ketahuan

sedang asyik saya melaha di cubicle, rakan sekerja saya datang menyapa; "i like your blog. cute." kata-kata itu saya balas dengan senyuman tapi senyum versi kelat. heh. sebab malu hoi. rasa macam nak menyorok bawah meja. rasa macam nak sorok muka dalam tanah.

sepanjang tempoh saya menulis blog, only few people knew about it and read almost all entries. such as my husband and close friends. ada juga dua tiga orang officemates yang tahu. itu pun sebab mereka pun berblogging juga. i didn't expect others will know about it. hehe. saya terlupa; mulut tempayan boleh ditutup, mulut manusia bagaimana menutupnya. #senyum.

saya lebih suka begini. tidak terlalu mendedahkan identiti. tidak menjaja cerita yang tidak real. watak saya dalam dunia belog ini bukan fantasi. walaupun mungkin ada sedikit perbezaan karakter, tapi ya, this is what i am. tiada misteri mana sangat pun. till then, take care guys~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments :

aswadz said...

sama la. aku pun mlau gak bila ada rakan kerja yg tau aku ada blog. kawan blogger aku sumer jenis yg aku x pernah jumpa.

Rapunzeel Cikilolo said...

orang bace blog aku, aku tak kesah...

tapi diorang jarang cerita kat aku...

diorang salu jd silent reader je...

:)

Lydia Miza said...

Org yg rapat ngan saya pun jarang baca blog saya. Cuma pembaca setia je dtg baca

cha said...

tak kisah dorg nk baca blog kita tp jgn kutuk belakang dahla

Miss Volvo said...

memang malu gile bila officemate tau kite ada blog. malu yang tak terkata-kata huahuahua.

[az azhari]™ said...

ehem ehem :)

Cik Yanie (",) said...

saya pun selalu bace belog awak walaupun saya tak tinggalkan jejak kat sini...

#eh2 dah tertinggal jejak plak..hik..


miss u sis!