darah nnt pitam)
adoiyaii..

oshinz ckp kat aziq:
alamak abg, pasni bley la jd pirate!!
dah tak ensemla camni..
die:
*diam je.. n senyum*

so
pengajarannye kat sini..
(ye sile jgn skip perenggan di bwh ni..)
-sebab nak suro anda sume lekatkan frasa-frasa di bawah
ke dalam otak memasing-
.
.
.
d moral value of d story is;
jangan tak nak dengar ckp bonda
nnt jadi ape-ape
kan da susah
bile bonda kate jangan tu
jangan la nak ngengade buat tak tahu
ataupun wat pekak
nnt pekak btul2 baru tau..
takpun kena sumpah cam tanggang tu
ha.. ade brani?
time tu menyesal pun xde makne..
paham tak murid2?
hehehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments :

kutik said...

kesian kan kalau anak anak tak dengar kata ibu ayahnya..
dapat balasan yang tak diduga kan...
baru aman sekejap..
berapa hari dia boleh dok diam ek?
heheheheeee....
ingat tu murid murid..
cikgu oshinz dah buka kitab!!!
heeheehee

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

kutik:
wahaha.. itula kan bile cikgu yg ni da bukak kitab, ustazah kat luar sane menanges tak berlagu wa cakap same lu..
emm.. diam apenye.
stakat tobat ala2 tau buat tu..
dengar kate kejap je.. sebab saket..