bajet 2012

senyum lebar sampai telinga for this:
Kerajaan akan menyediakan perkhidmatan suntikan percuma imunisasi HPV di seluruh negara untuk mengatasi kanser serviks.
senyum pahit for this:
 The Government will extend the compulsory retirement age from 58 to 60 years old to optimise civil servants’ contribution.

macam kena lupakan je hajat nak kerja kerajaan.
time saya gigih apply kerja kerajaan ni, SPA nak bekukan pengambilan oranglah, pencen naik sampai umur 60 tahunlah.. haish macam-macam sungguh. tension tau tak?!!
ni yang rasa macam nak pergi apply kerja lap cermin kat universal studio kota singa la camni.
jadi nanny kat united kingdom pun okeh jugak kot.
haha.. berangan!
ok la bai..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments :

Lovely Emy said...

hahaha, jd nanny kat UK boleh bersara bila2 je kan, balik msia gaji boleh darab 5 :b

Syima Syaz said...

MIL kata wajib bersara ada 2 pilihan lah.. tak semestinya wajib pilih umur 60 tahun...mana larat mak mertua

Teacher Koko said...

i juga xsetuju usia bersara di lanjutkan..sian kat org muda, lmbat nak keja....hehe

sarah mohamad said...

haaaa .. itulah, rasanya makin ramai yg menganggur nanti kan. hehehe

fyna said...

ala keje je sampai larat..xlarat benti..apa susah ekekek..janji dpt elaun bonus yang berlmabak2 tu

cik helena said...

tapi rasanya lagi banyak benefit :)

erkk i mean freedom..gomen katakan.heheh

maCy said...

hum.. iA macy kua nati keje kerajaan.

tp kan.. tak rase time tu mmg da na rehat2 ke~

adoi