perkara yang paling dungu

antara banyak-banyak perkara dalam kehidupan saya, satu bab yang paling saya dungu adalah pasal mekap. sumpah saya paling tak lulus bab ni. kalau setakat nak sebut jenama barang-barang mekap tu saya reti la. tu pun sikit-sikit. sikit sangatla. lebih sikit dari sikit.. haha. bunyi macam-eh kau ni takde nafsu nak cantik kah? hep hep.. mestila saya ade rasa nak cantik. tapi malangnya saya akan rasa awkward bila kena calit macam-macam kat muka. camane ntah nak buat. failed. totally tak reti tahap gaban. kadang-kadang eyeliner dengan eyeshadow pun tersasul-sasul. selalu terbalik-balik. ngeng betul. eh tapi takpe la.. yang penting, saya suka tengok perempuan cantik. dan saya masih boleh membezakan mekap mana yang cantik super gorgeous atau mekap tahap makcik joyah nak pegi mengumpat tepi tangga. haha.. boleh gitu? tak percaya ke? meh sini tengok bukti:

bukti satu:
elyana in da house!

bukti dua:
elyana lagi la..

bukti tiga:
elyana jugak..

cukupla tiga bukti mekap elyana buat hati saya cair.
nanti letak banyak-banyak, saya pulak makan hati.
nak hire saidatulnisa? wah.. dalam mimpi.
nak pujuk en. pakwe sedia duit berkati-kati.
harusla die tak sampai hati.
nanti dia say sorry, kita kawin lain hari.
saya jugak yang gigit jari.
kahkahkah..

akhir kata:
baju ni cantik.

bai~

pictures taken from mukhriz latif
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments :

Anis izyan Abd Rahman said...

takpe
kawin tuh lagi penting dr makeup kan~
jgn bazir
tggu leps kawin nanti
hihi

apek poyo said...

singgah jap..tgk dak ni memmbebel..den raso kalau tak mekap lg lawa kot...yg asli

♥z@z@♥ said...

gojes sgt...my husband minat btol nga elyana nie..hehe

farahfatihah said...

oshinz, g wedding lynda x?

✿....rossa alina....✿ said...

mekap elyana mmg cantik mase ni.. :)

nora said...

babe simpan duit dari skang, tabung saidatulnisa nama dia uhuhuu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

suker tgk elyana time dia kawen
mekap memang lawaaaaaaaaaaa.....

hehhehee....si gebu pun tak pandai bab2 mekap nih....tp teringin nak mekap....

Sophie Al-yahya said...

memang cantik sgt mekap dia kan.. wahhhh... best2!!!

kerangRebus said...

chantek gile kan die khawen! :) baju die memang chntik..plaing chun rambut die..uhuu

PhatLee said...

perempaun wajib tahu pakai mekap.ehe

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

i da ckp kat u kan baju dia tyme ni lawa gila! suka sangat..hehe

Heidi Shafiq said...

kecewa aku die dh kawen.. :P

LittleSunshine said...

salam

nice read ur blog..

jome xchange link =)

Redbloodsnow said...

haaa zie pun jeles gak weh dgn makeup elyana. sooooo lawa! not too heavy..natural look :) ailikee!

btw, baju biru tuh MEMANG LAWA! :D

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni.

woow..nice pics! elyana nmpk berseri bila kawin...

anyway, kalo ada masa silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

.::WaNiE::. said...

ye ye mekap wedding dia mmg gile punye cantik sgt :)

sweet sgt2

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

Anis izyan Abd Rahman:
ha.. btulbtulbtul. tapi nak cantik juga. ehehe.

apek poyo:
yang asli tu cantik kalau memang betul-betul cantik la. tapi takpe asal hati baik kan?

♥z@z@♥:
die punye seri pengantin tu menyerlah gitu.

farahfatihah:
ehem..

✿....rossa alina....✿:
yeap.. undoubted!

nora:
ahahaha. tabung saidatulnisa eh? boleh!!!

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
yesszzaaaa.. same la kite. tenyeh lip gloss je yang paling terer setakat ni.

Sophie Al-yahya:
a.ah.. memang sangat menawan hati.

kerangRebus:
nampak rambut die macam tebal gile. pastu hitam gile. uishh.. memang gile ah.

PhatLee:
wajib ke? sunat je tak boleh eh?

SyAfaWaNi ♥‿♥:
u.. apelagi?!! kumpul duit dari sekarang. pegi tempah kat hatta dolmat. ehehe. bleh i tumpang sekaki.

Heidi Shafiq:
alolo.. jangan terjun bangunan eh.

LittleSunshine:
jomjom..

Redbloodsnow:
pelamin die pun lawa. semua pun lawa. haisyooo.. camno ni? jadi artis la jom.

BLADE EDGE:
thanks singgah sini. insyaAllah.

.::WaNiE::.:
dahla cantik. gile pulak tu. mane satu ni kak? cantik ke gile ke sangat? ahahaha.

cheQmOomOo said...

xpandai mekap jgk :p

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

cheQmOomOo:
hehehe. takpe ade orang boleh tolong mekap kan nanti. sedia duit je.

cheQmOomOo said...

huhuhu tu la psl :p